Prima pagină » Eveniment-Social » Admiterea 2022 pentru clasa a V-a în colegii și licee de elită din Iași – FOTO

Admiterea 2022 pentru clasa a V-a în colegii și licee de elită din Iași – FOTO

08 feb. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Procesul de Admitere 2022 – clasa a V-a, în colegii și licee de elită din Iași, se apropie! Conform anunțurilor făcute, etapa va avea loc de-a lungul lunii mai. De precizat că, în 2021, calendarul testărilor a prevăzut două etape: 15 mai și 29 mai. Modelele de subiecte urmează a fi prezentate pe site-urile instituțiilor de învățământ preuniversitar. Inspectoratul Școlar Județean Iași are în vedere cu prioritate monitorizarea examinărilor pentru elevii de clasa a IV-a, în vederea înscrierii în clasa a V-a

În județul Iași, colegii și licee de elită se pregătesc de procesul de Admitere 2022 în clasa a V-a! Acesta va avea loc de-a lungul lunii mai. De precizat că, în 2021, calendarul testărilor a prevăzut două etape: 15 mai și 29 mai. Modelele de subiecte urmează a fi prezentate pe site-urile instituțiilor de învățământ preuniversitar. Inspectoratul Școlar Județean monitorizează examinările pentru elevii de clasa a IV-a, în vederea înscrierii în clasa a V-a.

Scopul urmărit este respectarea parcursului școlar și educațional specific finalului de ciclu primar, a principiilor științifice și pedagogice ale evaluării, precum și a măsurilor de prevenire a riscului epidemiologic în spațiul școlii, în context pandemic. Selecția se va derula în conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, în „unitățile de învățământ care nu au clase de învățământ primar, iar numărul cererilor de înscriere depășește numărul locurilor oferite”.

Calendarul testărilor la colegii și licee de elită din Iași care se pregătesc de procesul de Admitere 2022, în clasa a V-a

Astfel, calendarul testărilor prevede două date, sub rezerva evoluției contextului pandemic în municipiul Iași. În principal, colegiile Național, ”Costache Negruzzi”, „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”, Colegiul Național ”Emil Racoviță”, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” , Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” sau Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” sunt cele mai solicitate. Toate informațiile referitoare la acest proces (condiții de înscriere/ documente necesare; calendarul selecției: înscriere, susținerea probei/probelor, afișarea rezultatelor, depunerea opțiunilor elevilor; disciplina/disciplinele de concurs și programa/programele specifice; modele de subiecte) vor fi postate pe site-urile unităților școlare menționate.

Câte locuri sunt disponibile, la clasa a V-a, în unitățile de elită din Iași

Cel mai probabil (în baza datelor din anul școlar 2021-2022), la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, oferta educațională (la clasa a V-a) va cuprinde cinci clase, din care o clasă cu studiul intensiv al limbii engleze, o clasă cu studiul intensiv al limbii germane, o clasă cu studiul intensiv al limbii franceze și două clase cu studiul obișnuit al limbilor străine. Numărul total de locuri va fi de 150. Pe de altă parte, Colegiul Național scotea la concurs 150 de locuri în clasa a V-a. Este vorba despre cinci clase: anume două clase cu studiul intensiv al limbii engleze și trei clase cu studiul obișnuit al limbilor străine. Colegiul Național ”Emil Racoviță” avea 90 de locuri disponibile (trei clase, dintre care două intensiv engleză). Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” avea în oferta educațională trei clase.

Aceste testări vor avea loc la disciplinele Matematică, respectiv Limba și literatura română. Concret, această testare de la colegii și licee de elită din Iași reprezintă baza procesului de Admitere 2022, în clasa a V-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *