Prima pagină » National » Adolescentul de 17 ani, care l-a accidentat mortal pe băiețelul de 9 ani în Pantelimon, se apără! Ce le-a spus procurorilor 
Adolescentul de 17 ani, care l-a accidentat mortal pe băiețelul de 9 ani în Pantelimon, se apără! Ce le-a spus procurorilor 

Adolescentul de 17 ani, care l-a accidentat mortal pe băiețelul de 9 ani în Pantelimon, se apără! Ce le-a spus procurorilor 

06 aug. 2024, 21:00,
în National

Marți, 6 august, adolescentul de 17 ani, care a provocat accidentul mortal din parcarea de lângă Parcul Pantelimon, unde un băiețel de 9 ani și-a pierdut viața, iar sora sa de 7 ani a suferit o amputație, a dat declarații în fața procurorilor.

Adolescentul, care conducea fără permis, a afirmat că a pierdut controlul mașinii din cauza denivelărilor din astfaltul parcării. Aceasa a fost explicația sa pentru pierderea controlului, ce a dus la tragicul accident.

Al doilea tânăr implicat a ales să nu facă declarații

În aceeași audiere, cel de-al doilea tânăr implicat, în vârstă de 19 ani, care i-a permis adolescentului să conducă mașina, a ales să nu facă declarații, invocând dreptul la tăcere, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Accidentul a avut loc pe data de 28 iulie, în jurul orei 19:30, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon. Mașina condusă de adolescent a lovit doi copii – un băiat de 9 ani și o fetiță de 7 ani, frați.

Adolescentul a fugit de la locul accidentului

Băiatul a murit pe loc, iar fetița a fost transportată de urgență la spital. După accident, șoferul a fugit, abandonând autoturismul. A fost prins câteva ore mai târziu și ia identificat ca un minor de 17 ani fără permis de conducere.

„S-a trezit, mama și psihologul spitalului i-au spus că piciorul i-a fost amputat. Fetita se află, încă, sub imperiul șocului, dar și al calmantelor. Are lacune de memorie, nu își amintește cu exactitate tot ceea ce s-a întâmplat. Părinții și medicii s-au consultat și au decis să mai aștepte, să nu-i spună că fratele ei a murit. Mama ei a venit la spital imediat după ce înmormântarea băiatului, iar de atunci nu a mai plecat nicio clipă. Este distrusă, a avut nevoie de intervenția medicilor în repetate rânduri”, scrie Bugetul.ro.

Ulterior, autoritățile l-au identificat și pe tânărul de 19 ani, care avea permis de conducere și era pasager în mașină în momentul accidentului. Oamenii legii se ocupă în continuare de cercetarea cazului pentru a afla cu exactitate toate detaliile tragediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *