Prima pagină » Local » Adrian Axinia (AUR): „Noua găselniță a Guvernului PSD-PNL: nu mai poți vinde un teren sau o casă fără acordul statului”
Adrian Axinia (AUR): „Noua găselniță a Guvernului PSD-PNL: nu mai poți vinde un teren sau o casă fără acordul statului”

Adrian Axinia (AUR): „Noua găselniță a Guvernului PSD-PNL: nu mai poți vinde un teren sau o casă fără acordul statului”

05 aug. 2024, 11:15,
în Local

Încă o măsură absurdă marca Marcel Boloș și guvernul PSD-PNL: nu-ți poți vinde casa sau terenul decât cu acordul ANAF dacă ai fie și un leu datorie la stat! Nu este clar cum se obține acest acord al ANAF, dar un lucru e cert: nimic nu mișcă fără aprobarea ANAF.

Mai mult, notarul este obligat să verifice dacă ți-ai achitat datoriile la stat înainte de a autentifica vânzarea, blocând efectiv tranzacția până la stingerea obligațiilor către ANAF.
Dacă ai datorii și nu ai venituri, iar singura soluție este să vinzi o proprietate, Boloș îți blochează orice cale de a scăpa de datorii. Statul ar putea să-ți ia banii pe care îi datorezi după vânzare, dar asta pare o gândire prea complicată pentru ministrul Finanțelor.

Logica ar fi simplă, dar nu poți cere prea mult de la Boloș: vinzi o casă mai mare și mai scumpă pentru a te muta într-una mai mică, reducând astfel cheltuielile și achitându-ți datoriile, inclusiv cele către stat.

În vreme ce caută prin orice mijloace să îi împovăreze pe români, Marcel Boloș, de peste un an de când este ministrul finanțelor, nu a făcut nimic pentru a recupera prin ANAF zecile de milioane de euro confiscate de DNA din dosarele de mare corupție. De ce?

Această nouă găselniță a lui Marcel Boloș vine în contextul unei alte aberații. Ministrul Finanțelor a declarat că unii contribuabili ar putea avea limitări la tranzacțiile pe care le fac cu numerar. Acesta spune că este normal acest lucru în cazul celor care sunt datornici la bugetul de stat.

Așa începe: întâi justifică măsura pentru datornicii la bugetul de stat, apoi extind limitările și asupra altor categorii, până când elimină complet plata cu numerar. Așa ceva nu putem accepta!

Ceea ce face Marcel Boloș este un atac frontal la adresa libertății românilor. Să nu mai ai voie să îți vinzi locuința sau vreun teren fără acordul statului și să fii limitat în a plăti cu numerar dacă ai datorii la stat reprezintă un nou atac asupra românilor. Dacă Marcel Boloș și guvernul PSD-PNL vor să aibă mai mulți bani la bugetul de stat, atunci să reducă cheltuielile inutile ale statului.

AUR susține reducerea taxelor și a impozitelor, scăderea birocrației statului,reforma administrativă și creșterea investițiilor publice.

Comentarii
  • A GREȘIT CARIERA

    Cum dracu va găsit pe voi toți așa deștepți în aur? Plecați măi mincinoșilor acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *