Medicul Adina Alberts a vorbit despre Ivermectină, spunând că efectele nocive de care au vorbit unii medici din România sunt false.
Adian Alberts susține, într-o psotare pe pagina sa de Facebook că Ivermectina nu este cancerigenă, aşa cum se vehiculează, ci chiar ar ajuta la tratarea maladiei.
„- Ivermectina cancerigen?!?
Nimic mai fals. Ba este exact invers.
«Researchers in Japan and the United States have found that ivermectin, a drug used to kill parasites, suppresses tumour development in epithelial ovarian cancer». (Cercetători din Japonia și SUA au descoperit că ivermectina, un medicament utilizat pentru a distruge paraziții, inhibă dezvoltarea tumorală în carcinomul epitelial ovarian)“, scrie Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.
Adina Alberts: „Ivermectina produce orbire? O tâmpenie!“
Medicul estetician încearcă să demonteze o altă avertizare privind Ivermectina. Adina Alberts spune că medicamentul nu produce orbire, așa cum au zis alți medici.
„- Ivermectina produce orbire?!?
Este o tâmpenie…. Sunt zeci de medicamente care produc afecțiuni ale vederii, ce pot da în final cecitate, și zac liniștite în rafturile farmaciilor umane, avizate fiind de ANMDM precum și de forurile similare internaționale.
– Că se încearcă o denigrare a acestei substanțe – Ivermectina – pentru a cărei descoperire, atât irlandezul Campbell cât și japonezul Omura au primit premiul Nobel în 2015, acesta poate fi un adevăr! Studii numeroase din întreaga lume arată că această substanță este eficientă atât în vindecarea de COVID-19 cât și în prevenția îmbolnăvirii”, a mai scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.
Slovacia autorizează Ivermectina pentru tratamentul împotriva Covid-19
Slovacia a anunțat că autorizează Ivermectina pentru tratamentul împotriva Covid-19. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății din Slovacia, care va autoriza, pentru o perioadă de 6 luni, tratamentul cu Ivermectină.
Ministrul Sănătății din Slovacia Marek Krajci a acordat un permis pentru medicamentul neînregistrat Ivermectin. Medicamentul a fost aprobat pentru uz terapeutic pentru o perioadă de jumătate de an. Medicamentul urmează să fie folosit în spitale, dar va putea fi elimerat și în farmacii, pe bază de rețetă.
Pe 26 ianuarie, Ministerul Sănătății din Slovacia a primit o cerere de la expertul șef pentru infecție al Ministerului Sănătății din Slovacia, Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru nevoile unităților medicale din Slovacia.
Principala indicație pentru Ivermectină este profilaxia și tratamentul pacienților cu COVID-19. Pe lângă spitale, medicamentul va fi disponibil și în farmacii cu prescripție medicală. Ivermectina este un antiparazitar care are proprietăți antivirale și antiinflamatoare foarte puternice în COVID-19, susțin medicii slovaci.
Ivermectina, avizată de Ministerul Sănătăţii pentru studii clinice
Ministerul Sănătăţii a avizat Ivermectina pentru studii clinice. Preşedintele Comisiei de Specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii pe Boli Infecţioase, Virgil Musta, a precizat că până în acest moment, Ivermectina a primit aviz pentru a fi folosită, dar în studii clinice, şi nu în protocolul de tratament pentru infecţia cu SARS-Cov-2.
„La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România.
Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic”, a menționat Virgil Musta.