Prima pagină » Titlurile zilei » Acuzații grave aduse patronilor de la restaurantul „Ospățul Zeilor”! Au mâncat șnițele și ficăței, după care au fost internați în spital. „Copilul meu a dat ochii peste cap și avea gura strâmbă” – FOTO

Acuzații grave aduse patronilor de la restaurantul „Ospățul Zeilor”! Au mâncat șnițele și ficăței, după care au fost internați în spital. „Copilul meu a dat ochii peste cap și avea gura strâmbă” – FOTO

17 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

O familie din Pașcani a venit la Iași și s-a ales cu toxiinfecție alimentară după ce a consumat mai multe preparate la restaurantul „Ospățul Zeilor”, controlat de soții Liliana și Constantin Gugeanu. Copilul de 5 ani și mama au ajuns de urgență la spital

Serviciile oferite de restaurantul „Ospățul Zeilor” din Carrefour Era au fost reclamate de o familie din Pașcani. Acuzațiile sunt destul de grave, pentru că după ce au consumat preparatele restaurantului, trei persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară. Totul s-a petrecut pe data de 05.09.2021.

„S-a întâmplat pe la orele prânzului, era într-o duminică. Împreună cu soția și băiatul meu de 5 ani, am plecat de la Pașcani până la Carrefour, mai precis la Decathlon. După ce am făcut cumpărăturile, ne-am oprit la «Ospățul Zeilor». Am cumpărat orez, șnițele de pui, ficăței de pui, cartofi copți și salate. După ce am achitat, ne-am îndreptat spre casă. După aproximativ o oră, soția mea a început să se simtă rău, s-a umflat la burtă, nu putea să vomite. Toată noaptea s-a chinuit, a avut diaree. A doua zi, luni dimineață, am început să mă simt eu rău. Am avut frisoane și mă simțeam foarte rău”, a precizat Cristinel Grumăzescu, în vârstă de 50 de ani.

Au mers la Spitalul Municipal din Pașcani după ce i s-a făcut rău băiatului

Pe data 07.09.2021, soții Grumăzescu au devenit din ce în ce mai îngrijorați, pentru că și băiatul de 5 ani a început să se simtă rău. Până la urmă, au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din Pașcani. Băiatul a fost diagnosticat cu gastroenterocolită acută și sindrom de deshidratare acută.

„Am ajuns la urgențe și am internat-o pe soția mea și pe copilul meu. Și noi ne-am speriat. Copilul meu a dat ochii peste cap și avea gura strâmbă, nu putea să stea în picioare. Era foarte deshidratat. Au stat internați timp de 3 zile, iar acum sunt bine. Sunt supărat că s-a întâmplat asta, lumea ar trebui să știe ca să nu fie nevoită să treacă prin asta”, a mai spus Cristinel Grumăzescu.

În 2018 a fost un scandal uriaș după ce peste 100 de persoane au făcut toxiinfecție alimentară după ce au consumat produse la fast-food-ul Agapa, de pe bulevardul Socola, din municipiul Iași.

Patronul restaurantului „Ospățul Zeilor”: „Poate nu i-a priit”

Restaurantul „Ospățul Zeilor” este administrat prin societatea Prod Liv SRL, controlată de soții Liliana și Constantin Gugeanu. În acte apare ca unic asociat fiica celor doi, Ana Mădălina. Contactat telefonic, Constantin Gugeanu a precizat că a fost controlat de comsiarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași, dar care nu ar fi identificat probleme majore.

„Au fost controale, dar nu s-au luat probe. Au fost cei de la OPC, dar au dat 1.500 de lei amendă pentru o problemă de metrologie. Nu știu ce să zic, poate nu i-a priit. Eu cred că mai sunt și răutăți. Soția șii fiica mea stau în fiecare zi ca să aibă grijă de afacere, să se respecte rețetele, tot ce trebuie”, a precizat Constantin Gugeanu. În 2020, afacerea cu „Ospățul Zeilor” se afla în picaj, vânzările scăzând chiar și de patru ori, față de o perioadă normală, asta și în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, cifra de afaceri a fost de 1,32 milioane lei, profit de 770.22 lei, datorii de aproape 3 milioane de lei, cu un număr de 10 angajați. Soții Gugeanu dețin și 7 la sută din afacerea cu restaurantul „La Castel”, care aparține omului de afaceri Constantin Rădeanu.

Soții Gugeanu au fost nași la nunta fiicei lui Constantin Rădeanu

De precizat că Liliana și Constantin Gugeanu au fost nașii de cununie ai Iuliei Rădeanu, fiica lui Constantin Rădeanu, și Dragoș Jipa. Petrecerea a avut loc pe data de 04.09.2021, la restaurantul „La Castel”. Petrecerea a început la ora 17:00, când au început să apară primii invitați. Din informațiile deținute de „BZI”, aproximativ 300 de persoane au participat la eveniment. Tânărul cuplu a mai avut o pereche de nași: Robert și Maria Rădeanu – Holicov (Robert este fratele miresei -n.r.). Liliana Gugeanu nu este nimeni alta decât sora afaceristului Florin Onofrei, proprietarul clădirii unde a funcționat în trecut centrul de calcul, pe Calea Chișinăului, nr.17. Aici a propus un proiect imobiliar de anvergură, un bloc de locuințe colective cu 23 de etaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *