Prima pagină » Sanatate » Adenom de prostată: Tratament naturist din bătrâni

Adenom de prostată: Tratament naturist din bătrâni

24 feb. 2022, 16:31,
BZI.ro, în Sanatate

Foarte mulți bărbați ce au o vârstă înaintată suferă de adenom de prostată. Tratamentul naturist ar putea da rezultate, dar asta depinde de la bărbat la bărbat, nefiind ceva bătut în cuie.

Adenomul de prostată sau hiperplazia benignă a prostatei apare frecvent la bărbații de peste 40 de ani, cauza nu este una bacteriană deci în niciun caz să nu folosiți antibiotice. Se crede că ar fi o consecință a unui dezechilibru hormonal datorat îmbătrânirii, dar este încă o cauză destul de incertă.

barbat ce tine o jucarie in forma de prostata

O prostată inflamată poate să apese vezica urinară

Simptomele se manifestă printr-o dificultate în urinare și un număr crescut de urinări zilnice. În acest sens se aseamănă mult cu alte boli, precum prostatita, doar că sunt situații tratate diferit. Disconfortul creat este unul major, iar această urinare frecventă creează insomnii, dar și un deranj în viața de zi cu zi.

Adenom de prostată. Tratament naturist

Fiind o boală provocată din cauze mai puțin cunoscute, tratarea ei este complicată, iar de multe ori medicii nu pot să ofere soluții nechirurgicale ce pot ajuta vindecarea acestei hiperplazii. Multe persoane caută independent soluții alternative în plante, căci cum pot confirma și mulți savanți, conțin un număr foarte mare de substanțe, unele dintre ele având posibilitatea unei ameliorări.

Rădăcina de urzică

Se crede că preparatele din rădăcina de urzică ar putea ameliora simptomele adenomului de prostată. În 2007 s-au făcut studii cu privire la impactul pe care l-a avut consumul, iar câteva rezultate au fost, însă specialiștii sunt incerți dacă a fost vorba despre o îmbunătățire reală sau doar de un efect placebo. În cazul unui consum ridicat, ar putea să apară iritații la nivelul pielii, dar de obicei efectele adverse sunt minore.

urzica in natura ca tratament naturist

Rădăcina de urzică poate provoca simptome adverse minore

Saw palmetto

Remediul numit saw palmetto este unul adesea folosit pentru problemele legate de mărirea prostatei, acest preparat se face din fructele unui anumit palmier și a fost folosit în aceste scopuri de sute de ani. Studiile făcute asupra acestui fruct au fost la o scară destul de mică, iar rezultate inconclusive, dar se crede că ar avea proprietăți antiinflamatorii. Efectele adverse unui consum ridicat ar putea duce la dureri de cap sau probleme cu stomacul.

Pygeum

Un alt preparat natural ce ar stimula micșorarea prostatei este pygeum și reprezintă un mix de scoarță a unui tip de prun ce crește pe continentul african. Unele surse susțin că este folosit încă din perioada antichității cu scopul tratării problemelor ce implică dificultatea în urinare. De asemenea, savanții nu s-au afirmat cu cercetări prea amănunțite asupra acestui copac.

copac de saw palmetto

Extractele de saw palmetto ar putea diminua simptomele

Extractul din polen de secară

S-au făcut diverse încercări al acestui extract de secară și ar putea fi un tratament naturist bun pentru adenomul de prostată, reducând frecvența urinărilor nocturne. Această frecvență ridicată se datorează măririi prostatei și apăsarea pe vezica urinară, motiv pentru care ne-am putea gândi și la niște substanțe antiinflamatorii.

Tratamentul naturist. O șansă la vindecare

Chiar dacă medicii nu au putut dovedi vreun beneficiu evident în consumul plantelor, mulți oameni spun că se simt mai bine. Iar dacă medicina modernă nu ne poate oferi soluții, singura alternativă viabilă este să ne încredem în descoperirile strămoșilor.

secara de grau adenom de prostata tratament naturist

Extractul de polen de secară ar putea aduce beneficii

Dacă medicul vă prescrie medicamente în acest scop, ar fi bine să îl întrebați dacă vă poate face în vreun fel rău consumul unei plante, căci pot exista substanțe ce să reacționeze cu medicamentele. Este necesar un consult de calitate, întrucât sunt multe stări patologice ce pot semăna cu acest adenom de prostată. Ca tratament naturist atât s-a putut evidenția.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *