Prima pagină » Magazin » ADEVARUL despre laptele de capra. NU este asa cum se crede
ADEVARUL despre laptele de capra. NU este asa cum se crede

ADEVARUL despre laptele de capra. NU este asa cum se crede

14 apr. 2014, 16:44,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:428790;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Economia de piata, dar si manipularea opiniei publice pentru a face cat mai mult profit, i-au impins pe producatori sa implementeze ideea cum ca laptele de capra nu are colesterol. Aceasta tendinta ii impinge pe cumparatori sa renunte din a mai consuma laptele de vaca in pofida celui de capra.

Citeste si: Care este cea mai SANATOASA forma de consum a OULUI

Studiile recente au aratat ca laptele de capra are numeroase beneficii asupra sanatatii, printre care si reducerea depozitelor de colesterol, dar este imposibil, din punct de vedere biologic, ca sa nu contina colesterol. Colesterolul este un alcool organic, sterol, identificat in membrana celulara si in tesuturile organismului si transportat in sange. De regula, el nu se absoarbe prin alimentatie, ci se sintetizeaza in organismul animal. Se concentreaza la nivelul ficatului, maduvei spinarii, a creierului dar si la nivelul placii de aterom, conducand la ateroscleroza. In acest fel, animalele precum caprele, vacile sau oile isi lasa amprenta colesterolului in lapte. De exemplu, o cana de lapte de capra contine 27 mg de colesterol, in timp ce o bucata de branza de capra contine 80 mg de colesterol.

Citeste si: Veste BUNA pentru romani: ACEST produs ALIMENTAR de baza se ieftineste cu 10%

Acest mit s-a nascut in urma proprietatilor pe care le contine laptele de capra. Acesta este bogat in trigliceride cu lant mediu, care au capacitatea de a produce energie fara a genera depozite de grasime in organismul uman. Laptele de capra abunda in acest tip de grasimi sanatoase si mai au si abilitatea de a dizolva depozitele de colesterol din organismul uman. Producatorii de alimente din laptele de capra au dus la extrem aceasta proprietate si prezinta acum produsele ca fiind fara colesterol. Ideea este total gresita pentru ca dupa cum am mentionat anterior nu este acelasi lucru intre un produs fara colesterol si unul care contine, dar il si reduce.

Citeste si: Cum iti pot salva viata fructele de KIWI

Este pur si simplu vorba despre marketing mincinos si incercarea distorsionarii opiniei publice despre mitul colesterolului, mai ales ca in prezent s-a organizat o intrega isterie asupra mancatului sanatos, potrivit obiectiv.info.

Odata lamurit aspectul continutului de colesterol, laptele de capra este un produs sanatos care aduce numai beneficii sanatatii omului. Efectele secundare sunt aproape nule in comparatie cu cele pe care le produce consumul laptelui de vaca.

1. Laptele de capra este un antiinflamator natural. Ultimele cercetari din domeniu sugereaza ca persoanele care sufera de inflamatii intestinale sa inceapa sa consume lapte de capra din abundenta. El este un antiinflamator natural si ajuta organismul sa se regenereze.

Citeste si: Atentie de unde cumparati lapte si carne! Au fost gasite nereguli

2. Agent metabolic. Studiile recente au asociat consumul de lapte de capra cu o capacitate crescuta de metabolizare a fierului si cuprului.

3. Cercetatorii de la Universitatea din Granada au evidentiat faptul ca laptele de capra are caseina, fiind astfel destul de asemanator celui uman.

4. Are un continut scazut de grasimi. Laptele de capra este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa piarda in greutate.

Citeste si: Afla de ce NU este bine sa bei lapte dupa ce mananci carne

5. Are mai putina lactoza decat laptele de vaca, ceea ce il face mai usor digerabil si chiar tolerabil pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.

6. Aport ridicat de calciu. Laptele de capra ofera organismului calciu intr-o proportie la fel de mare, dar si triptofan. Iar reactiile adverse sunt mult mai putine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024