Prima pagină » National » Adrian Marinescu: ”Felul cum se fac anchetele epidemiologice contează”
Adrian Marinescu: ”Felul cum se fac anchetele epidemiologice contează”

Adrian Marinescu: ”Felul cum se fac anchetele epidemiologice contează”

01 oct. 2020, 20:20,
în National

Adrian Marinescu, medicul infecționist a vorbit în cadrul unei emisiuni despre motivul care a condus la apariția unui numărul atât de mare de îmbolnăviri ca cel înregistrat astăzi. De asemenea acesta a discutat și despre modul în care trebuie gestionată pandemia de coronavirus din România în continuare.

”Din păcate, curba asta ascendentă e departe de a avea o încheiere. Adică am văzut că în ultimele săptămâni lucrurile au mers în felul ăsta”

Adrian Marinescu: ”Felul cum se fac anchetele epidemiologice contează”

Conform lui Adrian Marinescu mai mulți factori au influențat această curbă ascendentă. Unii dintre aceștia sunt întoarcere românilor din concedii, începerea școlilor etc. De asemenea acesta a mai punctat un aspect foarte important.

”Și felul cum se fac anchetele epidemiologice contează! Degeaba testezi mult dacă nu și izolezi imediat și dacă nu îi testezi și pe asimptomaticii care sunt persoane de contact.

Una peste alta este vorba de niște factori care duc la aceste creșteri. Și e clar că bulgărele începe să tot alunece și în fiecare zi vor fi alte cazuri”, a completat medicul.

Adrian Marinescu consideră că nu este cazul introducerii unor măsuri de restricție ci este necesar să învățăm să trăim cu virusul.

Adrian Marinescu: ”Trebuie să găsim măsuri care să ducă la un echilibru”

”Este o conviețuire cu virusul care va mai dura destul de mult și e clar că trebuie găsite niște măsuri care să ducă la un echilibru, astfel încât viața noastră să meargă înainte.

Și mai sunt niște lucruri clare pentru noi toți. Măsurile trebuie luate la nivel de regiune. Nu mai există discuția să acționezi la nivel național. Acționezi în locul în care e zona roșie. Și nu mă refer la Capitală, mă refer la zonele reduse. În Capitală e greu să iei măsuri restrictive. Probabil că se vor face niște lucruri punctual în funcție de evoluția din următoarea săptămână”, a mai spus Marinescu.

Alexandru Rafila, despre recordul de îmbolnăviri cu coronavirus. Ce se va întâmpla în România

Alexandru Rafila a vorbit despre recordul de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Potrivit acestuia, numărul mare înregistrat ieri este cauzat de redeschiderea şcolilor. ”Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm sau creşterea va continua”, a afirmat Rafila.

Rafila arată că, în întreaga Uniune Europeană, redeschiderea şcolilor a dus la creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Profesorul susţine că în mediul şcolar respectarea măsurilor de distanţare fizică este mai greu de realizat.

Alexandru Rafila, despre recordul de îmbolnăviri cu coronavirus: „Copiii sunt mai greu de stăpânit”

Faptul că au fost redeschise şcolile au dus la creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus,cel puţin asta crede Alexandru Rafila.

”E normal să fie aşa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la şcoală, pleacă de la şcoală. Copiii, adolescenţii sunt cei care se îmbolnăvesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiaţi, mai vârstnici, care pot să facă şi complicaţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Ce se va întâmpla în România

Întrebat dacă recordul de îmbolnăviri înregistrat miercuri este cauzat de redeschiderea şcolilor, Rafila a afirmat: ”Părerea mea este că da. Suntem la 10 – 12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Deocamdată vedem număr mare de cazuri, duminică am avut un record pentru o zi de duminică, sâmbătă am avut un record pentru sâmbătă, astăzi avem un record absolut. Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm, ajungem pe aşa-numitul platou sau creşterea va continua”.

Rafila mai spune că ”este clar că ne aflăm într-o perioadă în care întreaga UE este afectată de creşterea numărului de cazuri şi România nu face excepţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025