Prima pagină » Titlurile zilei » Acuzații grave aduse unui polițist de la Secția 2 Iași! Un ieșean susține că agentul l-a amenințat – VIDEO

Acuzații grave aduse unui polițist de la Secția 2 Iași! Un ieșean susține că agentul l-a amenințat – VIDEO

06 iul. 2022, 02:00, 14 ,
Violina GORCINSCHI, în Titlurile zilei

Mihăiță Popa acuză un polițist din Iași că are un comportament nepotrivit față de el. Ieșeanul susține că a făcut nenumărate drumuri la Secția 2 de Poliție Iași ca să afle mai multe despre cazul lui, însă este exasperat de atitudinea agentului care nu i-ar oferi suficiente informații și l-ar amenința că poate fi sancționat, dacă îl mai hărțuiește, venind să întrebe frecvent de dosar

Un controlor de la Compania de Transport Public Iași, Mihăiță Popa, este exasperat de atitudinea polițistului care s-ar ocupa de dosarul lui. După ce nu a fost înștiințat că i-a fost suspendat permisul, ieșeanul a fost oprit în trafic și i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis. Cazul ar fi ajuns pe biroul agentului Ghiurțu, de la Secția 2 de Poliție Iași, pe care Mihăiță Popa îl acuză că amână soluționarea dosarului și că nu îi oferă informații suficiente. Acum, bărbatul nu știe care va fi soarta lui, după ce s-a dus de mai multe ori la secție, dar nu i s-a oferit un răspuns concret.

Un ieșean nu a știut că a rămas fără permis

Mihăiță Popa este un bărbat din Iași care este controlor la CTP. Acesta povestește că a mai încălcat, în trecut, regulile de circulație și că a primit de la poliția rutieră amenzi și puncte de penalizare. În luna aprilie 2022, ieșeanul a fost prins cu 92 km/h pe Splai Bahlui și penalizat de agent, dar situația permisului a rămas neclară.

„Ultima amendă am luat-o pentru viteză a fost în februarie, nu mai țin minte când am luat-o pe penultima. Credeam că au trecut 6 luni, dar se pare că nu a fost cazul. Când m-a oprit, atunci, pe Splai Bahlui pentru viteză, polițistul mi-a dat 8 puncte penalizare și amendă, în jur de 1.000 de lei. L-am întrebat dacă îi las permisul, dacă va fi suspendat. Agentul a spus că voi primi înștiințare acasă. În decembrie, mi-am schimbat locuința, m-am mutat. M-am certat cu soția și m-am mutat în altă parte. Ea spune că nu a primit nicio înștiințare acasă. Eu nu știu sigur dacă mai aveam puncte, ca să îmi fie suspendat permisul, că nu știam dacă trecuseră 6 luni de la ultima penalizare”, susține bărbatul.

Nebănuind faptul că șofează ilegal, Mihăiță Popa a mers liniștit cu mașina, până când a fost, din nou, oprit de polițiști, pe 19 aprilie 2022, și informat de faptul că are permisul suspendat.

„Am fost prins conducând cu permisul suspendat, în aprilie. Recunosc, am condus, dar nu am știut că am permisul suspendat. Nu am primit înștiințare și nu am știut. Nu m-a chemat nimeni să merg să predau carnetul”, adaugă ieșeanul.

Mihăiță Popa, exasperat de atitudinea agentului Ghiurțu

Trezindu-se, din senin, că are dosar penal, Mihăiță Popa a făcut multe drumuri la secția de poliție ca să se intereseze de evoluția dosarului, dar se plânge de polițistul de caz care nu i-ar fi de mare ajutor.

„Din aprilie, am mers cam în fiecare săptămână la secție. Domnul polițist se simte hărțuit de către mine, pentru că vreau să dau mai repede declarații. Prima dată, la secție, mi-au zis că dosarul e trimis la Parchet ca să îi dea nr. de înregistrare și că nu se știe ce agent o să îl preia. După vreo 2 săptămâni, au spus că dosarul e venit și că e la agentul Ghiurțu. Polițistul a coborât, am vorbit. A zis că nu are niciun dosar pe numele ăsta. De jos, de la informații, mi-au spus că el se ocupă de caz. După o săptămână, agentul a zis că a trimis adresă la Poliția Rutieră ca să vadă unde mi-a fost trimisă înștiințarea. Dar când l-am întrebat, nu mi-a răspuns la întrebarea asta, a zis doar că au confirmat că am permisul suspendat. Mai mult nu mi-a zis, m-a expediat, pentru că se simte stresat de prezența mea. Eu sunt controlor. Când cineva greșește, îi explic frumos până înțelege”, explică Mihăiță Popa.

Bărbatul spune că l-a filmat pe polițist atunci când acesta îi cerea să nu îl mai streseze cu întrebări și declară că va merge la IPJ Iași să se plângă de această atitudine. În imaginile înregistrate, agentul îi cere ieșeanului să nu mai pună presiune pe el cu rezolvarea cazului și îi explică faptul că soluționarea dosarului se face conform reglementărilor legale, promițându-i că va fi înștiințat atunci când va trebui să depună declarații.

„L-am și filmat când se simțea amenințat de mine. Acum, vreau să merg la IPJ Iași, la comandant, să îi arăt filmarea, să îl întreb dacă i se pare normal cum s-a comportat polițistul. Să se pensioneze, dacă e stresat. Pe mine mă interesează să merg mai repede să dau declarații. Să știu una și bună, să știu ce am de făcut, dacă îmi iau avocat, să mă pregătesc. A fost culpă comună: eu nu am ținut evidența punctelor de penalizare, iar ei nu mi-au trimis înștiințare. Vreau ca situația să fie mai clară”, susține ieșeanul, controlor la CTP.

Reprezentanții IPJ susțin că polițiștii urmează procedurile prevăzute de lege

Legat de această situație, reprezentanții IPJ Iași au transmis faptul că polițiștii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorului de caz, conform prevederilor legale.

„La data de 19 aprilie 2022, polițiștii Secției 2 Poliție Iași au depistat un bărbat care conducea un auto pe raza municipiului Iași, deși nu ar fi avut dreptul de a conduce vehicule.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto fără permis de conducere, iar cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Anca Vîjiac.

Acum, bărbatul exasperat de atitudinea polițistului din municipiul Iași vrea să afle de soarta dosarului său penal.

Comentarii
  • Pai te duci asa cu mana in buzunar :)!

  • Mai da-te-n cacat de controlor, la cate abuzuri ati facut tu si colegii tai cu fostul RATB, va meritati soarta.

  • Tati, sunt langa tine

  • Asta este o problema generala in Romania in care servantii publici uita de cine sunt platiti si care este serviciul lor crezinduse ”autoritati” in fata cetateanului , daca nu rezista emotional nimeni nu ai opreste sa asi schimbe meseria , oricum se vede ca dupa scaparea cu amenintarea a fost profesionist si a deescaladat situatia revenind la formula ”prieten si ajutor”

  • loazele de la Sectia 2

    La sectia 2 sunt angajati cei mai imbecili, inapoiati si idioti militieni. Era unul Anghelas acum cativa ani care lucra la registratura. Pe langa faptul ca era imbecil, mirosea a transpiratie statuta de la el de cum intrai pe usa.

  • Nelu Bunelu’

    Cei mai incompetenti sunt politistii de la sectia a II-a politie Gara Iasi. Prosti gramada, a tunat si i-a adunat…

  • Numai ratati la sectia 2! Dobitoci analfabeti si imputiti. Au distrus atatia oameni doar pt ca pot si au putere. Comandantul sectiei nu are nicio putere si nu stie sa se impuna in fata subalternilor. Un fraier ce nu are nicio autoritate si nu l respecta nimeni. Drept dovada comportamentul de maidan al militienilor din sectia lui.

  • lasavrajeala

    un controlor (cine stie cam la ce nivel de bataie de joc si-a facut ”meseria”) care merge cu 92 pe splai bahlui, are puncte de penalizare fara numar de la cine stie cate fapte reprobabile, ca nu primesti amenda pentru ca esti corect si respecti regulile. Acum ”inocentul” vrea indurare. Terminati cu atitudinea asta jidaneasca sa acuzati pe oricine de orice doar ca sa faceti niste gunoaie sa para inocente. Va meritati soarta!

  • Daca era dosarul unui neam era demult rezolvat. Asa trebuie sa se puna praful pe dosar pentru a putea incepe rezolvarea dosarului:)) . Sau asteapta decizia de pensionare pentru a putea da dosarul la alt coleg pentru rezolvare 😉

  • Sunt 100 de masini abandonate in curtea Sectiei 2. Pericol de explozie!

  • Zona administrativa.

    Cine-i permite amaratului de controlor CTP sa filmeze in zona administrativa ?
    Aici politistul trebuie sa caste bine ochii. Panarama de controlor …

  • A filmat și cînd amenda și un amărît de călator care nu avea bani de șpagă în locul biletului de călătorie –-eroul vitezoman–-

  • daca nu poti tine cont de cate puncte pe permis ai te duci frumos si iti scoti un cazier rutier ca sa poti fi sigur!

  • Dosarele penale sunt în autoritatea completă a Parchetelor nu a politiei….deci, nu ai tupeu să te duci pe hol la Parchet să latri k îți bocancul în râșniță de la jandarmi dar la poliție ai curaj k el o fi sluga cetățeanului nu în slujba cetățeanului….deci…tu infractor declarat te duci cu intimidare la gardă!!!? 🤔 😅 Ce ma’ș bucura să te trimită în judecată și să îți iei condamnare…. 🤭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *