Prima pagină » Local » Adrian Acostoaiei, dator vândut statului român dar obține dividente de sute de mii de lei! Nu plătește asigurările de sănătate ale angajaților

Adrian Acostoaiei, dator vândut statului român dar obține dividente de sute de mii de lei! Nu plătește asigurările de sănătate ale angajaților

22 iun. 2023, 08:06, 1 ,
în Local

Controversatului om de afaceri Adrian Acostoaiei pare că îi merge bine. În contextul în care cinci firme ale familiei au datorii la bugetul de stat de peste 2 milioane de lei, acesta a încasat dividente pe INGMAR EAT în valoare de 431.000 de lei.

Conform declarației de avere, Adrian Acostoaiei are mai multe terenuri în municipiul Iași, Horlești, dar și mai multe apartamente/case de locuit.

Adrian Acostoaiei, dividente de sute de mii de lei în timp ce cinci firme au milioane de lei datorii la stat

Cu nimic diferit față de oamenii de afaceri de carton, Adrian Acostoaiei a publicat în declarația de avere dividente în valoare de 431.000 de lei. Asta în condiţiile în care alte cinci firme administrate de familie prin diverse persoane au acumulat datorii în valoare de 2,37 milioane de lei.

Documentul depus la Consiliul Județean Iași arată că soţia omului de afaceri, Cătălina Acostoaiei, a încasat dividente de la firma INGMAR EAT SRL Iași, o firmă recent cumpărată (2019) și care administrează crâșma La Prânz.

Acostoaiei mai controlează alte cinci firme după cum urmează:

AD MEDIA BBQ SRL Horlești
AD MEDIA EVENTS SRL Horlești
AD MEDIA FOOD SRL
AD MEDIA GRILL SRL
AD MEDIA GROUP SRL care este în faliment.

Când vorbim despre AD MEDIA GRILL SRL, în acte este deținută de George Apălimăriței. Firma a fost preluată în 2016 de la Adrian Acostoaiei care avea o participație de 70% și Florin Eduard Georgescu cu o participație de 30%. Firma avea, în 2016, datorii de 100.000 de lei la bugetul de stat, iar în 2018 – dată la care a fost depus ultimul bilanț – datoriile se dublase.

AD MEDIA SERVICES SRL a fost radiată în urmă cu ceva timp, asta nu înainte de a da o țeapă de 406.6632, Fiscul având de recuperat 358.909 lei.

Adrian Acostoaiei nu a plătit asigurările de sănătate a angajaților.

Cele cinci firme AD Media înregistrau milioane de lei, datorii la bugetele de stat. Luând defalcat vom vedea faptul că asigurările de sănătate, asigurările sociale și cele pentru şomaj ale angajaților nu au fost plătite.

Bugetul de stat = 1.315.421 lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat = 733.345 lei
Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 14.228 lei
Bugetul asigurărilor de sănătate = 307.811 lei

Lista defalcată a datoriilor înregistrat de cele cinci firme controlate de Adrian Acostoaiei

Lista defalcată a datoriilor înregistrat de cele cinci firme controlate de Adrian Acostoaiei

În total, la 31 martie 2023, firmele menționate mai sus au o datorie totală de 2.370.805 lei. Asta în contextul în care Guvernul României a propus măsuri de austeritate, toate prețurile cresc, se iau bani de la investiții pentru a acoperi gaura din buget. Desigur, dacă ANAF-ul și-ar face treaba şi aceste datorii ar putea fi recuperate, bugetul statului român ar arăta diferit. Trebuie să menționăm faptul că aceste datorii includ stopaj la sursă de un milion de lei.

Potrivit declarației de avere, Adrian Acostoaiei deține mai multe locuințe. Mai exact, acesta are 2 case în Iași, una cu o suprafață de 139 de metri pătrați, iar cealaltă cu o suprafață de 362 de metri pătrați, un apartament de 34,7 metri pătrați și o casă de vacanță în satul Horlești, comuna Rediu, de 65,43 metri pătrați.

În ceea ce privește terenurile, consilierul județean are trei terenuri intravilane, două în Iași, cu suprafața de 131,67 de metri pătrați. Terenul este situat între strada Smârdan și zona facultăților de la Universitatea Tehnică. Consilierul județean mai deține și un teren de 263 de metri pătrați, situat între strada Iancu Bacalu și strada Ipsilanti, dar și unul în satul Horlești, comuna Rediu, de 728 de metri pătrați, achiziționat în urmă cu 12 ani, în concesiune, de la un anume Ionel Habliuc, luat pe o perioadă de 49 de ani.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`