Prima pagină » Actualitate » Acuzații grave lansate de Virgil Musta în cazul testelor jucătorilor de la CFR Cluj: „Au fost fals pozitive!“
Acuzații grave lansate de Virgil Musta în cazul testelor jucătorilor de la CFR Cluj: „Au fost fals pozitive!“

Acuzații grave lansate de Virgil Musta în cazul testelor jucătorilor de la CFR Cluj: „Au fost fals pozitive!“

27 iul. 2020, 13:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a lansat avcuzații grave în cazul testelor jucătorilor de la CFR Cluj.

Reacția medicului timișorean vine după ce 26 de jucători de la CFR Cluj, antrenorul echipei, Dan Petrescu, și persoane din cadrul clubului clujean au fost diagnosticați cu COVID-19. În mod ciudat, însă, la doar o zi distanță, testele lor au ieșit negative.

Acuzații grave lansate de Virgil Musta în cazul testelor jucătorilor de la CFR Cluj: „Au fost fals pozitive!“

Medicul Virgil Musta susține că la mijloc au fost erori ale cadrelor medicale. Doctorul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara spune că din cauza unor asemenea erori se întâmplă ca unele persoane să fie internate cu forța în spital, câte 48 de ore.

„Depinde de perioada în care a fost făcut testul. Sunt asimptomatici care se negativează după 5 sau 7 zile. Noi am avut astfel de cazuri. Puteau fi la finalul perioadei de infectare.

Există riscul să fie și rezultate fals pozitive, avem cazul de la Spitalul din Timișoara, unde șapte copii au fost diagnosticați fals pozitiv și mai apoi au ieșit testele negative. Eu cred că mai degrabă a fost o problemă de tehnică de laborator”, a declarat medicul Virgil Musta.

Surse din lumea fotbalului consider că oficialii clubului clujean ar fi anunțat intenționat că jucătorii sunt confirmați cu COVID-19 pentru a nu disputa niște meciuri și pentru a putea vedea ce rezultate obține contracandidata la titlu, CSU Craiova.

Amenințați cu penalizări

Secretarul general al LPF, Justin Stefan, a anunțat că s-a discutat variant ca echipele să piardă meciurile automat, în caz că vor avea focare de coronavirus. Decizia a fost, până la urmă, amânată pentru sezonul următor.

„Am discutat cu ministrul Ionuț Stroe despre măsurile pe care urmează să le luăm pentru sezonul următor. Am convenit că acest sezon a fost o experiență de învățare. Cu certitudine, testarea trebuie făcută mai des, nu din 14 în 14 zile, ci din 7 în 7. Și clar, sancțiunile pe care le-a adoptat comitetul executiv nu s-au demonstrat a fi eficiente, din păcate.

Cred că, pentru sezonul viitor, e obligatoriu să avem o normă care să stipuleze cât se poate de clar că, în situația în care la un club de fotbal vor fi mai mult de x cazuri de coronavirus, acea echipă va pierde cu 0-3. Rămâne în discuție să vedem care va fi numărul de cazuri. Pot fi trei, cinci, șase”, a spus Justin Ștefan.

Mai mult cluburi lovite de COVID-19

De la reluarea competției interne, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, CFR Cluj și Dinamo sunt cluburile din Liga 1 cele mai afectate de COVID-19.

Clujenii au anunțat la un momentdat că au 26 de cazuri, în timp ce la Dinamo au fost de 21de jucători și persoane din cadrul clubului infectați cu COVID-19.

FC Botoșani și Universitatea Craiova au raportat, la rândul lor, cel puțin un caz.

Nici Liga a II-a nu a scăpat de COVID-19. Astfel, au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş. Mai nou, și Poli Timișoara a depistat un fotbalist cu noul coronavirus, pe portarul Mario Contra (20 de ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *