Prima pagină » Titlurile zilei » Acuzații de șantaj în grupul vânătorilor din Iași! Fostul secretar, Florin Bălănici, nu renunță la proces. „Mă făcea nesimțit că am dat în judecată asociația” – FOTO

Acuzații de șantaj în grupul vânătorilor din Iași! Fostul secretar, Florin Bălănici, nu renunță la proces. „Mă făcea nesimțit că am dat în judecată asociația” – FOTO

27 sept. 2023, 02:00, 29 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Scandalul din grupul vânătorilor din Iași continuă! Fostul secretar al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) din Iași, Florin Bălănici, acuză conducerea de șantaj și spune că nu renunță la proces. Scandalul a izbucnit după ce secretarul AVPS a făcut dezvăluiri despre tragedia de la partida de vânătoare din decembrie 2022, când a decedat unul dintre vânători

Florin Bălănici, fostul secretar al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) din Iași, aduce noi acuzații conducerii grupului vânătorilor. Acesta susține că nu renunță la procesul prin care contestă concedierea, considerând-o abuzivă.

„Pe 30 august am fost convocat eu și tatăl meu, Ion Bălănici, la sediul AVPS, să participăm la ședința de consiliu. Ordinea de zi: șantaj. Cum ne-am permis noi să dăm asociația în judecată pe litigii de muncă. M-au audiat pe mine mai întâi, iar Nae Mândru (n.r. – fostul director al AVPS Iași) mă făcea nesimțit că am deschis procesul. Președintele asociației mi-a citat un «raport» făcut de director cu abaterile mele: că am făcut plângere la arme și muniții pe numele lui Pastramă Vasile, când a fost faza ilegală cu fazanii la vânătoare, că am făcut nu știu ce plângere la DSV (n.r. – Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), deși nu este semnătura mea pe hârtie, că au apărut articole în presă ca să denigrez asociația. Nu au apărut articole despre AVPS, ci despre conducerea AVPS, care mi-a făcut viața un calvar”, susține Florin Bălănici, fostul secretar al AVPS.

Scandalul din grupul vânătorilor din Iași continuă

Bărbatul susține că i s-a cerut să renunțe la proces.

„Împotriva lu’ taică-miu nu au avut ce să zică. I-au zis doar: «Ce facem cu tine». La final de ședință, președintele asociației, Gabriel Mihai Surdu, a zis așa: «Dacă până vineri la ora 12:00 nu veniți cu cerere scrisă că renunțați la procese, vă excludem pe amândoi». Eu le-am zis că nu voi renunța la proces și că voi contesta această excludere abuzivă și fără motiv. Plus că excluderea e sancțiunea maximă din statut.

Acum, lui tata i-au luat și arma de serviciu, și pistolul. Practic, e paznic de vânătoare fără armament în dotare. Prin lege este obligatoriu ca paznicul de vânătoare să fie dotat cu armament, pistolul pentru autoapărare și arma pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu specificate în fișa postului. Mai nou au zis cei din conducere că îl vor muta paznic piscicol”, mai spune Florin Bălănici.

Conflictul a izbucnit între familia Bălănici și conducerea AVPS Iași.

Florin Bălănici nu renunță la procesul intentat conducerii asociației

Fostul secretar al AVPS vrea să facă plângere pentru abuz în serviciu și șantaj și spune că are un tabel cu mii de semnături ale membrilor asociației care vor să schimbe conducerea AVPS.

„O să fac o plângere în instanță pentru abuz în serviciu și șantaj contra domnului Surdu, Nae Mândru și directorul Sebastian Florea și contestăm și excluderea din AVPS. Tatăl meu este vânător din 1992 și angajat din 1997. Eu sunt vânător din 2013 în AVPS. Am cotizat până acum, iar noi, ca membri vânători și pescari, avem cota parte din patrimoniul AVPS. Fiind excluși, am pierdut orice fel de acțiune. În toți acești ani nu am avut o sancțiune sau ceva, nici eu, nici tatăl meu. Am tabel semnat de câteva mii de pescari și câteva sute de vânători pentru schimbarea conducerii”, mai spune Florin Bălănici.

Contactat telefonic de reporterii BZI, președintele AVPS, Gabriel Surdu, nu a vrut să comenteze acuzațiile aduse.

„Nu mă interesează subiectul! Nu mă mai sunați pentru acest subiect! Este în Tribunal, când se va termina judecata o să vedeți care-i finalul”, a declarat Gabriel Surdu, președintele AVPS Iași.

Sebastian Marian Florea, directorul AVPS Iași, și Nae Mândru, fostul director al AVPS Iași, nu au răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor BZI. Florin Bălănici a contestat decizia de concediere.

Astfel, rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul noilor acuzații din grupul vânătorilor din Iași.

Comentarii
  • Balanici nu are ce cauta paznic de vanatoare. Ficior-su e bine merci cu magazinul de optica de vanatoare si unelte de braconaj…

  • Mare jeguri astia Balanicii. Pe jegul ala batrân il stiu de acum mai bine de 20 de ani ca venea la o curva in sat. Una proasta si urâta,numai buna sa nu i faca probleme.🤮🤮🤮

  • Balanici a dus fondul Trifesti in spate timp de 27 de ani. Pe un salariu de nimic…
    S-a pus pret mare pe capul lor din cauza intereselor, asa se intampla cand iti faci treaba, deranjezi braco nierii care vor sa distruga toate vietuitoarele de pe camp.

  • Domnu Anitoaie, dvs ar trebui sa va abtineti ca ati fost prins la braconaj de catre Balanici in luna august cu iepuri…femele gestante. Trebuia sa fiti exclus din avps de atunci pentru braconaj.

  • Oameni buni, verificati sa nu fie SRL AJVPS ul 😉
    De mult nu mai este a vanatorilor si pescarilor. S a ajuns sa iti fie frica ca membru sa ceri un drept!

  • Inteleg ca ati avut ceva cu juniorul…dar sa il excludeti pe Balanici batranu, deja intreceti orice masura. Angajat ca paznic de vanatoare sa fie exclus din asociatie, inca nu sa auzit la nivel national. In locu lor v as da in judecata !

  • Cel care ar trebui de urgenta sa plece din AJVPS e Surdoil. O jigodie bolsevica. Florea, sluga de serviciu, a fost atat de prost si a scos castanele cu manuta lui incompetenta. Nasol, baiat tanar, fara cap… Florin, capul sus, mergi pana in panzele albe, la ce au facut, nu ai decat de castigat!

  • Dragi vanatori, la acest eveniment neplacut vom avea toti de cotizat. Demiterea abuziva in momentul in care tu ai lipsa de personal cu desfacerea locului de munca, Florin va casiga, i se vor da salariile din urma si despagubiri si costurile procesului. Cine va suporta aceste costuri? Corect ar fi ca domnul Surdu si cu domnul Florea sa le suporte, dupa care sa isi dea demisia. O zi buna si catare plina!

  • Florin balanici, dar spune la oameni când ai fost cu nanutu surdu și ai împușcat mistreț pe rapiță la untu, ai pierdut încărcătorul la carabina și era pătat în chiloți. Javra mica ce ești. Și porcometele ala mare sa zica câți porci a dus pe bucium.

  • Toata fauna Romaniei este la dispozitia unor asociatii de tip casta in care toti banii se duc pe secretare functii platite fara nici o justificare economica . O activitate in care se rezolva doar intalniri si protocoale pentru anumite grupuri de interese .Se dau bani de la bugetul tarii pentru a finanta aceste asociatii si din banii amaratilor fortati cu tot felul de taxe si impozite marite. Sustin cu inversunare sa avem cei mai multi ursi din Europa ,cei mai multi lupi,mistreti,ciute etc,numai ca sa isi justifice activitatea. S-au inmultit atat de mult incat se itrepatrund speciile intrand unele in arealele altora sau chiar si in zona urbana. In tarile din Europa,tari modele pentru noi, s-a redus atat de mult numarul in asa fel cat sa aiba cateva exeplare plaste cat mai izolat in arealul lor . La noi am distrus ferme de porci prin patrunderea pestei porcine africane , numai sa pastram vectorul de transmisie mistretul , in loc sa reducem la minim numarul de mistreti care si asa erau bolnavi. Am platit din bugetul tarii din contributia celor multi atatea ferme de porci decimate ca sa mentinem mistretii,placerea asociatiilor de vanatoare. Nu mai vorbim de pagubele din agricultura cauzate de mistreti si ciute care sunt platite tot de popor. Trageti linia sa vedeti cat de mult se cheltuie numai ca sa tinem o activitate care este doar placerea unor persoane sub acoperirea unor asociatii si alte forme. Si fauna este chinuita fiind intr-o densitate atat de mare. Avem mii de hectare de padure in privat si la stat ,iar acei care vor sa creasca animale mistret, etc o pot fce cu banii lor in tarcuri inchise si controlate medical asa cum este in toata Europa , fiind o afacere. Trebuie un numar cat mai limitat de animale si cu cheltuieli cat mai mici. Cabanele si toate amenajarile pentru intalnirea celor privilegiati sa se scoata la licitatie si sa fie inchiriate in scopuri turistice la societati de profil. Sa nu spuna ca deranjeaza fauna ca petreceri se fac si acum dar fara contributie la bugetu tarii, dimpotriva cu cheltuieli tot de la buget .

  • Paznicul de vinatoare – gen slabu stefan – un mare braconier cu Airinei Cornel și persoane influente din Iași, adică cu bani care vin și braconează intens. Sunt multe de spus

  • GrohJdea ai cu Lorin baiat fin isi fac de cap la Dagata!!! Impusca tot ce misca, chiar si oameni 🤦🏼‍♂️😂😅

  • Slabu braconeaza cu paznicul Minune Neculai si Brinzac Arsene…sunt mana dreapta a lui Florea.

  • Vanator grupa 27

    Asta e Asociația familia Mândru. Fata angajata, nepot angajat, cumătrii angajați. Peste toate astea se mai și ,,înmulțesc,, între ei. Florea cu Lavinia(fata), Mândru cu Manița ( jurista), cu braconierii angajați și protejați ( unii prinși în flagrant)Edutani,Dobosi,Titibaici, Slabi, Branzani,Budeni…
    Surdu un președinte peste nimic. Doar plătitori pentru bunăstarea hoților!

  • Aveti ce aveti cu Flirea! De ce nu e Balanici director si Florea pulifrici? Florea are lipici si e baiat fin. E spagar dar cu bun simt. Primeste, nu cere…. Si din putinul lui dă mai departe!!!

  • Haideti sa le punem capatot paznicilor de vinatoare despre care stim ca sunt braconieri gen slabu si arsene. Se pling ca au salarì mici dar vedeti ce averi administreaza.spuneti tot ce stiti poate se sesizeaza cineva

  • Lasati palavrele de doi kei si mahalagisme, stiti ceva beron va astept cu informatii.

  • Ne-am topit, de ce?

  • Stie florin…ia legatura cu el si ai sa te minunezi😉

  • Florin ?????.mai detaliat

  • Stelian Lupu

    Mare adevar „Vanator Grupa 27” 👏
    Ar mai fi ceva…Gheuca Florin, membru in consiliu director, nasul de cununie a lui Florea si nas de botez al copilului lui Florea. Mi se pare mie sau in conducerea avps miroase a conflict de interese ? Inca o mica parere, angajatii asociatiei nu au drept de vot in adunarea generala cumva ? O fi iar un conflict de interese ??? Spuneti voi dragi prieteni 😉

  • Membru si eu in avps

    De curiozitate…stie cineva daca mai exista vreo asociatie in tara fara postul de secretar ? Ma refer la AJVPS uri.

  • De ce nu au restructurat postu de INSPECTOR RESURSE UMANE ocupat de fata lui Mandru ??? Post inevntat cand a terminat gagica facultatea…
    Sau de ce nu restructurat postul de contabil sef ?
    O contabilitate se tine cu 500lei/ luna, nu cu 8500 lei brut.
    Secretaru’ din ce am inteles, avea salariu ca fata de la casierie +- 2-300lei. In schimb fata lu Mandru are 5000 net. Contabila 6000 net…

  • Zic ca ar merge un audit la ajevepeseu…

  • Trebuie studiată și analizată foarte bine forma de organizare a asociației, schema de angajați, plati etc. Și cum au fost luate deciziile pe care le considerați abuzive. Găsiți ceva in documente și fuga la procuratură. Mahalagismele nu au valoare. Aștept detalii despre slabu și florin

  • E foarte bine și cu auditul, dar nu sunt loiali și pun botul la parale
    La început pun presiune pentru a creste șpaga după care își iau dreptul. Foarte rar trimit actele de constatare la procuratura

  • Săptămâna trecută a fost procesul balanicilor cu avps. Știe cineva ce decizie s-a luat ?

  • Pescar vechi

    Vânător…

    nu se știe ca se merge inchis acum. Se tem cei din birou sa nu fie dati afara . Țin de funcții valeu..nu ciripeste unul…sa nu-si piardă locul cald..
    Niște pupincuriști…
    A uitat Vatamanu ca la dus chiar el în secret pe Florinel cu masina la Surdu să-i arate unde sta. Ca sa vorbească despre problemele din birou.. Se crede nevinovat acum….dar el juca la doua porți..

    Acum îl slugareste pe Sebi nu cumva sa-ivfaca vant ..
    Ii cam ajunge cât a stat pe-aici…
    Ar trebui sa lase unul tânăr….

  • Vânător…
    Nu se știe ca se merge inchis acum. Se tem cei din birou sa nu fie dati afara . Țin de funcții valeu..nu ciripeste unul … nimic ..sa nu-si piardă locul cald…
    Niște pupincuriști…
    A uitat Vatamanu ca la dus chiar el în secret pe Florinel cu masina la Surdu să-i arate unde sta?. Ca sa vorbească despre de problemele din birou.. Se crede nevinovat acum….dar nu cumva joacă la doua porți??
    Dar nu el era susținerea lui Florinel…?

    Ar trebui sa lase pe altu mai tânăr…ca i-ajunge cât a stat in avps …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *