Prima pagină » International » Acuzații de nepotism în Parlamentul European! Roberta Metsola şi-a numit cumnatul în funcţia de şef de cabinet
Acuzații de nepotism în Parlamentul European! Roberta Metsola şi-a numit cumnatul în funcţia de şef de cabinet

Acuzații de nepotism în Parlamentul European! Roberta Metsola şi-a numit cumnatul în funcţia de şef de cabinet

29 aug. 2024, 18:20, 2 ,
în International

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, se confruntă cu acuzații de nepotism după ce și-a numit cumnatul, Matthew Tabone, în funcția de șef de cabinet, o decizie care a stârnit critici, mai ales având în vedere alte numiri controversate din trecut, relatează joi publicația POLITICO.

Matthew Tabone, care lucrează pentru Metsola la Parlamentul European din 2013, a preluat această funcție după Leticia Zuleta De Reales Ansaldo, care a fost numită director al relațiilor cu parlamentele naționale din Parlamentul European, conform News.ro.

Eurodeputatul maltez Alex Agius Saliba, membru al Partidului Laburist, a criticat decizia pe Facebook, calificând-o drept „nepotism galopant”. El a subliniat că Metsola face parte dintr-un partid rival, Partidul Național, și a afirmat: „Imaginați-vă dacă eu sau un coleg din Partidul Laburist am numi un membru al familiei în cea mai înaltă poziție din biroul nostru.”

Tabone a fost un colaborator apropiat al lui Metsola de ani de zile, iar în 2015 s-a căsătorit cu sora acesteia, înainte ca Metsola să devină președinta Parlamentului European. La sfârșitul anului 2022, Metsola l-a promovat pe Tabone în funcția de șef de cabinet, dar a renunțat ulterior la această numire, deoarece coincidea cu scandalul „Qatargate”, care a implicat acuzații de corupție în Parlamentul European.

O altă numire controversată a lui Metsola

În toamna anului 2022, Metsola l-a promovat pe Alessandro Chiocchetti, fostul său șef de cabinet, în funcția de secretar general al Parlamentului European, un post influent care supraveghează întreaga birocrație a instituției. Numirea a stârnit controverse, deoarece Chiocchetti a fost acuzat că a beneficiat de favoritism și de un acord secret pentru a asigura sprijinul politic necesar.

Predecesorul lui Chiocchetti, Klaus Welle, a ocupat funcția timp de 13 ani, consolidându-și poziția într-un rol de mare influență. Plecarea sa a declanșat tensiuni între grupurile politice din Parlament, în special în rândul Partidului Popular European (PPE), care a căutat să mențină controlul asupra acestui post strategic.

Heidi Hautala, eurodeputată din partea Verzilor la acea vreme, a declarat că „saga sordidă” a numirii lui Chiocchetti în funcția de secretar general subminează reputația Parlamentului European. Cu toate acestea, Metsola și PPE au apărat decizia, susținând că au urmat procedurile corecte. Metsola a declarat în septembrie 2022 că procesul a fost „cel mai deschis din istoria acestei instituții”, menționând că postul a fost deschis pentru toți cei eligibili și că au existat mai mulți candidați.

Comentarii
  • Bravo Sosoaca! Bine ai facut ca ai tipat la zdrentele astea de Metsola si Ursula. La astfel de zdrente nu poti decat sa tipi pentru ca ele nu inteleg de vorba buna.

    Voi vota SOS Romania de aici incolo pentru ca TOT ce a spus Sosoaca s-a adeverit, ea are dreptate 100%, parlamentul European e o adunatura de lezbiene frigide ca Metsola care sunt la fel de proaste si necalificate cum sunt curvele noastre masculine ca Ciolacu si Iohannis.

  • Tu Roberta fa, ce faci ? faci angajari de familie, SICTIR ROBERTA !!! de clan???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
29 august 2024
29 august 2024