Prima pagină » Actualitate » Adrian Năstase îl atacă pe Klaus Iohannis: „Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care vă rog să i-l administrați”
Adrian Năstase îl atacă pe Klaus Iohannis: „Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care vă rog să i-l administrați”

Adrian Năstase îl atacă pe Klaus Iohannis: „Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care vă rog să i-l administrați”

25 nov. 2020, 13:54,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Adrian Năstase, fostul premier al României şi fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, a oferit o reacţie de ultimă oră la monologul de marţi seara al lui Klaus Iohannis, 24 noiembrie 2020. Șeful de la Cotroceni i-a atacat pe social democrați şi a cerut voturi pentru Partidul Național Liberal. Adrian Năstase este de părere că președintele Iohannis ar fi trebuit suspendat din funcție pentru încălcarea Constituţiei.

De asemenea, Năstase susține că prin atitudinea sa, președintele Iohannis discreditează instituția. În concluzie, fostul premier îndeamnă populația să iasă la vot pentru a alege pe cine trebuie, dându-i astfel un vot de neîncredere președintelui.

„Ceea ce face Iohannis, în această campanie electorală, este inadmisibil. Prin atitudinea lui şi prin declaraţiile pe care le face, el discreditează instituţia de Președinte al României. De aceea, vă îndemn, incă o dată, mergeţi la vot, înţelegând că prin votul vostru veţi da şi un vot de neîncredere pentru Iohannis. Într-o situaţie normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituţiei, el ar fi trebuit suspendat. Din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru”, scrie Adrian Năstase pe blog, după care oferă ample citate din declaraţia de presă a lui Iohannis.

„Pare că Iohannis nu a fost informat 1. că în 6 decembrie vor fi alegeri, 2. şi că aceste alegeri sunt pentru parlament şi nu pentru preşedinte. Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care vă rog să i-l administraţi!”, concluzionează fostul premier din perioada 2000-2004.

Klaus Iohannis, atac la adresa PSD, la un an de la victoria în prezidențiale

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat faptul că, pe data de 6 decembrie 2020, îndepărtarea Partidului Social Democrat de la conducere poate să fie „definitivă” şi a pledat pentru „un Guvern de dreapta, în jurul PNL”, cu o solidă majoritate în Parlament, în vederea îndeplinirii reformelor. Aceasta a afirmat de asemenea că o parte dintre aceste proiecte au fost elaborate deja de Executivul PNL, dar „niciunul nu a putut avansa în Parlament” din cauza social democraților, pe care l-a numit „un obstacol permanent în calea dezvoltării”.

Klaus Iohannis a sărbătorit ieri, 24 noiembrie 2020, un an din al doilea mandat prezidențial cu un nou atac extrem de violent la adresa opoziției. Potrivit președintelui, social-democrații sunt de vină pentru situația în care se află România la 30 de ani de la Revoluție.

”A trecut, iată, un an de la alegerile prezidențiale, un an din cel de-al doilea mandat al meu de Președinte al României, un an care era destinat construirii României Normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor. Din păcate, pandemia de COVID-19, care a afectat radical și brutal viața oamenilor din întreaga lume, nu ne-a ocolit nici pe noi. Astfel, pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei de COVID-19 și pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educațional și economic. Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.

Klaus Iohannis: PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspica

Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă – destinul României de mâine. Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nici o reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *