Prima pagină » Informații utile » Adevărul despre căderea părului la bărbați! Există tratament?

Adevărul despre căderea părului la bărbați! Există tratament?

31 iul. 2024, 14:45,
în Informații utile

Căderea părului la bărbați este o problemă comună care afectează milioane de oameni din întreaga lume. De la cauze genetice până la factori de mediu, pierderea podoabei capilare poate avea un impact semnificativ asupra încrederii și stimei de sine.

Căderea părului la bărbați, cunoscută și sub numele de alopecie androgenetică, este o afecțiune frecventă care afectează un număr mare de bărbați, începând de la vârste fragede și continuând pe tot parcursul vieții. Acest proces poate varia de la o subțiere treptată a părului până la pierderea completă a acestuia pe anumite zone ale scalpului.

Cauzele căderii părului la bărbați

Cu toate că femeile par mai preocupate de căderea părului, în realitate căderea părului este o preocupare comună pentru mulţi bărbaţi, o problemă care le poate afecta încrederea în sine şi aspectul general.

Căderea părului poate avea o sumedenie de cauze, inclusiv genetică, dezechilibrele hormonale şi stilul de viaţă. Dacă vă confruntați cu început de chelie sau căderea părului în mod excesiv, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ştiți:

Unele persoane sunt predispuşi la căderea părului din cauze genetice. Asta înseamnă că dacă tatăl sau bunicul dumneavoastră a avut chelie, există mai multe şanse ca şi tu să faci chelie la un moment dat.

Stilul de viaţă de viață este foarte important. Dacă nu mâncați sănătos, dacă sunteți stresat sau nu faceți mişcare fizică, atunci sunteți mai predispus la chelie şi căderea părului.

Căderea părului la bărbaţi poate fi provocată și din cauze hormonale. DHT este un hormon care determină micşorarea foliculilor de păr, lucru ce duce apoi la căderea părului. Pe măsură ce un bărbat înaintează în vârstă, nivelul său de testosteron poate să scadă, iar asta înseamnă automat creşterea producţiei de DHT.

Când încep bărbații să chelească?

Trebuie să știți că nu există un răspuns unic valabil pentru toți bărbații. Cei mai mulți bărbați încep să observe că le cade părul la 20 sau la 30 de ani.
Bărbații cu firul de păr subţire se pot confrunta cu acest lucru la o vârstă tânără. Asta se întâmplă deseori pe fondul unor modificări genetice sau hormonale și semnele încep să devină vizibile încă de la vârsta de 20 de ani.

Începutul vârstei de 30 ani este deseori punctul cel mai frecvent în care bărbaţii observă că încep să aibă probleme serioase cu alopecia, căderea părului. În această etapă, căderea părului poate deveni mai vizibilă şi mai greu de ascuns.

Până la 40 de ani, unii bărbaţi pot avea început de chelie sau chiar pot cheli complet. Totuşi, acestea sunt doar nişte linii trasate în mod general pentru că în realitate fiecare bărbat este diferit şi poate experimenta diferit căderea părului, metodele de tratament fiind multiple, însă doar transplantul de păr este cea mai eficientă metodă.

O posibilitate pentru căderea părului este că există o carență de vitamina B7, numită și biotină. Aceasta ajută la menţinerea sănătăţii părului, pielii şi unghiilor şi se găseşte în alimente precum avocado, nuci, seminţe, ouă. Dar, nu înseamnă neapărat că aveți lipsă de vitamina B7 dacă ați început să cheliți pentru că după cum s-a precizat mai sus, cauzele căderii părului la bărbați pot fi diverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *