Prima pagină » Economic Local » Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad modernizează sediul de la Iași! Construcția va fi reabilitată termic
Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad modernizează sediul de la Iași! Construcția va fi reabilitată termic

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad modernizează sediul de la Iași! Construcția va fi reabilitată termic

24 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Clădirile administrative ale ABA Prut-Bârlad din zona Copou vor fi reabilitate. Pe data de 14.12.2020 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare. Se va interveni și la acoperișuri din cauza infiltraților cauzate de ploi și ninsori

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, cu sediul în municipiul Iași, organizează o licitație pentru reabilitarea termică a sediului administrativ. Sunt vizate și lucrări de reparații a acoperișului. Deocamdată, procedura se referă la achiziția serviciilor de proiectare, fază premergătoare celei de execuție. Valoarea estimată a contractului este de 233.950 lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro. Licitația este programată pe data de 14.12.2020.

„Corpurile de clădiri C1, C2, C4, C5, C7 și C8 sunt situate în strada Theodor Văscăuțeanu, nr.10, municipiul Iași și au fost realizate între anii 1965-1988. Acestea au acoperișurile de tip șarpantă cu învelitoare de țiglă/tablă zincată/azbociment sau tip terasă, acestea fiind neetanșe, apa din precipitații sau rezultată din topirea zăpezilor infiltrându-se și provocând degradări la nivelul șarpantelor sau al planșeelor. De asemenea, celelalte elemente accesorii ale acoperișurilor (burlane, jgheaburi, sisteme de drenaj) sunt degradate. De punerea în funcțiune a acestor clădiri/imobile nu au fost realizate intervenții majore în ceea ce privește reabilitarea fațadelor sau a acoperișurilor. De asemenea, la aceste clădiri s-au executat lucrări de creștere a performanțelor energetice, cu excepția înlocuirii elementelor de tâmplărie de lemn cu tâmplărie PVC/aluminiu cu geam termopan”, se arată în caietul de sarcini.

Creșterea performanțelor termice se va realiza în baza unei expertize tehnice

ABA Prut-Bârlad a expertizat clădirile aflate în administrare.

„Se propune creșterea eficienței energetice a blocului prin următoarele lucrări: reabilitare termică cu termosistem, astfel: placarea pereților exteriori cu termosistem polistiren expandat ignifugat 15 cm, izolarea termică a spaleților aferenți golurilor exterioare de ferestre și uși cu sistem termoizolant de exterior cu polistiren expandat ignifugat 3 cm, placarea soclului cu polistiren extrudat ignifugat 7,5 cm, închiderea balcoanelor/logiilor cu tâmplărie performantă energetic, înlocuirea tâmplăriei existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire cu tâmplărie performantă energetic, izolarea termică a planșeului peste ultimul etaj cu polistiren expandat ignifugat 25 cm”, se arată în expertiza tehnică.

Se investesc 4 milioane de euro în zona acumulării Pârcovaci

Totodată, ABA Prut-Bârlad intervine pentru punerea în siguranță a acumulării Pârcovaci, pe râul Bahlui, județul Iași. Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată pe data de 26.11.2020. Prevederea bugetară a procedurii este de 18.826.878 lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro.

„De la punerea în funcțiune a acumulării și până în prezent, au apărut o serie de deficiențe care afectează exploatarea în siguranță a barajului Pârcovaci. Lucrările au ca scop principal punerea în siguranță a îndiguirii râului Bârlad, asigurarea tranzitării în albie a debitului de viitură și punerea în siguranță barajului acumulare Pârcovaci. Acumularea este amplasată pe râul Bahlui, amonte de localitatea Pârcovaci, la 10 kilometri de orașul Hârlău, județul Iași”, se arată în obiectivul achiziției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *