Prima pagină » Actualitate » Acuzații grave ale Gabrielei Firea la adresa Guvernului: „Blochează testarea! Au motive politice“
Acuzații grave ale Gabrielei Firea la adresa Guvernului: „Blochează testarea! Au motive politice“

Acuzații grave ale Gabrielei Firea la adresa Guvernului: „Blochează testarea! Au motive politice“

21 iun. 2020, 15:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Acuzații grave ale Gabrielei Firea la adresa Guvernului. Primarul general a lansat astăzi o serie de acuzații la adresa Guvernului, pe care ăl acuză că a blocat testarea populației din motive politice.

„O măsură incorectă a fost aceea de a stopa testările. Există grad de contagiozitate, trebuie să fim prevăzători. De aici și până la a ține populația într-o stare de panică, este cale lungă. Doar printr-o testare masivă, am fi avut o imagine clară. Testarea în Capitală afost blocată.

Luați exemplul Spitalului Colentina, care este cu forța închis. Acum suntem într-o nouă etapă. La Colentina sunt și medici care tratează foarte rare. Sunt secții unice, foarte rare în întreaga țară. DSP blochează redeschiderea Spitalului Colentina”, a spus Gabriela Firea.

Acuzații grave ale Gabrielei Firea la adresa Guvernului: „Ei se pregăteau de alegeri anticipate!“

Edilul a precizat că piedicile puse de Guvern sunt de natură politică.

„Săptămâna trecută, din discuțiile ASSMB cu cei doi manageri ai celor două spitale de boli infecțioase, situația era foarte bună. Am propus o variantă, să pregătească în cazul în care cele două spitale vor fi pline, să pregătească un spital cu 100-200 de paturi.

Suntem în democrație și populația trebuie să afle din toate sursele. Cred că este vorba de o chestiune politică. Ei se pregăteau de alegeri anticipate“, a adăugat Gabriel Firea.

Cifrele pandemiei, manipulate de liberali!

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că Executivul manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. El arată că PNL deține monopolul asupra tuturor datelor oficiale și blochează orice tentativă de a afla rezultate și din alte surse.

„Guvernul PNL manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. Guvernul are monopolul informațiilor oficiale și refuză cu îndârjire să lase să vină date și din alte surse, cel puțin la fel de credibile. Primăria Capitalei a încercat de 2 ori o testare în masă, dar de două ori Guvernul a blocat procesul. La fel s-a întâmplat cu orice altă instituție”, a spus Lucian Romașcanu.

Au solicitat numărul persoanelor infectate

„Am cerut de mai multe ori să ni se spună numărul persoanelor infectate. Nu ni s-au pus la dispoziție datele. Ni se dau doar numărul de teste și nu numărul oamenilor care sunt infectați.

Amenință sau elimină din structura de decizie pe toți cei care îndrăznesc să spună altceva decât varianta oficială (…) Doctorul Streinu Cercel este cel mai elocvent exemplu. Manipulează datele, falsifică sau măsluiesc prin omisiune datele din județele țării.

Guvernul testează doar în funcție de interesul politic, nu în funcție de nevoile sanitare. La început, când intrau oameni în țară se testa extrem de puțin, iar acum când Guvernul dorește prelungirea stării de alertă, se testează mai mult”, a precizat Lucian Romașcanu.

Membrii PSD îi acuză pe liberali că își bat joc de economie cu o inconștiență care sperie o țară întreagă. Totodată, social democrații acuză Executivul că nu a luat măsuri pentru a proteja firmele, iar numele PNL a ajuns să fie sinonim cu ”păcănelele, nesimțirea și lăcomia”.

”Nu-i de ajuns că au cel mai mic pachet financiar anti-criză din Europa, nici bruma de bani promisă firmelor românești n-ajunge la timp să salveze locuri de muncă!”, scrie PSD pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *