Prima pagină » Eveniment-Social » Admitere la liceu 2024, etapa a II-a. Locurile libere la nivelul județului Iași
Admitere la liceu 2024, etapa a II-a. Locurile libere la nivelul județului Iași

Admitere la liceu 2024, etapa a II-a. Locurile libere la nivelul județului Iași

05 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat situaţia locurilor libere în clasa a IX-a de liceu pentru anul şcolar 2024-2025, după soluționarea cazurilor speciale. Astfel, la nivelul județului Iași, sunt 175 de locuri libere. Cererile de înscriere se depun în perioada 12-14 august 2024 și repartizarea are loc pe 19 și 20 august 2024.

Locuri libere la liceele din județul Iași, pentru a doua etapă de înscrieri

A doua etapă de admitere în învățământul liceal a început pe 2 august 2024. ISJ Iași a publicat situaţia locurilor libere în clasa a IX-a de liceu pentru anul şcolar 2024-2025, fiind vorba despre 175 de locuri. Mai există și 48 de locuri libere, cu respectarea criteriului de medie/criteriilor de departajare. La nivelul județului Iași, au rămas nerepartizați 62 de elevi.

Locurile libere sunt distribuite la următoarele unități de învățământ: Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, Liceul Tehnologic de Transporturi și de Construcții Iași, Liceul Tehnologic Ucecom Spiru Haret Iaşi (învățământ particular – cu TAXĂ), Liceul Tehnologic Hârlău, Colegiul Tehnic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza” Miroslava și Liceul Tehnologic Vlădeni.

Amintim faptul că în urma repartizării computerizate la licee din prima etapă, la nivelul județului Iași, primele două specializări cele mai vânate au fost Științe ale naturii și Matematică-informatică de la Colegiul Național Iași, unde ultima medie de intrare, în 2024, a fost 9,50, respectiv 9,47. Colegiul se regăsește și în topul primelor 50 de specializări din România.

Cine poate fi repartizat în etapa a doua de admitere

A doua etapă de admitere la liceu are loc pentru elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat și pentru cei care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar din diferite motive nu au fost repartizați computerizat.

La cea de-a doua etapă de admitere pot participa și cei care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025 şi care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere, în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculati într-o unitate de învăţământ, precum și cei care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a, dar nu au susţinut Evaluarea Naţională și nu li se poate calcula media de admitere sau sunt absolvenți ai învăţământului gimnazial care au studiat în străinătate și din această cauză nu au participat la Evaluarea Naţională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

Cererile de înscriere se depun în perioada 12-14 august 2024 și repartizarea are loc pe 19 și 20 august 2024. În funcție de situația elevului, dacă a susținut Evaluarea Națională sau nu, se depun la Comisia de admitere documente diferite, iar repartizarea se face întâi pentru cei care au susținut examenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *