Prima pagină » Titlurile zilei » Adevărații bogătași aleși drept primari în unele localități din județul Iași! Mașini de lux, vile impunătoare, apartamente și sume consistente în conturi la început de mandat

Adevărații bogătași aleși drept primari în unele localități din județul Iași! Mașini de lux, vile impunătoare, apartamente și sume consistente în conturi la început de mandat

14 oct. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

După alegerile locale 2020 au apărut mai mulți noi primari în județul Iași. În lista acestora apar și persoane cu o avere de invidiat. În două din comunitățile urbane din județul Iași au fost aleși noi primari, la fel ca și în zona metropolitană a municipiului. O parte a acestor persoane se pot lăuda cu averi de invidiat, case, mașini și conturi bancare, cu mult peste salariul pe care îl vor avea ca primar

Mai multe comunități din județul Iași au ales o nouă conducere la vârful primăriilor în urma alegerilor locale 2020. În municipiul Pașcani, orașul Podu Iloaiei sau în comuna Rediu din zona metropolitană Iași alegerile din 27 septembrie 2020 au adus o nouă conducere la primărie. Astfel, au fost publicate și averile noilor primari din județul Iași, lista acestora regăsindu-se în rândurile de mai jos.

Averea lui Marius Pintilie, noul primar din municipiul Pașcani. Două case, trei apartamente, șase conturi bancare

Alegerile locale 2020 au adus o schimbare și la Primăria municipiului Pașcani. După scrutinul electoral, la primărie a ajuns Marius Pintilie, candidatul PNL la această funcție. Marius Pintilie, noul primar al municipiului Pașcani, deține cinci suprafețe de teren intravilan, dintre care una în oraș și alte patru în comuna Moțca. Aceste terenuri au fost dobândite între 2016 și 2018, prin cumpărare. Suprafețele respective sunt cuprinse între 330 de metri pătrați și 450 de metri pătrați.

La capitolul imobile, Marius Pintilie deține trei apartamente, dintre care două în Pașcani și unul în Iași. Acestea au fost dobândite între anii 2009 și 2018. De asemenea, noul primar al municipiului Pașcani deține și o casă de locuit în oraș, precum și una în comuna Moțca. La capitolul active financiare, Marius Pintilie deține șase conturi curente de aproape 90 mii lei și peste 8 mii de euro.
Totodată, noul primar din Pașcani are și mai multe active financiare, toate acestea fiind trecute în lei. Anul precedent a ridicat circa 34 de mii de lei de pe urma unei societăți comerciale, sumă asemănătoare cu cea ridicată de soția sa de la o firmă privată. Acesta nu este singurul primar din județul Iași care și-a făcut publică declarația de avere.

Averea noului primar din Podu Iloaiei. Cinci terenuri, patru spații comerciale, două apartamente

După alegerile locale 2020, în orașul Podu Iloaiei a fost ales un nou primar. Ioan Alexa, noul primar al orașului Podu Iloaiei, deține mai multe suprafețe de teren, toate acestea fiind dobândite între anii 2012 și 2019. Conform declarației de avere, primarul ales al orașului Podu Iloaiei deține cinci terenuri intravilane, cu suprafețe cuprinse între 332 metri pătrați și 800 metri pătrați. Alte trei suprafețe de teren agricol sunt cuprinse între 2.593 metri pătrați și 8.300 metri pătrați. Terenurile sunt dobândite prin cumpărare sau prin moștenire și donație.
La capitolul clădiri, Ioan Alexa, noul primar al orașului Podu Iloaiei, deține șase astfel de imobile. Conform declarației de avere, acesta are două apartamente împreună cu soția, dobândite în 2012 și 2019. În plus, acesta are și patru spații comerciale, toate fiind dobândite între 2012 și 2015.

Ioan Alexa deține trei autoturisme dobândite între 1996 și 2013, respectiv un Audi A6, un Volkswagen Caddy și un Mercedes Sprinter. În decursul anului precedent, acesta a ridicat circa 23 de mii de lei de pe urma societății comerciale pe care o are și din indemnizația de consilier local. De asemenea, soția sa a ridicat alți 15 mii de lei de la firma respectivă.

Un fost primar din județul Iași a revenit la butoane. Averea uriașă a clanului Lazăr din comuna Strunga

Un alt primar care și-a câștigat mandatul după alegerile locale 2020 este și Sorin Lazăr. Acesta a devenit primar al comunei Strunga după ce timp de două mandate pe această funcție a fost soția sa. În fapt, Lazăr a mai fost primar al comunei respective, iar un mandat a fost în Senatul României. Conform declarației de avere, Sorin Lazăr deține patru terenuri agricole în comuna Strunga, dintre care cel mai mare are 75 de mii de metri pătrați. Acesta mai deține și trei terenuri intravilane, dintre care două sunt în Strunga și unul în comuna Miroslava.

Acesta deține o casă în comuna Miroslava din anul 2016 în suprafață de 170 metri pătrați, dar și un apartament în comuna Strunga, din anul 1999. Noul primar al comunei Strunga are un autoturism Volkswagen Passat din 2006, dar și active financiare de 20 de mii de lei. Sorin Lazăr are și un credit de 203 de mii de lei scadent în anul 2034. Anul precedent a fost angajat la Primăria comunei Heleșteni, de unde a ridicat 24 de mii de lei. Soția acestuia, Mariana Lazăr, fost primar în Strunga, a ridicat anul trecut peste 96 de mii de lei.

Averea noilor primari ieșeni. Două nume noi în comunele din județul Iași

Un alt nou primar în județul Iași după alegerile locale 2020 este și Ciprian Grosu. Acesta a câștigat mandatul în comuna Rediu, aflată în zona metropolitană Iași. Primarul deține două terenuri intravilane în Rediu, ambele din anul 2008. În satul Rediu, noul primar din localitate deține și casă de locuit, ridicată în anul 2016 în suprafață de 117 metri pătrați. La capitolul bunuri mobile, Ciprian Grosu are în proprietate o motocicletă Suzuki din anul 2010. Acesta are și active financiare în valoare de 78 de mii de euro. În decursul anului precedent a ridicat 55 de mii de lei de la o firmă unde este angajat. De asemenea, soția sa a ridicat 47 de mii de lei de la o firmă cu profil IT unde este angajată.

Un alt nou primar în județ este și Dumitru Tănasă. Acesta și-a luat mandatul în localitatea Belcești. Conform declarației de avere, acesta deține un teren agricol de 22 de mii de metri pătrați în comună, dar și un alt teren intravilan de peste 9.300 metri pătrați. Acesta are un apartament din 1998, dar și alte spații în comuna pe care acum o conduce. Dumitru Tănasă are un autoturism marca Opel Astra din 2005, un Hyundai Santa Fe din 2007, un Audi A4 din 2010, dar și două tractoare și o combină agricolă. Anul trecut, soția acestuia, a ridicat 26 de mii de lei ca dirigente la Oficiul Poștal Belcești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *