Prima pagină » Actualitate » Acuzații grave aduse de soția pacientului ars, decedat în Belgia, la adresa lui Vlad Voiculescu: „Mă interesează criminalii cu sânge rece care mi-au spus că au alte priorități!“

Acuzații grave aduse de soția pacientului ars, decedat în Belgia, la adresa lui Vlad Voiculescu: „Mă interesează criminalii cu sânge rece care mi-au spus că au alte priorități!“

16 feb. 2021, 10:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Soția pacientului cu arsuri, care a decedat după ce a fost transferat în Belgia, Mihaela Ganea, a lansat o serie de acuzații la adresa minsitrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Mihaela Ganea a declarat că nu înțelege cum Vlad Voiculescu nu crede că există un vinovat moral al decesului soțului ei și că vrea să știe cine sunt „criminalii“ care au întârziat trimiterea soțulu iei în Belgia.

Reacția soției pacientului cu arsuri, care a decedat după ce a fost transferat în Belgia, vine după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nu crede că există un vinovat moral pentru moartea bărbatului.

„Haideti sa definim lucrurile, pentru că dacă ar fi fost o singură persoană care să se fi opus acestui transfer al tânărului aș fi înțeles să vorbim despre un autor moral“, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

„Îmi pare rău dacă domnul ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Regret că nu am ieșit, poate, mai devreme. Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în față că au alte priorități. A trebuit să aștept zile în șir, să-l plimb pe soțul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-și dea interesul pentru el”, s-a plâns femeia.

Soția pacientului ars, decedat în Belgia: „Nu-mi pasă imaginea cui o stric!“

Mihaela Ganea a precizat că un medic de la Departamentul pentru Situații de Urgență s-a comportat urât cu ea și că nu poate înțelege cum strică ea imaginea lui Raed Arafat prezentând niște fapte care au dus la decesul soțului ei.

„Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare, că are alte priorități sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităților și care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat! Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui!”, a adăugat supărată Mihaela Ganea.

Care sunt vinovații pentru decesul bărbatului

Pentru decesul soțului ei, Mihaela Ganea consideră că sunt mai mulți vinovați. Aceasta susține că mai multe persoane au pasat responsabilitatea pentru transferul soțului ei în Belgia.

„Toată lumea aștepta să scape de responsabilitatea asta. Nimeni nu a vrut să-și asume asta. Acești domni care se ocupau de acest transfer au prelungit asta – că avionul, că nu avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită avionul ăla din prima! Ăla cu care a plecat, militar. Soțul meu a murit pentru că ei, cu sânge rece, se joacă cu viața oamenilor. Asta fac, nu-i interesează, calcă pe cadavre!”, a spus îndurerată femeia.

A murit într-un spital din Belgia

Bărbatul în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie, a suferit o arsură prin electrocuţie, și care a fost transferat la un spital din Belgia a murit luni, 15 februarie.

Pacientul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar în data de 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

După o săptămână, bărbatul trebuie transportat în Belgia, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece zborul a fost anulat „din motive tehnice“. În aceste condiții, bărbatul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brules – IMTR din cadrul Grand Hopital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *