Prima pagină » Actualitate » Adevărul din spatele cazului asistentei din Piteşti, moartă pe masa tomografului
Adevărul din spatele cazului asistentei din Piteşti, moartă pe masa tomografului

Adevărul din spatele cazului asistentei din Piteşti, moartă pe masa tomografului

04 feb. 2022, 16:07,
BZI.ro, în Actualitate

Asistenta din Pitești, moartă pe masa tomografului, după ce ar fi fost plimbată între secțiile Spitalului Județean fără să primească diagnostic, era de fapt infectată cu virusul Covid-19.

Nicoleta avea doar 58 de ani şi lucra în secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti de peste 30 de ani.

Asistenta din Piteşti moartă pe masa tomografului a aşteptat 6 ore ca să fie consultată de un medic

În timp ce se afla în tura de noapte, Nicoleta a căzut şi s-a lovit la spate. Din cauză că se simţea din ce în ce mai rău, după ce şi-a terminat tură a mers la secția de Neurochirurgie a spitalului, după care a ajuns la Urgenţe cu dureri groaznice. A aşteptat aproximativ şase ore, fără că medicii să o consulte.

Ulterior, Nicoleta a fost mutată pe secția de Cardiologie. Din păcate, starea de sănătate a acesteia se înrăutăţise, iar femeia a murit chiar pe masa tomografului.

Soțul asistentei decedate pe masa tomografului la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, după ce a căzut în propria locuință, spune că starea femeii era din ce în ce mai rea de la o zi la alta. Asistenta avea doza booster făcută în octombrie, nu cu câteva zile înainte de deces, așa cum erau informațiile inițiale.

Soțul cadrului medical a făcut plângere penală împotriva spitalului pentru a se descoperi ce s-a întâmplat de fapt, iar la autopsie a reieșit că femeia era de fapt infectată cu COVID.

Nicoleta fusese testată antigen în ziua internării și ieșise negativ

În data de 25 ianuarie era de gardă, nu s-a simțit prea bine în timpul gărzii, a rămas dimineață la UPU la Spitalul Județean pentru investigații. În urma investigațiilor s-a constatat că avea o fractură toracală la vertebra T12 și au internat-o pe secția de Neurochirurgie, neavând probleme în sensul că nu trebuia operată, ci doar să stea la pat câteva săptămâni pentru recuperare.

„Ea din ziua internării a simțit că se balonează, că are burta balonată, ea neavând probleme în trecut. Sâmbăta dimineața (29 ianuarie) m-a sunat că respiră puțin mai greu. M-a sunat o colegă că se simte rău și să mă duc. M-am dus, fetele de la cardiologie o duseseră să îi facă un CT și a făcut stop cardio respirator pe masă. Sub ochii mei a murit soția”, a povestit soțul asistentei, potrivit Antena3.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti au anunţat că a fost demarată o anchetă internă, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a murit asistenta.

”Urmare a decesului colegei noastre, care a survenit la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a dispus efectuarea unei anchete administrative privind îndeplinirea obligaţiilor personalului în sensul respectării circuitului pacientului. De asemenea, în vederea stabilirii existenţei unui eventual incident de etică medicală, a fost solicitată analizarea tuturor aspectelor care au legătură cu acest caz, în cadrul Consiliului Etic. Conducerea Spitalului Județean transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate”, a transmis purtătoarea de cuvânt a SJU Pitești, Cristina Cazacu.

Deși meseria de asistent medical nu este una ușoară, lipsită de evenimente sau bănoasă, un alt caz de plângere împotriva spitalului a fost înregistrat de o asistentă medicală de ce a fost hărțuită de șefi după ce a denunţat un concurs trucat.

Rudele asistentei din Piteşti, moartă pe masa tomografului susţin că aceasta a decedat în condiţii suspecte şi cer tragerea la răspundere a medicilor care ar fi tratat cu superficialitate cazul ei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a demarat o anchetă sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *