Prima pagină » Cancan ultimă oră » Adda, diagnosticată cu o afecțiune rară. Artista a dezvăluit cum se manifestă boala și cat de gravă este

Adda, diagnosticată cu o afecțiune rară. Artista a dezvăluit cum se manifestă boala și cat de gravă este

04 feb. 2022, 22:45,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Adda este una dintre cele mai talentate și apreciate cântărețe din țara noastră. Este tot timpul cu zâmbetul pe buze, însă puțini știu că ascunde, de fapt, o adevărată dramă. În urmă cu aproape un an, vedeta a ajuns la spital și a primit un diagnostic dur din partea medicilor.

Mai exact, Adda a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, intoleranță la Histamină. Cum se manifestă boala și cat de gravă este.

Adda, despre intoleranța la Histamină

În urmă cu un an, atunci când a ajuns la spital, Adda trece prin momente cumplite. I s-a făcut rău și s-a trezit cu o urticare demografică. Probleme a fost însă când a descoperit și edemul din gât. În acele momente, a simțit că rămâne fără aer și s-a speriat și mai tare.

„Problema nu a fost doar urticaria demografică. Eu nu știam, în ziua respectivă, când mi s-a făcut rău, ce mi se întâmpla. Problema reală a fost edemul din gât pentru că, din păcate, la urticarie cronică, apar și edeme, uneori în tălpi, în zonele de presiune, dar uneori și în gât. Eu am simțit atunci că mă sufoc, că mi se îngustează efectiv gâtul și de aceea am ajuns la Urgențe. Edemul m-a speriat mai tare decât erupția’, a dezvăluit Adda la Interviurile Spectacola.

Nu m-am făcut bine. Am ajuns cu complicații inclusiv la rinichi, aveam dureri foarte foarte puternice. După vreo săptămână după episodul alergic, dar de fapt nu era alergic, am aflat ulterior. Am avut momente în care nu puteam să respir. Mi am făcut aerosoli și medicul de familie mi-a dat inclusiv un spray pentru astm pentru că nu puteam trag aer”, a mai spus artista.

Adda: „Am o mutație heretozigotă”

Totodată, vedeta a mai spus că are o mutație heretozigotă, acest lucru înseamnă că nu are suficiente enzime ca să degradeze histamina în exces.

„Exact este vorba despre o disbioză foarte puternică intestinală, intoleranța la Histamină nu a fost foarte clară de la început pentru că DAO, la mine în sânge, era în valori normale.

În schimb, în intestin nu era în valori normale, iar eu, genetic, am o mutație heretozigotă. Asta înseamnă că nu am suficiente enzime ca să degradez histamina în exces. Având peterele intestinal permeabil, toată histamina de acolo, migrează și ajunge peste tot în organism.
Eu chiar dacă am nivelul DAO cumva anormal în sânge tot nu este suficient și nu mi se poate pune un diagnostic concret de intoleranță la histamină, doar după acea valoare.

Cumva predispoziția mea genetică și ceea ce se întâmplă la nivel intestinal din cauza alimentelor pe care le-am consumat până acum, pastilelor pe care le am luat, factorul genetic, stres, oboseală și așa mai departe au dus cumva la un cumul de factori ce au declanșat un răspuns ciudat al corpului. A luat-o razna corpul, mai pe românește”, a explicat Adda.


Maria Dragomiroiu si Sofia Vicoveanca spun adevarul despre starea lui Nicolae Botgros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *