Prima pagină » Magazin » Adio plictiseală! Cinci idei de recreere pentru fiecare anotimp

Adio plictiseală! Cinci idei de recreere pentru fiecare anotimp

17 oct. 2024, 07:03,
în Magazin

Indiferent de anotimp, se găsesc activități distractive cu care îți poți umple timpul liber. Poate că ar trebui să vorbim despre ce poți face toamna, dar timpul zboară. Ca mâine e iarnă, ca poimâine primăvară și ne trezim că bate vara la ușă.

Hobby-urile în funcție de fiecare perioadă a anului sunt diverse și se pliază pe toate buzunarele. Poți merge iarna la schi în Austria, dar la fel de bine te poți da cu placa pe derdelușul de lângă casă.

În orice moment din an te poți distra instalând un soft precum aplicație Betano Android. Pentru activități specifice, citește ideile pe care ți le propunem mai jos:

Activități de toamnă

Culege fructe

Toamna este anotimpul este anotimpul fructelor. „Mere, pere în panere”, cum spunea o poezie celebră. Decât să le cumperi din piață, este mult mai interesant să le culegi cu mâna ta dintr-o livadă.

Plantează bulbi pentru primăvară

Omul gospodar își face iarna car, vara sanie, iar toamna plantează bulbii florilor care vor răsări încă din a doua jumătate a lunii februarie, ca veritabili vestitori ai primăverii.

Scrie o poveste pentru Halloween

Când spui „toamnă”, te gândești la Halloween. Unii strâmbă din nas spunând că este o sărbătoare împrumutată de peste ocean, dar nu strică niciodată un prilej de distracție în plus. Scrie o poveste de groază pe care să o citești la petrecerea tematică.

Mergi la un festival al recoltei

Toamna, festivalurile muzicale sunt înlocuite cu festivaluri ale recoltei. Sunt zile de sărbătoare pentru comunități din toată țară. Mergi la un asemenea eveniment și trăiește din plin farmecul locului.

Coace plăcintă cu dovleac

Dovlecii plăcintari sunt cei mai gustoși toamna. Fă două foi de plăcintă din apă, ulei și făină. Dă prin răzătoare și călește cu zahăr miezul unui dovleac, asamblează plăcinta, bagă la cuptor și în mai puțin de o oră ai un desert fantastic.

Activități de iarnă

Construiește un fort din zăpadă

Mergi într-un loc cu multă zăpadă și pune-ți în practică viziunea de arhitect. Lumea obișnuiește să construiască oameni de zăpadă, dar fii mai presus și ridică o cazemată, sau un fort.

Organizează o bătaie cu bulgări

În cazul în care optezi pentru o cazemată, îi poți provoca pe cei din jur la o bătaie cu bulgări. Vei avea parte de adrenalină și poate de satisfacția victoriei. Există și riscul să pierzi, dar te vei distra de minune.

Mergi la patinoar

Mersul la patinoar are cel mai mare farmec iarna, chiar dacă alegi un loc acoperit. Nu îți face griji dacă nu ești familiarizat cu acest sport. Pe lângă echipamentul necesar, de acolo poți închiria și foci sau pinguini de care să te sprijini.

Scrie de mână felicitări

„Fie ca…” să nu mai trimiți mesaje de felicitare seci prin Whatsapp în acest an. Arată-le apropiaților că pui suflet scriind de mână urări de Crăciun sau de Anul Nou, pe care să le trimiți prin poștă.

Creează ornamente artizanale

În fiecare an cumperi noi ornamente pentru pomul de Crăciun, nu-i așa? Dacă ai timp liber, procură beteală și hârtie colorată. Ia foarfeca din sertar și pune-ți imaginația la lucru pentru a crea ornamente originale.

Activități de primăvară

Fotografiază natura

Am ajuns la primăvară, când natura renaște, ca și sufletul celor care nu sunt fani ai anotimpului rece. Copacii înfloriți sunt o minunăție. Fotografiază cât mai mulți și tipărește pozele pentru un album special.

Amenajează grădina

Vestitorii primăverii nu rezistă prea mulți timp și trebuie ca în grădină să ai și alte flori. Cumpără semințe și plantează-le ca să ai parte de un decor spectaculos peste câteva luni. Tot primăvara se plantează și legumele.

Ieși la alergat

Așa cum spuneam, timpul zboară și nu mai e mult până la vară, când poate că vei dori să mergi la mare. Trebuie să începi să lucrezi la „corpul de plasă” prin sport și o oarecare dietă.

Fă voluntariat

Primăvara se plantează sau se toaletează copacii. În cazul în care îți face plăcere să te implici dar nu ai o curte, te poți înscrie într-un proiect de voluntariat care are grijă de păduri.

Mergi la pescuit

Pescarii abia așteptă să treacă iarna pentru a se instala din nou pe malul bălții. Perioada aprilie – iunie este ideală pentru această activitate, pentru că apa nu este nici prea rece, nici prea caldă.

Activități de vară

Călătorește

Vara este anotimpul vacanțelor și ar trebui să profiți cât mai mult de vremea caldă. Vizitează alte țări, dar mergi și în România, în regiuni în care nu ai mai fost, sau pe care ți-ai propus să le revezi.

Înoată

La mare, în bazin, în lacuri sau în râuri, înotul îți fortifică organismul. Acest sport are un efect terapeutic pentru problemele cu spatele, fiind în același timp foarte relaxant.

Trage cu arcul

Un alt sport potrivit pentru vară este tirul cu arcul. Se poate practica și în spațiu închis, dar are alt farmec atunci când te afli într-o pădure și fixezi ținta de un copac. Te simți ca Robin Hood.

Mergi în camping

Ieși din zona de confort și renunță la hotel sau pensiune pentru a petrece câteva nopți într-un cort. Campingul este o experiență foarte interesantă, ce îți permite să fii mai aproape de natură.

Observă cosmosul

Unul dintre beneficiile campingului este că petreci mai mult timp noaptea sub cerul înstelat și poți observa ce se mai întâmplă în Calea Lactee. Dacă ești acasă, montează un telescop pe balcon și dă-le nume stelelor pe care le vezi prin el.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 octombrie 2024
17 octombrie 2024