Prima pagină » Eveniment-Social » Admitere la liceu 2024. Miercuri, are loc repartizarea computerizată a elevilor
Admitere la liceu 2024. Miercuri, are loc repartizarea computerizată a elevilor

Admitere la liceu 2024. Miercuri, are loc repartizarea computerizată a elevilor

23 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Luni, 22 iulie, a fost ultima zi în care elevii s-au putut înscrie pentru admiterea la liceu 2024. Miercuri, 24 iulie, are loc repartizarea computerizată generală a candidaților.

Admitere liceu 2024

Cel mai așteptat moment de către absolvenții claselor a VIII-a este repartizarea la liceu. Miercuri, 24 iulie 2024, aceștia vor afla unde au intrat, iar în perioada 25-30 iulie pot depune dosarele de înscriere, în funcție de programul de lucru comunicat.

Înscrierea candidaților declarați admiși în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte: cererea de înscriere, care se descarcă de pe site-ul liceului sau se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului, cartea de identitate, dacă este cazul, și certificatul de naștere, copie după ambele, însă sunt necesare și documentele în original. Mai este necesară și o adeverință cu notele și media generală obținută la Evaluarea Națională, în original, foaia matricolă pentru clasele V-VIII, cu calculul mediei generale, dar și fișa medicală, care se obține de la școala absolvită sau de la medicul de familie, care conține și lista vaccinurilor administrate elevului.

A doua etapă de înscrieri începe pe 2 august 2024

În data de 30 iulie 2024, are loc transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. În perioada 31 iulie – 2 august 2024, se desfășoară rezolvarea de către comisia de admitere județeană a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august 2024, conform ordinului de ministru.

Amintim faptul că Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat rezultatele repartizării în liceele din Iași pentru elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale (CES), pentru anul școlar 2024-2025.

Un număr de 120 de elevi rromi au fost repartizați în liceele din Iași și 44 cu cerințe educaționale speciale. Cele mai mari medii de admitere au fost 9,10 pentru candidații pe locuri pentru rromi și 8,50 pentru cei cu cerințe educaționale speciale.

La această repartizare, s-au înscris la liceu doar elevii care au certificat de orientare școlară și profesională pentru ciclul gimnazial, valabil pentru anul şcolar 2023-2024, emis de Centrul de Resurse și Asistență Educațională, care atestă existența unei cerințe educaționale speciale. Certificatul de orientare școlară și profesională este singurul document acceptat pentru admiterea pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă, conform ordinului de ministru privind admiterea la liceu în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
24 iulie 2024
24 iulie 2024