Prima pagină » Titlurile zilei » Administrația de la ”Socola”, Iași, a lăsat angajații fără salarii! Managerul Cristina Dobre a dat vina pe Poșta Română

Administrația de la ”Socola”, Iași, a lăsat angajații fără salarii! Managerul Cristina Dobre a dat vina pe Poșta Română

17 mart. 2022, 02:00,
în Titlurile zilei

Angajații din cadrul Institutului de Psihiatrie ”Socola”, Iași, au avut parte de o surpriză neplăcută luna aceasta, fiind lăsați fără salarii. Aceștia susțin că au mai fost luni în care nu și-au luat banii la timp, dar niciodată ca acum

Dacă în mod normal documentele erau transmise către CAS Iași în data de 12-13 a lunii, luna aceasta, nici ieri, 16 martie 2022, documentele încă nu au fost depuse și încă erau în lucru.
Deși nu sunt probleme privind fondurile pentru plata salariilor în sistemul sanitar ieșean, la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, Iași, angajații sunt extrem de nemulțumiți pentru că pe 15 martie nu și-au primit leafa.

Surse din cadrul unității medicale susțin că adevărata problemă ar fi neglijența de care dă dovadă administrația spitalului, care nu a depus documentele justificative în timp util la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Iași.

dr. Cristina Dobre, manager Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi

Miercuri, 16 martie 2022, la ora 15:30, administrația Institutului de Psihiatrie ”Socola”, Iași, nu depusese încă actele la trezorerie

Nu au depus la timp documentele justificative, lăsând angajații fără salarii

o persoana care numara mai multe bancnote de 100, 50, 10 si 5 lei

Angajații Institutului ”Socola” susțin că și-au mai primit salariile cu întârziere, dar niciodată ca luna aceasta

Angajații Institutului de Psihiatrie ”Socola”, Iași, susțin că și-au mai primit salariile cu întârziere, dar niciodată ca luna aceasta.

Miercuri, 16 martie 2022, la ora 15:30, administrația Institutului de Psihiatrie ”Socola”, Iași, nu depusese încă actele și Trezoreria nu a putut face plata, iar salariații nu și-au primit nici ieri salariile. CAS nu poate vira banii fără a avea documente justificative. În mod normal, documentele trebuie trimise către Casa de Asigurări în data de 12, cel târziu 13 ale lunii, pentru a fi verificate și pe data de 14 să fie făcute plățile, astfel încât personalul angajat să primească banii pe card pe data de 15. La Institutul ”Socola” cheltuielile salariale reprezintă aproape 85% din bugetul unității medicale.

Managerul Institului de psihiatrie ”Socola” a dat vina pe Poșta Română. Chiar și în aceste condiții, vina aparține în totalitate administrației unității medicale, care nu s-a asigurat ca salariații să primească banii la timp, în ziua de 15.

”Nu este prima dată când angajații Institutului care își încasează salariile prin intermediul băncilor comerciale și-au primit drepturile bănești pe data de 16 a lunii (și nu pe 15), motivele fiind independente de conducerea unității medicale. Un exemplu îl constituie luna iulie a anului 2019. În ceea ce privește situația actuală, menționăm că angajații care își primesc salariile prin intermediul casieriei Institutului, și-au putut ridica banii în data de 15.03.2022. În privința angajaților care își primesc drepturile salariale prin intermediul băncilor comerciale, banii au intrat pe card în dimineața zilei de 16.03.2022. Acest decalaj a fost generat de faptul că Bugetul de Venituri și Cheltuieli, trimis prin intermediul Poștei Române, a ajuns cu întârziere”, a declarat dr. Cristina Dobre, manager Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași.

 poarta de intrare a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iasi

Angajații care își primesc salariile prin intermediul casieriei Institutului ”Socola” și-au putut ridica banii în data de 15.03.2022

Întârzieri cu plata salariilor la mai multe spitale ieșene

cativa angajati imbracati in halate albe se plimba prin curtea Institutului Socola

Dr. Cristina Dobre, managerul Institutului ”Socola” susține că angajaților care își primesc drepturile salariale prin intermediul băncilor comerciale au primit banii în dimineața zilei de 16.03.2022

Nu doar angajații de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași se plâng că nu și-au primit drepturile bănești la timp, întârzieri cu plata salariilor s-au înregistrat și la alte spitale ieșene, precum Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași și Institutul Regional de Oncologie Iași.

”Am virat banii la timp, depinde de fiecare bancă în parte cât de repede intră banii în cont. Dacă un angajat are cardul blocat, asta nu ține de administrația spitalului”, a declarat bioing. med. pr. drd. Alina Belu, manager Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași.

Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași, a declarat că angajații săi și-au primit salariile la timp.

”Angajații IRO Iași și-a primit salariile la timp. Dacă mi l-am primit eu, l-au primit și angajații. Dacă aveți informația că un angajat nu și-a primit salariul, aș vrea să știu!”, a precizat Mirela Grosu.

Dacă în cazul IRO Iași și a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași, zvonurile privind întârzierile cu plata salariilor au fost negate, managerul Institutului ”Socola” a confirmat faptul că angajații au fost lăsați fără salarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *