Prima pagină » National » Acuzații incredibile la adresa unor parlamentari. Ludovic Orban consideră că senatorii PNL au vrut să încalce Constituția României
Acuzații incredibile la adresa unor parlamentari. Ludovic Orban consideră că senatorii PNL au vrut să încalce Constituția României

Acuzații incredibile la adresa unor parlamentari. Ludovic Orban consideră că senatorii PNL au vrut să încalce Constituția României

06 sept. 2021, 15:03,
în National

Ludovic Orban a oferit o declaraţie extrem de dură la adresa unor parlamentari din PNL. Președintele formațiunii politice a declarat faptul că senatorii PNL au încercat să încalce Constituţia României.

Vă aducem aminte faptul că moțiunea de cenzură a primit vor nefavorabil în şedinţa de astăzi din Parlament și nu va putea fi dezbătută şi implicit votată.

Ludovic Orban consideră că unii senatori PNL au încercat să încalce Constituţia României în contextul moţiunii de cenzură

Într-o conferinţă de presă, președintele PNL a declarat că unii senatori au fost la un pas de a încălca Constituţia României. Ludovic Orban a declarat că nu poate fi de acord cu faptul că există o astfel de încălcare făcând trimitere în special la Daniel Fenechiu care a cerut amânarea cu două săptămâni a votului pe trimiterea moţiunii de cenzură în Parlament:

Instituţia moţiunii de cenzură e fundamentală în Constituţie. Dă dreptul parlamentarilor de a iniţia o procedură prin care pot demite un Guvern. Este dreptul oricărui deputat şi senator de a iniţia moţiune de cenzură odată pe sesiune. Conform Constituţiei şi Regulamentului este foarte clară procedura. Eu nu pot să accept o propunere care nu are bază regulamentara şi constituţionala şi propune întârzierea procedurilor cu două săptămâni, plus că nu are nicio competentă Comisia de Statut în legătură cu verificarea semnăturilor. Dacă aveau dubii despre semnături, dubiile puteau fi înlăturate fără probleme. Pruna a propus ca parlamentarii semnatari, fizic sau online, să confirme faptul că au semnat. Se putea verifica într-o oră dacă există sau nu numărul de semnături necesare pentru moţiune. Acest lucru nu a fost luat în seamă. explică Ludovic Orban.

Procedura nu avea bază constituţionala

Președintele Ludovic Orban a conchis declaraţia de presă prin a explica de ce s-a abţinut. Acesta a votat contra colegilor de la Senat pentru că nu a dorit încalca Constituția și Legile din României:

Eu nu puteam să fiu de acord să votez o procedură care nu are bază constituţionala, regulamentara şi care nu face deact să încalce literă şi spiritul Constituţiei şi Regulamentaului. Nimeni nu poate cenzura dreptul unui parlamentar de a semna. Este un act de voinţa individuală, doar persoana care a semnat poate contesta validitatea semnăturii.

În mod normal ar fi trebuit să votez împotrivă, dar nu puteam să votez contra colegilor de la Senat. Pe de altă parte, eu sunt Ludovic Orban şi un inters politic de moment nu mă poate determina să mă situez pe lângă Constituţie şi lege. a conchis Ludovic Orban.

Președintele PNl a declarat și faptul că cei din PSD au propus schimbarea ordinii de zi, lucru care nu a fost acceptat. Pe de cealaltă parte se pare că cei din USR-PLUS îi acuză pe cei din PNL că au votat cot la cot cu PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *