Prima pagină » Eveniment-Social » Admiterea 2020! Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are noutăți pentru selecția candidaților!
Admiterea 2020! Universitatea

Admiterea 2020! Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are noutăți pentru selecția candidaților!

23 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La admiterea 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are noutăți pentru selecția candidaților. În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație din data de 18 iunie a fost aprobat un nou calendar la admiterea 2020 la toate cele 15 facultăți

Noutăți la admiterea 2020, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), din Iași! Biroul Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, din data de 18 iunie, a aprobat un nou calendar la admiterea 2020 la toate cele 15 facultăți.

Cum se face înscrierea candidaților în facultățile Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Calendarul la admiterea 2020 în facultățile Universității „Alexandru Ioan Cuza”, pentru sesiunea iulie 2020, este următorul:
înscrierea candidaților: 13 – 24 iulie 2020; selecția candidaților și afișarea rezultatelor: 27 – 31 iulie 2020. Confirmarea locurilor de către candidații admiși, etapă care poate începe, conform calendarului stabilit de fiecare facultate, din ziua imediat următoare datei afișării rezultatelor și durează până pe 26 august 2020.

„Decizia se încadrează într-o serie de demersuri ce urmăresc desfășurarea în condiții optime a tuturor etapelor aferente concursului la admiterea 2020, înscriere, selecția candidaților, afișarea rezultatelor, confirmarea locurilor etc., și pentru a asigura posibilitatea absolvenților care se prezintă la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din această vară, ca să poată participa la admiterea la studii universitare”, au precizat oficialii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Câte locuri la licență, master și doctorat scoate la admiterea 2020 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

La admiterea 2020, la cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”, ca noutate, candidații se vor putea înscrie electronic, pe site-ul inscriere.uaic.ro.
Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași scoate la concurs un număr total de 3.500 locuri la programe de licență, 2.150 la master, respectiv 155 la doctorat. La Admiterea 2020 de la Universitatea „Alexandru Ion Cuza” din Iași, din acest an au fost eliminate toate probele scrise, iar probele orale se vor susține on-line, prin intermediul platformelor audio-video.

La unele facultăți ale Universității „Cuza” din Iași au fost aprobate modificări ale condițiilor de admitere 2020. Spre exemplu, pentru Admiterea la studii de licență, Facultatea de Drept a renunțat la testul scris, acesta fiind înlocuit de media anilor de studii din liceu. Candidații care vor opta pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport nu vor mai susține proba sportivă și vor fi admiși pe baza unei medii în care ponderea examenului de Bacalaureat este de 75 la sută.

La Facultatea de Informatică s-a renunțat la testul scris pentru admiterea 2020

Facultatea de Informatică, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, a renunțat la testul scris, urmând să facă admiterea pe baza unei medii în care nota la Matematică sau Informatică din cadrul examenului de Bacalaureat va conta în proporție de 75 la sută. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Teologie Ortodoxă, precum și Facultatea de Teologie Romano-Catolică au renunțat la probele specifice, Admiterea 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, realizându-se doar pe baza rezultatelor obținute la examenul de Bacalaureat.
Admiterea la studii de master se va face, la toate cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60 la sută, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul, susținute online, va avea o pondere de 40 la sută.

Candidații care doresc să participe la concursul de admitere pentru anul universitar 2020-2021, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au posibilitatea de a se preînscrie online

Candidații care doresc să participe la concursul de admitere 2020, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, au posibilitatea de a se preînscrie online, opțiune disponibilă atât candidaților cetățeni români cu domiciliul în România sau în străinătate, cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene (UE) sau din Spațiul Economic European (SEE), cât și candidaților din Republica Moldova sau etnicilor români din celelalte state.

„Accesând Platforma înscriere.uaic.ro, aceștia se pot pregăti din timp pentru admiterea 2020. Astfel, candidații pot completa fișa de preînscriere, în care se regăsesc toate informațiile incluse în fișa de înscriere la concursul de Admitere, pot formula opțiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admiși, pot încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obținute etc. Dosarele complete vor primi confirmarea preînscrierii și recomandări din partea Comisiei de Admitere 2020 la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» de la nivelul fiecărei facultăți, asigurând timpul necesar corectării unor eventuale erori sau completării dosarului de concurs”, a mai transmis conducerea Universității „Cuza” din Iași.

Informații și noutăți suplimentare despre admiterea 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se găsesc pe site-ul admitere.uaic.ro și pe site-urile celor 15 facultăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *