Prima pagină » National » Adio cozi pentru sticlele de plastic reciclate! Un supermarket vine la tine la ușă

Adio cozi pentru sticlele de plastic reciclate! Un supermarket vine la tine la ușă

09 oct. 2024, 13:30,
George Cristian în National

Românii pot spune adio așteptatului la cozi pentru sticlele de plastic reciclate. Un supermarket a luat decizia de a veni la tine la ușă pentru a ridica ambalajele de plastic și aluminiu.

Vorbim despre Carrefour și Bringo care au decis să meargă la ușa clientului pentru a prelua peturile nedorite. Doritorii trebuie să știe că acest lucru nu e gratis și se percepe o taxă care variază între 1,5 și 3,5 lei.

Adio cozi pentru sticlele de plastic reciclate! Un supermarket vine la tine la ușă

Românii nu vor mai sta la cozi pentru sticlele de plastic reciclate pentru că un supermarket a luat decizia de a veni la tine la ușă să-ți preia ambalajele. Un nou serviciu a fost lansat pentru cei care nu doresc să mai recicleze ambalajele din plastic și aluminiu la automatele speciale. Totuși, pentru acest confort, utilizatorii trebuie să plătească o taxă cuprinsă între 1,5 și 3,5 lei.

Românii care nu mai au timpul sau răbdarea necesare pentru a recicla sticlele la automatele SGR pot opta pentru o soluție oferită de Carrefour în colaborare cu Bringo. Aceștia vor colecta PET-urile și dozele atunci când livrează comenzile online, dar numai dacă se returnează până la 20 de ambalaje. Costul serviciului depinde de numărul de ambalaje, taxa standard fiind de 3,5 lei.

Bringo explică faptul că doar ambalajele incluse în Sistemul Garanție-Returnare (SGR) sunt acceptate. Acestea trebuie să poarte simbolul „Ambalaj cu garanție” și să fie în stare bună – întregi, curate și fără conținut. Sistemul SGR include ambalaje din plastic, sticlă sau metal cu un volum cuprins între 0,1L și 3L. Ambalajele trebuie sigilate în saci curați pentru a păstra integritatea și trasabilitatea acestora.

În doar câteva săptămâni de la lansare, Bringo a colectat peste 320.000 de ambalaje prin acest serviciu, fiind activ în 37 de orașe din România. Carrefour, cu 180 de magazine, este cel mai mare partener al Bringo în acest proiect.

Ce trebuie să știe românii înainte de a apela la serviciile Bringo

Românii care vor să recicleze prin această metodă trebuie să știe că, înainte de a plasa comanda, este necesar să selecteze numărul de ambalaje SGR pe care doresc să le returneze. Sticlele și dozele de aluminiu trebuie colectate separat, în sacoșe, urmând să fie preluate de livrator. Garanția va fi returnată sub formă de voucher, care poate fi folosit ulterior în contul Bringo. Voucherul este valabil timp de un an și poate fi utilizat pentru mai multe comenzi.

În primul rând, trebuie selectat numărul de ambalaje cu garanție ce urmează a fi returnate, prin aplicația Bringo, cu un maxim de 20 de bucăți per comandă. Apoi, consumatorii trebuie să pregătească ambalajele, împărțindu-le în două categorii – plastic și metal/sticlă – și să le pună într-o sacoșă. La livrarea comenzii, personal shopperul Bringo va prelua ambalajele pentru returnare. După ce acestea sunt preluate, garanția va fi restituită sub formă de voucher în contul Bringo. Voucherul respectiv poate fi utilizat la comenzile viitoare prin Bringo din Carrefour și are o valabilitate de 12 luni.

Sistemul Garanție-Returnare, descris pe site-ul oficial, este considerat cel mai mare proiect de economie circulară din România. Scopul acestuia este de a face țara mai verde și mai responsabilă, contribuind la protejarea mediului înconjurător prin prevenirea ajungerii ambalajelor la gropile de gunoi sau în natură. Acest demers este posibil datorită implicării tuturor românilor, inclusiv a autorităților și comunităților locale. Așadar, adio cozi pentru sticlele de plastic reciclate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`