Prima pagină » National » Acuzații grave! Zeci de persoane își strigă disperarea după ce tenul le-a fost distrus de un așa-zis dermatolog

Acuzații grave! Zeci de persoane își strigă disperarea după ce tenul le-a fost distrus de un așa-zis dermatolog

11 mai 2020, 18:15,
în National

Industria de beauty şi skin care (frumusete și ingrijire a pielii) a evoluat rapid în ultimii ani, fiind una dintre cele mai profitabile. Sute de branduri au apărut atât în România, cât şi în întreaga lume. În încercarea de a avea tenul perfect, zeci de tinere trăiesc un adevărat coşmar. Acestea au urmat sfaturile şi schemele de tratament ale unui aşa-zis medic dermatolog şi au ajuns să se confrunte cu probleme alarmante ale pielii. Ioana Lavinia Marinescu este acuzată de mai multe femei că le-a prescris atât tratament medicamentos, cât şi produse pentru uz extern care, în loc să le facă să aibă tenul mult visat, le-au agravat acneea şi diversele imperfectiuni de la nivelul pielii.

Cum se desfăşura o consultaţie?

În urma publicității agresive ale acestui brand pe reţelele de socializare, sute de tinere au apelat la ajutorul Ioanei Marinescu. Acestea sperau că vor reuşi să depăşească toate problemele de la nivelul pielii cu care se confruntau de ani de zile. „Doamna doctor dermatolog”, aşa cum este recomandată în mediul on-line, discuta cu persoanele doritoare prin intermediul unor aplicaţii unde le solicita fotografii cu zonele afectate de acnee, dermatite sau alte probleme de ordin dermatologic. În urma analizei imaginilor primite, aceasta le oferea potenţialilor clienţi o schemă de tratament. Aceasta era formată din medicamente (care urmau a fi achiziţionate din farmacii) şi diverse produse cosmetice (creme, ape micelare, serumuri etc.) produse în laboratorul propriu. Din păcate, zeci de persoane s-au ales cu erupţii grave ale pielii, în aceste momente aflându-se sub tratament primit de la doctori dermatologi.

„La fiecare persoană în parte prima fază a doua și a treia o recomanda tuturor fără să vadă feţele și ce probleme au. În schimb aveau niște scoruri destul de mari și înșela fetele spunând că vom scăpa de acnee şi restul problemelor. Timp de 2 luni am folosit cele două faze și în schimb am ajuns să irosesc niște bani și să mă aleg cu mai multe probleme decât aveam ! Vrem dreptate și să plătească pentru tot ce a făcut și a mințit și ne-au luat bani …. !”, a mărturisit o clientă.

„Îmi era ruşine să ies afară, aveam nişte coşuri imense”

„Când am început să folosesc aceste produse aveam acnee, dar nu foarte gravă. Eram în şcoala de poliţie în perioada aia. Am găsit aceste produse şi văzând atât de multă reclamă am zis că poate sunt bune. Am mers până la Ploieşti pentru un control, am aşteptat mai bine de o oră până să intru la consultaţie şi când am intrat am stat 5 secunde pe ceas, doar s-a uitat la mine şi mi-a prescris tratamentul. Faza 1. După ceva timp tenul meu era de nerecunoscut. Era sub orice critică. Aveam coşuri peste tot. Toate coapte şi urâte. Îmi era ruşine să ies afară, aveam nişte coşuri imense.

Am mai continuat cu tratamentul sperând că o să fie bine, dar era tot mai rău, când i-am spus că nu mi-e bine cu produsele astea m-a lăsat cu seen. Am renunţat la tratamentul Plush Bio şi am mers la o doamnă dermatolog din Suceava, de la Clinica Bethesta, foarte bună doamnă asta, care în prima fază mi-a recomandat să îmi fac analizele de sânge, control la ovare şi analize la scaun. Mi-a dat antibiotice, dar nu foarte tari şi 2 creme, una seara şi una dimineaţa. După 7 săptămâni nu mai aveam nimic pe faţă. Acum nu mai am coşuri deloc, doar la menstruaţie câte unu. Un dermatolog profi şi care ştie ce face niciodată nu o să prescrie un tratament fără să ai analizele făcute”, a spus o altă persoană care a folosit aceeaşi schemă de tratament.

Persoana care a folosit schema de tratament prescrisa de Ioana Marinescu

Persoană care a folosit schemă de tratament prescrisă de Ioana Marinescu

Persoana care a folosit schema de tratament prescrisa de Ioana Marinescu

Persoană care a folosit schemă de tratament prescrisă de Ioana Marinescu

Persoana care a folosit schema de tratament prescrisa de Ioana Marinescu

Persoană care a folosit schemă de tratament prescrisă de Ioana Marinescu

Produsele nu au aceeaşi formulă

Pe lângă problemele dermatologice cu care s-au confruntat o parte din cumpărători, aceştia o acuză pe femeia din spatele brandului că nu respectă aceeaşi formulă a produselor. Deşi au comandat acelaşi produs, consistența şi culoarea diferă în funcţie de lot. De asemenea, la o scurtă perioadă de timp, foarte multe dintre soluţiile achiziționate s-au alterat. Acest lucru este vizibil în imaginile ataşate mai jos.

  

De ce iti apar cosuri. Adevarul despre acnee si cauzele ei

Cum gestionează brandul această situaţie

Deşi se aşteaptă o atitudine transparenta şi onestă faţă de clienţi, persoanele sunt revoltate că doamna Ioana Marinescu nu oferă suport clientilor care se confrunta cu probleme în urma utilizării produselor create în laboratorul acesteia. Unica soluţie pe care o au clienţii este de a returna produsele în termen de maximum 30 de zile pentru a-şi recupera măcar o mică sumă din investiţie. De asemenea, vom ataşa capturi de imagine cu conversaţiile în care se cereau lămuriri cu privire la situaţia creată și cu răspunsurile primite.

Ce alimente trebuie sa consumi si pe care sa le eviti daca ai cu acnee

Cum au ajuns foarte multe persoane în această situaţie

În ultimii ani, social media a influenţat foarte mult atât comportamentul persoanelor, cât şi alegerile acestora. Brandul care se afla în ultima perioadă în centrul unui scandal de proporţii a investit foarte mult în publicitate. Zeci de influenceri şi vedete au făcut public faptul că folosesc produsele create sub semnătura Ioanei Marinescu.

Recomandarea noastră este de a consulta un medic specialist în cazul în care aveţi probleme cu tenul. De cele mai multe ori, tratamentele prescrise de medicul dermatolog durează mai multe luni, poate chiar ani, însă un doctor adevărat vă poate ajuta să atingeţi idealul dorit.

Drept la replică:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`