Prima pagină » National » Acuzații grave după incendiul de la ATI Piatra Neamț
Acuzații grave după incendiul de la ATI Piatra Neamț

Acuzații grave după incendiul de la ATI Piatra Neamț

16 nov. 2020, 14:29,
în National

Incendiul de la secţia de Terapie Intensivă, din Neamţ, s-a soldat cu 11 decese şi 6 persoane rănite. Familiile pacienţilor internaţi la ATI Piatra Neamț aduc acuzaţii grave.

Conform afirmaţiilor unei femei care şi-a pierdut tatăl, personalul medical îi închidea apelul telefonic, atunci când suna pentru a se interesa de pacient.

“Am fost anunţaţi aseară, la ora 23:00, că a decedat. Noi speram să fi fost la etajul 3, că am înţeles că au fost transferaţi”, a declarat fiica pacientului mort la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

Timp de 4 zile, cadrele medicale au refuzat să-i dea vreo informaţie despre starea de sănătate a tatălui său. Acesta este unul din motivele pentru care, acum, femeia aduce acuzaţii grave.

“Sistemul este mort! Sun, să aflu că tata e la Reanimare şi îmi închide telefonul. Domne, dar fă-ţi un program să poată să sune aparţinătorul dacă are nevoie de ceva”, a mai spus fiica pacientului decedat.

“Dacă îl laşi, îl laşi că nu te interesează. Sun, îi deranjez… Şi acum, aşa mult i-am deranjat, că a luat foc”, a adăugat fiica pacientului decedat.

Bilanţ incendiului de la Piatra Neamţ

Reamintim că un incendiu puternic s-a produs sâmbătă seara, în secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ. S-a soldat cu 11 decese. Medicii şi asistentele care au sărit în ajutor au suferit şi ei răni. În stare gravă se află medicul Cătălin Ioan Denciu, care i-a scos pe pacienţii din celălalt salon. În acest moment se află la spital în Belgia, iar medicii de acolo spun că e posibil să îşi revină. Conform declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, următoarele 3 zile sunt critice pentru pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *