Prima pagină » International » Acuzații grave la adresa lui Robert F. Kennedy Jr.! Ar fi tăiat capul unei balene cu o drujbă
Acuzații grave la adresa lui Robert F. Kennedy Jr.! Ar fi tăiat capul unei balene cu o drujbă

Acuzații grave la adresa lui Robert F. Kennedy Jr.! Ar fi tăiat capul unei balene cu o drujbă

29 aug. 2024, 18:00,
în International

Un grup ecologist solicită o investigație în legătură cu acuzațiile conform cărora Robert F. Kennedy Jr., fost candidat la președinția SUA, ar fi decapitat o balenă moartă folosind o drujbă acum aproximativ 30 de ani, relatează BBC.

Conform relatărilor fiicei lui Kennedy, Kathleen „Kik”, politicianul a transportat ulterior capul balenei pe acoperișul mașinii sale până acasă, în New York.

Interviul în care Kathleen Kennedy a dezvăluit aceste detalii a fost publicat în 2012 în revista Town & Country, dar ecologiștii au atras atenția asupra incidentului abia recent.

La sfârșitul lunii august, Robert F. Kennedy Jr., care a fost al treilea cel mai popular candidat în cursa prezidențială din SUA, și-a retras candidatura și a declarat că îl susține pe republicanul Donald Trump.

Potrivit relatării fiicei sale, Kennedy avea o pasiune pentru studiul craniilor și scheletelor de animale. Astfel, când a aflat despre balena moartă ajunsă pe țărmul orașului Hyanis Port, Massachusetts, în jurul anului 1994, s-a deplasat acolo cu o drujbă pentru a recupera craniul.

„Lichidul care curgea din balenă se revărsa pe geamurile mașinii noastre”

După ce a decapitat balena, Kennedy a legat capul de acoperișul dubei sale și a condus pe autostradă.

„De fiecare dată când prindeam viteză, lichidul din balenă se scurgea pe geamurile mașinii noastre. Arăta îngrozitor”, a povestit Kathleen Kennedy. „Toți purtam pungi de plastic pe cap, cu găuri tăiate pentru gură. Alți șoferi ne arătau degetul mijlociu, dar pentru noi părea ceva normal.”

Incidentul a atras atenția organizației ecologiste Center for Biological Diversity Action Fund, care sprijină oficial candidatura democratei Kamala Harris la președinție. Grupul a trimis o scrisoare Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din SUA (NOAA), solicitând investigarea acțiunilor lui Kennedy Jr. pentru posibile încălcări ale legii.

Ecologiștii susțin că Robert F. Kennedy Jr. ar fi comis mai multe infracțiuni prin preluarea arbitrară a unor părți din corpul balenei și transportarea acestora peste granițele statului. „Când cetățenii iau arbitrar părți ale corpului animalelor sălbatice, interferând astfel cu munca oamenilor de știință, se pierd oportunități cruciale de cercetare”, a declarat Brett Hartle, un purtător de cuvânt al grupului de conservare.

„Acest lucru este valabil mai ales pentru mamiferele marine, care sunt unele dintre cele mai dificile subiecte de studiat.”

NOAA a declarat că nu a primit nicio scrisoare din partea ecologiștilor. BBC a contactat această agenție pentru comentarii și așteaptă un răspuns. Robert F. Kennedy Jr. nu a comentat până acum acest incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *