Prima pagină » Actualitate » Adrian Axinia, deputat AUR: ”Am cerut explicații Comisiei Europene referitor la ajutorul de 95,3 milioane de euro pentru restructurarea TAROM”
Adrian Axinia, deputat AUR: ”Am cerut explicații Comisiei Europene referitor la ajutorul de 95,3 milioane de euro pentru restructurarea TAROM”

Adrian Axinia, deputat AUR: ”Am cerut explicații Comisiei Europene referitor la ajutorul de 95,3 milioane de euro pentru restructurarea TAROM”

16 aug. 2024, 17:51,
în Actualitate

Mesajul transmis de deputatul AUR, Adrian Axinia, referitor la ajutorul de 95,3 milioane de euro pentru restructurarea TAROM:

”Condițiile impuse de Comisia Europeană pentru restructurarea TAROM vor transforma TAROM din compania fanion a României, cum sunt Lufthansa pentru Germania sau AirFrance pentru Franța, într-o companie marginală la ea acasă!

Practic, Comisia Europeană condiționează TAROM să cedeze o cotă de piață altor companii, să își micșoreze parcul de aeronave și numărul de rute.

Cine va câștiga nu vor fi nici TAROM, nici cetățenii români! TAROM va pierde pentru că va rupe din cota sa de piață pentru a o da altor companii.

Cetățenii români vor pierde pentru că rutele și aeronavele vor fi mai puține, iar pe locul lăsat de TAROM vor opera, cel mai probabil, operatori așa zis ”low-cost”, ale căror servicii sunt ”low”, dar care au prețuri la fel de mari ca orice altă companie!

Scandalos este că România, prin ministrul Grindeanu, a fost de acord cu condițiile impuse de Comisia Europeană!”, a explicat Adrian Axinia, europarlamentar AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *