Prima pagină » Local » Adolescentul care se crede „Verstappen de Iași” și gonește fără permis cu polițiștii pe urme! Minorul, obligat de judecători să meargă la școală după ce a sfidat legea! (EXCLUSIV)
Adolescentul care se crede „Verstappen de Iași” și gonește fără permis cu polițiștii pe urme! Minorul, obligat de judecători să meargă la școală după ce a sfidat legea! (EXCLUSIV)

Adolescentul care se crede „Verstappen de Iași” și gonește fără permis cu polițiștii pe urme! Minorul, obligat de judecători să meargă la școală după ce a sfidat legea! (EXCLUSIV)

17 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un adolescent s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, după ce polițiștii l-au prins șofând fără permis. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au aplicat lui Alexandru D. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune. Oamenii legii spun că minorul a fost prins de două ori la volanul unui vehicul.

Un minor s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce polițiștii din Iași l-au prins șofând fără permis. Așadar, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au aplicat lui Alexandru D. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

„Instanța îi impune inculpatului Alexandru D. ca, pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice, să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi la datele fixate de această instituţie”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

A mers fără permis cu polițiștii ieșeni pe urme!

Pe lângă pedeapsa primită de Alexandru D., magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis ridicarea controlului judiciar în cazul adolescentului.

„Instanța revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Alexandru D.”, au încheiat judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

De remarcat este faptul că sentința emisă de Judecătoria Iași nu este definitivă. Astfel, aceasta ar putea fi contestată atât de către adolescentul care s-a crezut pilotul de Formula 1 Max Verstappen, cât și de către anchetatori. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, judecătorii de la instanța superioară vor hotărî ce se va întâmpla în continuare cu minorul acuzat că a urcat la volan fără permis de conducere.

Minorul din Iași, prins „în ofsaid” de două ori

Procesul minorului Alexandru D. a început pe data de 4 noiembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată în acea perioadă, sub acuzația de conducere a unui vehicul fără permis. Asta, după ce adolescentul din județul Iași a fost reținut pentru 24 de ore, între 16 și 17 septembrie 2021.

Conform anchetatorilor, adolescentul ieșean a fost prins în două rânduri la volanul unui vehicul, pe drumurile publice, în ciuda faptului că acesta nu are permis de conducere. Oamenii legii au adăugat că Alexandru D. a fost prins ultima oară la mijlocul lunii septembrie 2021. Atunci, polițiștii au și dispus reținere acestuia pentru 24 de ore. Mai apoi, minorul a fost audiat de către anchetatori. La finele anului trecut, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe minor sub acuzația amintită.

Acum, minorul acuzat că a gonit fără permis cu polițiștii pe urme a fost pedepsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *