Prima pagină » Local » Acuzații noi la adresa școlii de șoferi „Sigur la Volan”! Cum se apără patronul: „Au venit sub acoperire să mă saboteze!”

Acuzații noi la adresa școlii de șoferi „Sigur la Volan”! Cum se apără patronul: „Au venit sub acoperire să mă saboteze!”

27 aug. 2022, 02:00, 3 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

După scandalul recent cu școala de șoferi „Sigur la Volan”, o altă persoană scoate la lumină posibilele nereguli. Un bărbat din Iași care s-a înscris la școală ca să dea pentru permis de motocicletă, Andrei A., spune că ar fi fost lăsat de instructor, alături de ceilalți cursanți, să facă orele singur pe o motocicletă cu probleme.

Andrei A. aduce noi acuzații școlii de șoferi „Sigur la Volan”. Ieșeanul povestește că a trebuit să se mute la altă școală, din cauza lipsei de interes a instructorului care absenta de la ore și le lăsa doar cheile de la motocicletă ca să se descurce singuri cursanții. Patronul școlii, Romică Burlacu, se apără, spunând că toate acuzațiile sunt nefondate și că ei iau toate măsurile pentru ca ieșenii să ia permisul în siguranță.

o motocicleta parcata

Instructorul i-ar fi lăsat pe elevi singuri în poligon să învețe nesupravegheați

Andrei A. acuză „Sigur la Volan” de mai multe nereguli

un poligon pentru motociclete

Andrei A. a mers la altă școală pentru a putea susține examenul

Un bărbat din Iași a vrut să își ia permis de categoria A pentru a putea merge cu motocicleta și a apelat la serviciile celor de la „Sigur la Volan”. Școala de șoferi i-a programat orele în primăvară, însă când a ajuns în poligon ieșeanul a avut o surpriză.

„După multe insistențe, au zis că au poligon pregătit. Au găsit o locație în spate la Kaufland Nicolina. Au închiriat, nu știu. Era plină de sticle, de pietre, bălți. Nu erau condiții pentru ore de condus. Plătisem o mare parte din școală și am început orele. A venit instructorul, a lăsat motocicleta acolo și a plecat. Mai veniseră încă 2 cursanți. După am tot am așteptat să vină, lăsase cheia motocicletei și am făcut de capul nostru, ne-am învățat unii pe alții. Așa făcea mereu. Venea, ne lăsa motocicleta pe undeva, cu cheia sub scaun, și făceam singuri. Nici motocicleta nu era în regulă. Nu mergea frâna de pe spate, oglinzile erau zburate, prinse cu două șuruburi din alea de construcții. Mânerul de la ambreiaj era strâmb. Când l-am atenționat pe instructor, a zis că repară. Printre sticlele alea din poligon am făcut și pană. Atunci am chemat instructorul, el făcea ore și cu categoria B. Nu aveam ce să învăț din 3 vorbe spuse de instructorul ăla”, povestește ieșeanul.

Examenul, programat pe 6 iunie 2022, i-a găsit pe cursanți nepregătiți, așa că Andrei A. a hotărât să renunțe și să se mute la altă școală, însă și atunci a întâmpinat probleme.

„Am zis că nu am nicio șansă să dau examenul. Am schimbat școala și m-am dus în altă parte. Am reușit să iau examenul, în final. Am încercat să iau banii înapoi. Șeful a zis că nu, mi-a promis că iau examenul pe 6. Nu aveam șanse, eu nici nu făcusem orele la stradă înainte de examen. Am lăsat un review pe Google și a început patronul să mă sune agresiv din Suceava. Mă suna noaptea că să șterg review-ul. Și colegele au pățit la fel. Le suna ba secretara, ba nea Romică. Eu nu am obținut banii înapoi. Nu am avut contract, doar fișele de la Poliție și bonul. Probabil că au avut ei ceva notat, dar eu nu am avut nimic la mână”, adaugă Andrei A.

ghidonul unei motociclete

Romică Burlacu a explicat că îi pune pe elevi să exerseze pe motociclete mai mici la început, pentru siguranța lor

Romică Burlacu, patronul de la „Sigur la Volan”, a venit cu explicații

Romica Burlacu, patronul de la Sigur la Volan

Romică Burlacu respinge toate acuzațiile aduse de elevi

Patronul școlii de șoferi cu pricina a venit cu explicații în legătură cu acuzațiile aduse atât de Ștefan Boghean, cât și de Andrei A. Acesta a precizat că Ștefan Boghean era, de fapt, din Bacău.

„Domnul respectiv este din județul Bacău. A venit la Iași și a găsit proști ca noi să îi facă școala. Prima dată când a picat au fost greșelile lui și a dat vina pe instructor. Am dat reducere atunci. A doua oară, am avut un impediment, că vehiculul pe care se făcea școala era tamponat pe malul Bahluiului de o fată care abia a scăpat cu viață, s-a băgat sub roțile din spate. Tirul meu era imobilizat. Pe 12 iulie a fost avariat. Am avut probleme cu asigurarea șoferiței. La celălalt vehicul s-a pierdut cheia. A rămas mașina de rezervă. Înainte de examen s-a întâmplat că remorca avea pană și urma să meargă cu ea la vulcanizare. Cursantul s-a supărat, a început să facă poze. Pana a fost reparată, dar el s-a enervat. L-am trimis la examen, el nu a vrut. Ceilalți băieți au făcut orele și luni au luat examenul. Nu știam că vine de la Bacău. S-a întâmplat accidental. Dacă știam că e mutat, nu îl primeam”, explică patronul școlii „Sigur la Volan”, Romică Burlacu.

În legătură cu acuzațiile aduse în legătură cu orele pentru categoria A, patronul a spus că le asigură cursanților toate condițiile

„Am avut cu mai mulți ani în urmă o situație. Instructorul îi lăsa să facă antrenament până venea celălalt. Era un poligon cu 2 instructori și după s-au separat și nu avem treabă cu nimeni. Avem 3 motociclete, dar printre elevi sunt persoane care nu știu să meargă nici pe bicicletă. Astfel, noi îi punem să meargă la început pe o motocicletă mai mică pentru a vedea dacă își mențin echilibrul. Motocicletele au ITP-ul, se poate întâmpla să se mai fisureze o oglindă, se putea întâmpla în timpul unui examen să se agațe de vreun copac. Iașul este un oraș greu, drumurile sunt înguste, de asta este o promovabilitate așa mică. Noi suntem în top 3 la promovabilitate în județ. Dosarul e valabil un an de zile, cursantul putea să se pregătească cât voia și după să dea examenul. Dacă a dat sala, școala se consideră ca finalizată. Nu pot să îi dau banii înapoi după ce s-a terminat școala. Nu am sunat niciodată pe nimeni noaptea, nu îmi permit. Poate să fie pus de altă școală să vină să mă saboteze. Acum are dosarul la școala mea și, dacă se întâmplă ceva, eu răspund”, adaugă Romică Burlacu.

Patronul de la „Sigur la Volan” argumentează și faptul că școala sa face întotdeauna contracte și că, probabil, Andrei A. nu a venit să își ia un exemplar.

Comentarii
  • perfect adevarat !!! nu este un caz izolat , se intampla la multi sa pateasca la fel. Identic am patit eu la cat.A, si in ziua examenului nu aveau poligon , si sotia la cat.B a ramas si fara instructor si cu masina schimbata !!!.Nu sunt seriosi deloc, te incurci si pierzi timp cu ei.

  • Eu si cu Andrei A. am fost cusantii de A de la aceasta scoala impreuna cu 2 fete. Este Adevarat ce sa intamplat, fiind victima a acestei scoli care vor sa ia banii si atat. Nu ii intereseaza de cursanti, cel putin nea Romica este tipul de om care te minte atat de bine incat si el crede. Ce pot sa mai adaug este ca orele in poligon se faceau fara instructor si greselile facute adeseori duceau la cazaturi cu motocicleta, nefind cineva sa te indrume.

  • Alt cursant pacalit

    „Astfel, noi îi punem să meargă la început pe o motocicletă mai mică pentru a vedea dacă își mențin echilibrul.” Minciuni. Au o singura motocicleta in Iasi, de cat A si cu probleme si nu au fost in stare sa aduca alta functionala, dupa mai multe insistente si promisiuni ca vor aduce. Nea Romica isi merita soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *