Prima pagină » Actualitate » Acuze grave aduse de PSD liberalilor: „Folosesc fake-news-uri grosolane ca să impună prelungirea stării de alertă!“
Acuze grave aduse de PSD liberalilor: „Folosesc fake-news-uri grosolane ca să impună prelungirea stării de alertă!“

Acuze grave aduse de PSD liberalilor: „Folosesc fake-news-uri grosolane ca să impună prelungirea stării de alertă!“

16 iun. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Acuze grave aduse de PSD liberalilor. Social-democrații susțin că PNL folosește fake-news-uri grosolane ca să impună prelungirea stării de alertă.

„Ca să impună țării încă o lună de stare de alertă, liberalii folosesc fake-news-uri grosolane, riscând scandaluri diplomatice”, apreciază PSD.

„Liderii țării își mint fără jenă poporul în timp ce-i umblă în buzunare! Ministrul Sănătății a transformat noile măsuri de relaxare anunțate de președintele Franței în restricții cu care să-i sperie pe români. În epoca liberalizării globle a informației, doar un liberal de provincie mai poate crede că păcălește pe cineva răstălmacind scandalos declarațiile lui Macron“, transmite PSD într-un mesaj distribuit pe reţelele sociale.

Acuze grave aduse de PSD liberalilor

Social-democrații vorbesc despre „#Klaustrofobia“, aluzie la numele lui Klaus Iohannis.

„De fapt, ministrul Nelu a copiat exemplul șefului său suprem de la Cotroceni, de acum două luni. Atunci, #Klaustrofobia instaurată printre români era prelungită cu exemple inventate despre infectări la școlile redeschise în Franța. Minciuna prezidențială a rezistat doar două zile, iar presa l-a făcut pe Iohannis să-și înghită pe nemestecate fake-news-ul.

Nu demult, PNL își acuza un adversar că minte cum respiră. Azi, liberalii mai degrabă și-ar ține respirația decât să înceteze a mai minți!“, au mai scris social-democrații pe reţelele sociale.

Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, a lansat astăzi un mesaj prin care aduce acuzații Guvernului Orban cu privire la faptul că ar manipula datele despre pandemia de coronavirus. Acesta nu contestă cifrele comunicate ci denunță o manipulare a modului în care datele sunt comunicate. Marcel Ciolacu susține că ar fi vorba despre despre o dorință de a genera o falsă înrăutățire a situației.

„De ce timp de trei luni nu s-au făcut aceste teste? S-au făcut acum în weekend. Ştie cineva câţi români au fost testaţi? A venit vreodată guvernul sî ne explice? De ce a fost intezisă testarea făcute de către Primăria Capitalei? Ca informaţia să vină întotdeauna de la Guvern. Eu nu spun că informaţiile sunt false. Faptul că se doreşte ca informaţia să vină doar dintr-un singur loc e manipulare”, a spus Marcel Ciolacu.

Guvernul va adopta astăzi hotărârea de prelungire a stării de alertă

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă, pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, care trebuie apoi încuviinţată de Parlament, unde social-democraţii condiţionează votul de instituirea unei perioade de tranziţie de doar 15 zile, nu de 30, aşa cum vrea Executivul.

Şedinţa Executivului, programată la ora 12:30, este precedată de cea a Comtetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care ar urma să decidă asupra proiectului de hotăţrâre. Decizia vine în contextul în care mai multe zile la rând numărul cazurilor a trecut de 200, iar duminică a trecut de 300.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus şi că în acest moment în judeţul Braşov este o transmitere comunitară. Ministrul a precizat că în România este o transmitere comunitară joasă, comparativ cu alte state ale Europei.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, afirmă că este „imposibil” ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate. El arată că procentul de îmbolnăviri, de cinci la sută din numărul de teste, este unul mare, de natură a crea preocupare, răspunzând astfel acuzaţiilor PSD privind manipularea cifrelor pentru a se justifica prelungirea stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *