Prima pagină » Economic Local » Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu firmele din Iași, aprobate în programul Rabla Plus
Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu firmele din Iași, aprobate în programul Rabla Plus

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu firmele din Iași, aprobate în programul Rabla Plus

11 sept. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu firmele din Iași, aprobate în programul Rabla Plus, desfășurat în anul 2023. Sumele sunt cuprinse între 13.000 și 25.500 de lei

Mai multe firme din Iași, care au depus dosarele în programele Rabla Clasic și Rabla Plus, au fost selectate pentru a primi voucherele necesare achiziționării unor mașini noi, electrice sau hibrid. Listele sunt publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), la rubrica „cereri persoane fizice”, din programul Rabla Plus. Astfel, SC Spes Consulting SRL primește patru vouchere, în valoare de 102.000 de lei, iar firmele Medano Dent-Med SRL, SC ToponatyCad SRL, Medical Dacia SRL, SC Medicare Solution SRL, SC La Rocca SRL și Qed Consultiq SRL primesc, fiecare, un voucher, în valoare de 25.500 de lei, cu care pot achiziționa mașini electrice sau hibrid. Alte firme din Iași, care primesc voucherele în valoare de 13.000 de lei, fiecare, sunt Demgaz Instal SRL, SC Pencraft și Cabinet individual de psihologie Mihalache Carmen Elena.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu firmele din Iași, aprobate în programul Rabla Plus

Alte firme din Iași sunt SC Mega Auto, cu două vouchere în valoare de 77.000 de lei, iar Mobilis primește două vouchere, în valoare de 51.000 de lei. Alte companii, care se află pe lista firmelor aprobate pentru a primi finanțarea în programul Rabla Plus, sunt Heston SRL, Denta Mincos SRL, Manolo Project, care primesc, fiecare, un voucher în valoare de 25.500 de lei. SC ATI Motors Holding SRL a obținut patru tichete, în valoare de 179.500 de lei. Interesul pentru programul derulat de Administrația Fondului pentru Mediu a fost ridicat, în fiecare an, astfel că listele cu beneficiarii au fost publicate lunar.

Noi reguli pentru șoferii din Iași, care au mașini vechi și vor să le schimbe, cu ajutorul voucherelor de la AFM

Ultimele programe Rabla Clasic și Rabla Plus, derulate în acest an, vin cu o serie de modificări. Astfel, există posibilitatea de a preda două vehicule vechi în loc de unu, așa cum era până acum, precum și acordarea unui bonus suplimentar de vechime, în valoare de 1.500 de lei, pentru mașinile mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară. Astfel, pentru achiziționarea unei mașini, prin Rabla Clasic, cei care participă la program vor putea lua o primă de casare de 6.000 de lei, la care se adaugă un bonus de vechime de 1.500 de lei pentru cele mai vechi de 15 ani. Cu o singură mașină casată se acordă 7.500 de lei pentru achiziționarea unui vehicul nou, cu motor convențional. În cazul casării a două mașini, suma acordată de stat poate ajunge la 12.000 de lei, care, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, include 9.000 de lei primă de casare și două ecobonusuri, de câte 1.500 de lei, pentru vechime.

Pentru a putea fi casat un vehicul, trebuie, din 2022, să aibă o vechime de, cel puțin, șase ani de la data fabricației sau a primei înmatriculări în România. Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă cu firmele din Iași, aprobate în programul Rabla Plus, iar în următoarea perioadă, vor fi verificate celelalte dosare, depuse în 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *