Prima pagină » Titlurile zilei » Administratoarea unei asociații de proprietari din Iași este de negăsit. După descoperirea neregulilor din gestiune, femeia s-a făcut nevăzută – FOTO

Administratoarea unei asociații de proprietari din Iași este de negăsit. După descoperirea neregulilor din gestiune, femeia s-a făcut nevăzută – FOTO

21 iun. 2023, 02:00, 28 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Asociația de proprietari PT9 din zona Cantemir încearcă să schimbe administratorul după ce pentru o perioadă de 23 de ani au fost conduși de o singură persoană

Actualul președinte al asociației PT9, Iulian Constantinescu, a ajuns la disperare după ce fosta administratoare, Laura Fălticeanu, este de negăsit. Oamenii au descoperit mai mult nereguli, însă, după ce au reușit să o demită, aceasta încearcă să ascundă probele.

Fosta administratoare încearcă să mușamalizeze situația

o poză cu asociția PT8

Sediul asociației PT9 a fost în același loc unde este și pentru asociația PT8, condusă tot de Laura Fălticeanu

Oamenii au semnalat mai multe probleme după ce au observat facturi umflate la întreținere pentru reparații care de fapt erau inexistente. Totuși, până acum nu și-a pus nimeni problema că cea care trebuia să se ocupe de gestionarea situației era în spatele neregulilor. Ajuns președinte al asociației, Iulian Constantinescu a făcut mai multe investigații despre activitatea administratoarei, iar ce avea să descopere l-a șocat. Aceasta avea pe numele asociației două abonamente la telefonie mobilă, de aproape 200 de lei pentru fiecare, reparații pe hârtie, totul fiind fictiv în teren. Mai mult de atât, din conturile asociației ar fi dispărut sume de bani fără justificare.

În cele din urmă, oamenii au reușit să o demită pe Laura Fălticeanu de la conducere și au contactat o companie pentru a se ocupa de administrare, doar că femeia vrea să-și ascundă urmele și nu dorește să înmâneze toate actele în original. Aceasta a considerat ca pentru munca depusă să-și acorde o primă de 1.197 de lei, respectiv 856 de lei, pentru lunile noiembrie și decembrie 2022.

„Noi am renunțat la serviciile ei, deoarece era foarte scump, iar modul cum administra ea lăsa de dorit. Noi, locatarii, am hotărât să trecem la alt administrator, o firmă. Problema este că dumneaei nu vrea să ne dea documentele în original. Ea încearcă să îmi dea mie actele, ceea ce este ilegal, eu, ca președinte, nu am cunoștințe în domeniul administrării, ea trebuie să dea documentele următorilor administratori.

Ea vrea să-mi predea mie, probabil are ceva de ascuns ce eu nu mi-aș da seama, trebuie să le dea la noii administratori. Ea avea un salariu de aproximativ 5.000 de lei, dar pentru ce făcea nu merita nici 1.000 de lei. M-am întâlnit cu ea, mi-a arătat documentele originale, dar mi-a dat doar copiile acestora, ține documentele originale la ea acasă, nici măcar nu sunt la sediu. Ea conduce de mai bine de 20 de ani asociația aceasta, clar ceva nu e în regulă. Erau costuri foarte mari pentru reparații care de fapt nu existau, blocurile arată deplorabil, nu s-a investit nimic.

Am descoperit că existau două abonamente la o companie de telefonie mobilă, de unde a achiziționat telefoane, nu vă gândiți că plătea câte 20 de lei, erau abonamente de 200 de lei, mi se pare ceva nesimțit. Mai dispăruseră niște sume din conturile asociației, fără justificare, iar acum încercăm să aflăm unde sunt. Ea a pus sechestru pe actele noastre și nu vrea să le mai elibereze. Noi am închis abonamentele, am luat telefoanele, deoarece sunt trecute pe asociație.

Eu sunt de 7 ani de zile aici, am auzit că au mai fost alții care au încercat să o doboare, dar nu au reușit. Deci nu se poate să ne țină actele, fiindcă vrea dumneaei, nu știu pe cine are, ce relații are, dar ar trebui să fie cercetată”, a declarat Iulian Constantinescu, președintele asociației de proprietari PT9.

Administratoarea este de negăsit

o poză cu un document

Administratoarea a primit și o primă pentru serviciile sale, pe lângă salariul de 8,997 de lei brut

Văzând că nu se pot găsi soluții, oamenii au apelat și la poliție, pentru a o denunța pe Laura Fălticeanu, pentru deținerea abuzivă a unor documente. Problema este că femeia este de negăsit, aceasta lucrează ca administratoare și la asociația PT8, dar nimeni nu a mai văzut-o, iar numărul de telefon a fost blocat pentru că aparținea asociației PT9.

„Acum nu mai dă nimeni de ea, nici poliția, că noi am fost și la poliție, telefon nu are, la serviciu nu vine că ea este și administrator la asociația PT8. Nu mai știe nimeni nimic de ea, păi asta înseamnă că are ceva de ascuns. Vă gândiți ce a făcut probabil în atâția ani de conducere și la asociația PT8. Am fost de multe ori la sediu, era numai casiera, care ține cu ea, e foarte evazivă.

Noi ne-am simțit ca niște sclavi, lucrăm pentru ea, sunt oameni bătrâni care trăiesc aici, e bătaie de joc, îi pune să plătească. Eu, dacă nu consum nimic, plec de acasă o lună, trebuie să plătesc 90 de lei. Mai mult de atât, anul trecut și-a dat și prime pentru activitatea sa, îmi vine să și râd”, mai adaugă Iulian Constantinescu.

Reporterii BZI s-au deplasat de mai multe ori la sediul asociației de pe strada Nicolina 9A, pentru a discuta cu Laura Fălticeanu, însă aceasta nu a fost prezentă la muncă, deși programul era de la ora 11:00 până la ora 18:00. Acolo era doar casiera care a comunicat că nu știe când ajunge administratoarea, iar mai multe informații nu deține.

„Nu știu când vine doamna, de obicei vine pe la ora 14:00, depinde de situație, e ocupată și ea. Nu știu despre niciun scandal la PT9, mai multe informații nu vă pot oferi, ea nu mai are treabă cu asociația aia”, a specificat casiera de la sediul asociației PT8.

Comentarii
  • Fugiti de firma fantoma termo service iasi condusa de penalii escroci aivanoaiei si chirica !!! firma ce de 9 ani fura incontinuu pensionarii din cartieru dacia minerva si mircea cu cele mai mari taxe comisioane penalizari si servicii de cea mai proasta calitate !!!

  • Dacă v-ați dus la Urbica o sa va ia dublu ,o sa rămâneți mirați câte comisioane și neplati către furnizori, va spun din propria experienta, după ce am fost administrati de ei

  • Fara penali in functii publice !

    Firma fantoma la care cei mai mulți ieșeni îsi platesc intretinerea SC Termo Service SA a atribuit catre SC Gip Est SRL in mai putin de un minut, un numar de 3 contracte @ Cu doua zile inainte pe 28 decembrie Termo Service a atribuit tot catre Gip Est in aceleasi conditii alte 5 contracte @ Directorul SC Termo Service SA, Alin Aivanoaei a fost directorul firmei de paza Gip Est SRL pana sa devina un sinecurist care ocupa numai slujbe bine platite la stat @ SC Termo Service SA este societate a primariei condusa de Mihai Chirica @ Cu acceptul lui Chirica, Aivanoaei incaseaza o leafa lunara de 9000 euro pe luna
    ADVERTISING

    Ieșeni, știți de ce va cresc cheltuielile de intretinere de la an la an? Pentru ca banii nostri pentru utilitati sunt administrati, dupa bunul sau plac, de un personaj aflat sub protectia primarului Mihai Chirica, adica de Alin Aivănoaei, directorul SC Termo Service SA, administratorul multor blocuri din Iasi. Peste 23.000 de proprietari de apartamente din Iasi isi platesc intretinerea la SC Termo Service SA si cu toate acestea Alin Aivănoaiei nu a ezitat ca pe 30 decembrie, ultima zi lucratoare din 2020 sa atribuie catre firma de paza privata Gip Est nici mai mult nici mai putin decat 8 contracte, prin cumparare directa. Dupa cum am aratat si mai sus, Alin Aivănoaei a fost director la SC Gip Est pana sa intre in politica si sa devină un sinecurist care ocupa numai slujbe bine platite la stat. Da, SC Termo Service SA este tot un soi de companie de stat deoarece patron este Consiliul Local.

    Bani pentru fostul șef al lui Aivănoaei

    Revenind la achizitiile realizate de Termo Service pe 30 decembrie 2020 de la Gip Est SRL trebuie sa subliniem ca aceastea au fost realizate prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in mai putin de un minut. In total in zilele de 28 si 30 decembrie Termo Service a incheiat cu Gip Est un numar de 8 contracte avand acelasi obiect si anume achizitie de ‘’sisteme tehnice de securitate CCTV si Efractie’’. Toate cele 8 contracte au fost atribuite prin cumparare directa din catalogul electronic. Adica, Aivanoaei si oamenii sai au decis care este firma de la care se cumpara aceste sisteme fara sa mai organizeze licitatie. S-au asigurat astfel ca nici o alta firma de paza nu va pofti sa obtina contractul cu Termo Service. Discutia este urmatoarea: nu cumva au ‘’spart’’ un contract cu o valoare mare in 8 bucati cu valori mai mici astfel incat sa evite licitatia si sa dea o aparenta de legalitate acestui tun? Astfel, pe data de 30 decembrie SC Termo Service SA a achizitionat prin trei proceduri de cumparare directa de la firma Gip Est SA, un numar de trei sisteme tehnice de securitate CCTV si Efractie’’ la trei preturi diferite, unul in valoare de in valoare de 10.758, 04 lei, unul de 11.084,39 lei si un altul de 10.894,81 lei. Aceste sisteme sunt compuse din niste camere video si un aparat de inregistrare a imaginilor captate de acestea. Preturile acestora variaza in functie de complexitatea sistemelor respective.

  • Ar trebui un control si la Asoc de propr.de lângă Racovita,se fură enorm,pe față,cu acte fictive,presedinta este o scroafa oportunista care s a autodenumit in functie,cu salariu enorm,fura de sparg,pensionarii tac si platesc,cei tineri o vor da jos pe jigodie!!!

  • Hai si in Mircea

    Sa se faca verificari si in Mircea la N2 unde presedintele e de forma , administratorul nea Gabi face ce vrea el, se comporta ca un mitocan, taie copacii pe la bloc fara autorizatie, baga zazanie intre locatari, un pervers . Asa face si la Elena Doamna unde o face pe-a seful, asa a facut si la Moldova Tricotaje unde era un fals. Alooo, Primaria .

  • Asociațiile de proprietari sunt conduse de către președinți,verificările sunt făcute de către cenzori Ei sunt mandatati de către Adunarea generala.In aceasta situație președintele este total pe lângă funcția pe care a acceptat sa o îndeplinească cu mandat de 7 ani. El, comitetul executiv,cenzorul sunt direct răspunzători de situația creeata pentru ca lunar aveau obligația sa verifice listele de plată, lucrările executate .Nimic nu poate sa facă administratorul fără acordul președintelui.Repet direct răspunzător este președintele care observ că este și renumerat și după ce timp de 7 ani în care nu si-a respectat îndatoririle tot el vine și se plânge.
    Toate acele plati din tabel sunt exagerate.Nu trebuiau salariați contabilul ,cel ce face listele ,personal auxiliar. Aceste lucrări intrau în sarcina administratorului și cenzorilor
    Prin urmare atunci când au loc adunările generale participați la ședințe nu stați în casa și apoi ” urlati” Atenție ce reprezentanți va alegeți., Sa aibă cât de cât pregătirea necesară. Bine ar fi ca fiecare dintre noi sa citească legea 196/2018
    , iar cei care nu știu ce obligații și îndatoriri au in asociatia din care fac parte din neștiință sau rea voința sa suporte concesintele .

  • ATI FOST 7 ANI PRESEDINTE si nu cunosteti nimic?
    Suntem sigur ca ati dormit 7 ani doar , pentru ca, in cateva luni de activitate ar fi trebuit sa stiti cu ce se mananca aceasta activitate de administrare . Daca nu aveti cunostinte ce cautati intr-un astfel de post ?
    Sa va spunem noi : toti fraierii cred ca un post de presedinte e doar ca sa te dai mare fata de proprietari . In realitate , un presedinte are foarte multe responsabilitati !
    Tare multi tolomaci cred ca pot fi presedinti si se mai intampla sa ajungi la scadenta!
    AVEM o curiozitate : ati iesit in presa sa ne aratati cat de prost ati fost timp de 7 ani?

  • Astia care cer controale si la alte asociatii, mai cititi o data articolul, tine de voi sa va organizati, voi sunteti asociatia, voi sa verificati!

  • Asoc. de proprietari, trebuiesc DESFIINTATE

    ASOCIATIILE DE PROPRIETARI TREBUIESC DESFIINTATE !
    PROPRIETARII DE APARAMENTE (MUN.IASI) NU SUNT RETARZI, STIU SINGURI SA-SI PLATEASCA CALDURA, APA, CURENTUL,ETC !
    Desfiintati aceste asociatii, chiar nu e nevoie de ele !
    De ce iesenii trebuie sa platesca o contabila cu studii medii cu 5000 lei / luna, ca sa ce?!?
    95 % din sumele aparute pe tabel sunt salariile lor (administrator, contabil,etc). Deci, noi platim lor salariile !

    Daca e de varuit in scara odata la 20 ani, pac toti trebuie sa platim cu o suma mare doar firma agreata de contabila ! Etc,etc,etc

  • Administratorul este salariat al ASOCIATIEI DE PROPRIETARI nu trebuie sa faca nimic fara aprobarea presedintelui.FIECARE DOCUMENT NU TREBUIE CONTABILIZAT FARA VIZA PRESEDINTELUI.Daca se intampla nereguli se datoreaza cardasiei intre Administrator-cenzor-contabil -casier si presedinte.Toti sunt vinovati pentru neglijenta dar cel mai ptobabil sunt implicati.

  • Eproprietar in asociatie de 7 ani. Presedinte e doar de cateva saptamani.

  • Verificati si PT8 Cantemir, domnisoara Falticeanu face legea si acolo, presedintele, comitetul executiv si cenzorul (S.C. Cont Audit) fac toti ce spune domnisoara. Ea taie si spanzura, Are si la PT8 un salar de 8000 lei brut.

  • Verificati si PT8 Cantemir, domnisoara Falticeanu face legea si acolo, presedintele, comitetul executiv si cenzorul (S.C. Cont Audit) fac toti ce spune domnisoara. Ea taie si spanzura, Are si la PT8 un salar de 8000 lei brut.

  • Am mai vazut asociatii deturnate de datornici si dupa aia tipau ca sunt nereguli !!! Orice lucrare se face, oamenii buni platnici se sesizeaza imediat daca este ceva in neregula !! Orice operatiune din cont este batut in cuie pe extras ! Daca faceti un articol scrieti pe bune nu din gura lumii !!!

  • Andrei
    iunie 21, 2023 la 5:39 am

    mananci kkt! am avut URBICA Lla PT7A Nicolina II str Clopotari si am fost foarte multumit de ei. se puteau face plati online, puteai vedea de acasa facturile, arhiva facturilor, cat costa fiecare m3 de apa, salubritate, cat au de platit ceilalti locatari, tot tot tot,. transparenta totala! nu a durat 1-2 ani si a facut lumea scandal si asociatia PT 7A Nicolina II a revenit la vechea asociatie, probabil ca pe multi din anturajul vechii adminstratii ii supara prea multa transparenta si numai aveau ei de ros la vechiul „ciolan”. un rahat de asociatie! nu au oameni care se ocupe de spatiile verzi din jurul blocurilor sa tunda boschetii, copacii, buruianul cu motocoasa de printre blocuri, nu au instalatori sanitari. ai probleme la baie sau bucatarie esti nevoit sa chemi firme private! deabia astept ca prin noua HCL sa puna la toti robinete radio. se fura apa rece si calda ca in codru, fiecare trece indexul lunar apa rece/calda cat vrea pl lui si pierderi platim toti la comun, pt ce?

  • Iesean
    iunie 21, 2023 la 11:16 am
    Am mai vazut asociatii deturnate de datornici si dupa aia tipau ca sunt nereguli !!! Orice lucrare se face, oamenii buni platnici se sesizeaza imediat daca este ceva in neregula !! Orice operatiune din cont este batut in cuie pe extras ! Daca faceti un articol scrieti pe bune nu din gura lumii !!!

    SUBSCRIU !

  • Iesean
    iunie 21, 2023 la 11:16 am
    Am mai vazut asociatii deturnate de datornici si dupa aia tipau ca sunt nereguli !!! Orice lucrare se face, oamenii buni platnici se sesizeaza imediat daca este ceva in neregula !! Orice operatiune din cont este batut in cuie pe extras ! Daca faceti un articol scrieti pe bune nu din gura lumii !!!

    SUBSCRIU !

    Un abonament la telefon la o asocatie e o normalitate in ziua de azi, nu vad nimic spectaculos !
    Voi nu primiti telefoane, masini la serviciu????

  • Pensionar.
    Va rugam sa verificați și PT8
    Administratora ne ia și banii de medicamente și piine.
    Nu mai putem suporta asa o administratora. Faceți și pentru noi cite ceva bun.

  • Desfiintati asociatiile de locatari/ proprietari ramase de pe vremea partidului unic ! Salarii babane, abonamente la telefonie (200lei x 2,3 abonamente se aduna) platite tot de noi, ajunge !
    O contabila cu studii medii la privat are salarul minim, la asociatia de locatari fara 5000 lei/luna nici nu se discuta (lucreaza 2-3ore pe zi, in rest e pe teren 🙂 ) + bonusuri de la furnizori,gen facem o usa de termopan la bloc, pac un bonus la doamna! Nu zic eu, lumea vorbeste ca ashe stau lucrurile 🙂
    Se poate trai si fara aceste asociatii ..iar banii ar ramane in buzunarele noastre !

  • Da domnul Ciobanu de la Primaria Iasi cu ce se ocupa când ar trebui sa vadă ce golanii fac toti in asociații după părerea mea ar trebui desființate sa ne platim singuri facturile peste tot de ce sa ținem niște putori in spate?

  • Domnul viobanu de la primaria Iasi este locotenentul lui nichita. Nichita l-a facut sef de birou pe el si pe sotia lui. La rajac ciobanu era alintat-ciripoi, fiindca cu dusul vorbei se ocupa. La primaria lui nichita cat acesta a fost primar ciobanu se ocupa cu colectarea spagii de la dezvoltatori catre nichita. Domnul ciobanu ar trebui mazilit ca si asa nu face nimic si incaseaza banii de pomana.
    In schimb si-a terminat vila din bucium.

  • Stim si de o destrabalata care e amanta unui presedinte,da cine sa controleze? Firma doarme,sotii respectivilor dorm la fel de adanc….

  • DESFIINTATE TOATE ASOCIATIILE DE PROPRIETARI DIN IASI! TOTI PROPRIETARII SA-SI PLATEASCA UTILITATILE LA GHISEELE FURNIZORILOR, LA BANCI SAU ALTE UNITATI COMERCIALE LA ROBOT SAU ONLINE PRIN INTERNET BANKING ASA CUM O FAC TOTI CLIENTII CE AU CONTRACTE CU E.ON ENERGIE ROMANIA, DIGI, ORANGE, TELEKOM, S.A. CET IASI SA-SI EMITA PROPRIILE FACTURI CATRE CLIENTI ATAT ONLINE CAT SI IN PLIC LA CUTIILE POSTALE, SALUBRIS S.A. LA FEL, FURNIZORII DE GAZE SI ENERGIE, APA VITAL, S.A.! IAR LOCATARII SA SE GOSPODAREASCA SINGURI SA-SI MATURE SI SA-SI SPELE SCARILE, GEAMURILE, USILE, SA DEZINFECTEZE SUBSOLUL SI CASA SCARII, SA-SI TOALETEZE SINGURI SPATIUL VERDE DIN JURUL BLOCULUI UNDE LOCUIESC.

    ASTFEL SCAPAM DE MAFIA ASOCIATIILOR DE LOCATARI!!!

  • TOATE ASOCIATIILE DE PROPIETARI TREBUIE DESFIINTATE NU AVEM NEVOIE DE INDIVIZI DUBIOSI SA ADMINISTREZE BANII NOSTRI ,DOMNU CIOBANU DE LA PRIMARIE ESTE MANA DREAPTA A PRESEDINTILOR DE ASOCIATII SI ADMINISTRATORILOR CUM SA FACA EL CONTROL .D-L PRIMAR CHIRICA DESFIINTATI ACESTE ASOCIATII UNDE SUNT O GROAZA DE NEREGULI ,ESTE O MAFIE CUMPLITA. PLATIM CA PROSTII ADMINISTRATOR ,PRESEDINTE ,CENZOR ETC…TOTI ACESTI INDIVIZI MANANCA BANII DE POMANA.POATE D-L PRIMAR AUDE .

  • Un administrator

    Ciobanu e cel mai mare șpăgar din Iași, cine nu cotizează dintre administratori la el, e înghesuit de controale și amenzi, un nemernici și șpăgar nenorociț acest Ciobanu

  • Ești unul din amendați, de dai în Ciobanu?

  • Pentru contracte individuale , aveti optiunea de a locui la o ” CASA” .

  • MORARU TATIANA 0745131366

    asa sunt uni-eu caut post de administrator,si nu gasesc ,nu incap de alti, luucrez de peste 20 de ani in asociatii, si sunt luata in ris cu un salar de mizerie, asta pentru ca vreau sa fiu corecta, ce mai-am pfa-daca cineva are nevoie de un om profesiinist -si serios,in 20 de ani nu am avut nici o reclamatie, -sunt disponibila-lucrez in program -BLOC-MENEGER-totul la suprafata -0758700158-multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *