Prima pagină » Actualitate » Admiterea la facultatea în 2024 este mai simplă: Eşti admis doar cu dosar! Unde nu contează nota de la Bacalaureat!
Admiterea la facultatea în 2024 este mai simplă: Eşti admis doar cu dosar! Unde nu contează nota de la Bacalaureat!

Admiterea la facultatea în 2024 este mai simplă: Eşti admis doar cu dosar! Unde nu contează nota de la Bacalaureat!

08 iul. 2024, 09:27,
în Actualitate

Admiterea la facultatea în 2024 este mai simplă la mai multe universități, în special la cele private. Chiar și cu o notă de 6,00 la Bacalaureat, șansele de a deveni student sunt foarte mari. Este important să fii student, deoarece diplomele pot influența pozitiv grila de salarizare, mai ales în instituțiile de stat.

Admiterea la facultatea în 2024 este mai simplă

Există multe facultăți unde admiterea se face simplu, pe baza dosarului. Nota de la Bacalaureat nu contează atât de mult, mai ales în cazul universităților private. Acestea includ discipline umaniste precum: drept, sociologie, jurnalism, psihologie afaceri internaționale, administrație, turism, geografie.

La universitățile private, admiterea se face pe baza mediilor de la bacalaureat.

Pe de altă parte, la facultățile de stat de top, admiterea se face pe bază de examen. De exemplu, la Facultatea de Drept din București, unde sunt aproape 300 de locuri fără taxă, anul trecut au fost cinci candidați pe un loc. Cei care nu au reușit să intre pe locurile subvenționate au avut șansa de a se înscrie pe cele 300 de locuri cu taxă, în funcție de notele de la concurs.

Admitere pe bază de dosar la universitățile private

La Universitatea Titu Maiorescu, admiterea la programele de licență se face pe baza dosarului. Media generală la concursul de admitere se calculează astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de Bacalaureat. Viitorii studenți trebuie doar să plătească taxele și să depună documentele necesare, cum ar fi copia după buletin și diploma de bacalaureat.

La Universitatea Ecologică, admiterea este și mai simplă. Ai nevoie doar de diploma de bacalaureat. Admiterea la studiile de licență, fie la învățământul cu frecvență sau cu frecvență redusă, se face pe baza mediei obținute la examenul de bacalaureat. Taxele anuale sunt între 4.000 și 5.000 de lei.

La Universitatea Titulescu, admiterea se face fără examen. Nota de admitere se calculează astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de Bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de bacalaureat. Taxa anuală este de aproximativ 1.000 de euro.

Practic, la majoritatea universităților private, te poți înscrie la mai multe facultăți simultan. Astfel, dacă nu ai intrat la Drept, poți aplica la Administrație, Sociologie sau Psihologie. Numărul mare de facultăți umaniste și locuri cu taxă face aproape imposibil să nu fii admis dacă ai luat bacalaureatul. Acest lucru este deosebit de relevant în contextul în care numărul celor care iau bacalaureatul s-a înjumătățit în ultimii 15 ani.

Alte facultăți la care te poți înscrie fără Bacalaureat, în 2024, sunt Universitatea Tehnică de Construcții București – Colegiul de Studii Terțiare Nonuniversitare UTCB, Universitatea „Spiru Haret” București – Colegiul Universitar „Spiru Haret”, Universtatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului – Colegiul de Învăţământ Terțiar Nonuniversitar USAMVBT, Universitatea din Pitești – Colegiul UPIT, Universitatea „Eftimie Murgu” – Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu” Reşiţa, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca – Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVCN, Universitatea „Ovidius” din Constanţa – Colegiul Universității Ovidius, Universitatea Danubius Galaţi – Colegiul Danubius sau Universitatea din Petroșani – Colegiul pentru Învățământul Terțiar Nonuniversitar UPET.

Așadar, admiterea la facultatea în 2024 este mai simplă la mai multe universități, în special la cele private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *