Prima pagină » Actualitate » Acuzaţii grave la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Oradea. Un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, sedat şi legat de pat
Acuzaţii grave la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Oradea. Un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, sedat şi legat de pat

Acuzaţii grave la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Oradea. Un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, sedat şi legat de pat

14 sept. 2022, 10:48,
în Actualitate

La Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Oradea, un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut cu pumnii de un infirmier şi un asistent.

Acuzaţiile sunt cu atât mai grave, dat fiind faptul că alături de ei, un medic este de altfel acuzat că a preferat să ascundă faptul că bărbatul a fost bătut, sedat și legat de pat de angajații spitalului.

La Oradea, un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, sedat şi legat de pat

Incidentul în care un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, au început de la premisa că infirmierul de pe secţia de Psihiatrie a Spitalului din Oradea, a fost deranjat de faptul că bărbatul a refuzat să intre în salon în momentul în care i s-a cerut ferm asta.

Pacientul s-a scuzat că vorbește la telefon cu soția și nu vrea să deranjeze celelalte persoane din cameră, doar că infirmierul nu a mai așteptat să închidă telefonul și l-a chemat pe asistent. Astfel, cei doi l-au imobilizat pe bolnavul de epilepsie și l-au dus în salon, în timp ce l-ar fi lovit cu pumnii peste spate, pentru a nu opune rezistență, ba mai mult, l-au legat de pat, dar și sedat.

Șocantă în acest caz este reacția medicului ce l-ar fi sfătuit pe bărbat să nu facă plângere la Poliţie împotriva celor doi, deoarece va mai avea nevoie de ajutorul lor, fiind vorba despre un pacient cu epilepsie.

Cu toate acestea, orădeanul a obținut un certificat medico-legal și a acționat în instanță pe toți cei trei.

Astfel, infirmierul și asistentul s-au ales cu câte un an de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității timp de 90 de zile, dar și plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei, iar medicul a scăpat cu un simplu avertisment.

Hotărârea magistraților a fost deja atacată de ambele părți, iar judecătorii din cadrul Curţii de Apel Oradea vor trebui să decidă dacă păstrează sau nu această sentință.

De altfel, o femeie medic a lovit un pacient pentru că a insistat cu întrebări despre decontarea serviciilor medicale.

Un medic din Fetești a fost bătut în camera de gardă

Din păcate astfel de accidente se întâmplă destul de des în mediul spitalicesc. Spre exemplu, amintim de incidentul în care un medic a fost bătut la camera de gardă din Feteşti, în urmă cu câteva săptămâni. Întâmplarea a avut loc în jurul orei trei dimineața, de marți spre miercuri, 24 august. Un bărbat a venit la camera de gardă cu un traumatism la picior și a fost îndrumat de medicul care era de garda să revină mai târziu, deoarece pe timpul nopţii nu se află specialişti care să îi facă o astfel de investigaţie.

Bărbatul de 27 de ani a fost scos din minți de faptul că a fost pus pe drumuri, și, fiind însoţit de alţi trei prieteni, a lovit-o pe femeia de 31 de ani, medic de gardă în acea noapte, cu pumnul direct în faţă.

Colegii medicului au sunat imediat la numărul de urgență 112, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale poliției. De altfel, pe imaginile surprinse de către un alt coleg se poate vedea cum femeia de 31 de ani este tumefiată și afectată de cele întâmplate.

De data aceasta însă, la Oradea, un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, sedat şi legat de pat de un infirmier și un asistent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *