Prima pagină » Razboi în Ucraina » Acuzații de ambele părți după bombardarea centralei nucleare din Ucraina! Rușii susţin că ucrainenii au atacat uzina, iar Volodimir Zelenski susţine contrariul

Acuzații de ambele părți după bombardarea centralei nucleare din Ucraina! Rușii susţin că ucrainenii au atacat uzina, iar Volodimir Zelenski susţine contrariul

04 mart. 2022, 14:43,
în Razboi în Ucraina

Acuzații de ambele părți după bombardarea centralei nucleare din Ucraina! În urma atacurilor ruseşti asupra celei mai mari centrale nucleare, la Zaporojie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut un briefing de presă în care a vorbit despre dezastrul care s-ar fi putut întâmpla.

Totodată, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că de fapt sabotorii ucraineni ar fi atacat centrala de la Zaporojie.

colaj centrala nucleara de la Zaporojie

Volodimir Zelenski a descris apoi actul de bombardare a centralei nucleare drept „teroare la un nivel nemaiauzit”

Acuzații de ambele părți după bombardarea centralei nucleare din Ucraina

Deşi ruşii susţin că ucrainenii au atacat uzina, Volodimir Zelenski a transmis că lovitura rusă prin bombardarea centralei nucleare din Ucraina ar fi putut avea impactul de șase ori mai mare decât accidentul de la Cernobîl.

Președintele Zelenski a mai adăugat: „Am supraviețuit nopții care ar fi putut opri cursul istoriei – istoria Ucrainei, istoria Europei”.

Volodimir Zelenski a descris apoi actul de bombardare a centralei nucleare drept „teroare la un nivel nemaiauzit”. Acesta a transmis apoi poporului rus: „Cum este posibil acest lucru? Nu ne-am luptat împreună cu consecințele catastrofei de la Cernobîl în 1986?”

În schimb, ministerul Apărării din Rusia a comunicat, vineri, 4 martie, că centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost de fapt ţinta unor sabotori ucraineni, iar operaţiunea respectivă a reprezentat o provocare.

Purtător de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konaşenkov, a anunţat că centrala cu şase reactoare funcţionează normal, iar zona era sub control rusesc încă din 28 februarie.

„Cu toate acestea, noaptea trecută, pe teritoriul de lângă centrala electrică, a avut loc o încercare a regimului naţionalist de la Kiev de a efectua o provocare monstruoasă”, a declarat generalul.

Conform purtătorului de cuvânt Konaşenkov, în apropierea centralei, o patrulă a Gărzii Naţionale ruse a fost atacată de un grup ucrainean de sabotaj.

centrala nucleara de la Zaporojie atacata de fortele armatei ruse

Ministerul Apărării din Rusia a comunicat, vineri, 4 martie, că centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost de fapt ţinta unor sabotori ucraineni

Primarul orașului din apropierea Centralei Nucleare Zaporojie, avertizează

Dmytro Orlov, primarul orașului Enerhodar, situat în apropierea Centralei Nucleare Zaporojie (Zaporizhzhya), susține că în urma atacului de noaptea trecută, situația este extrem de tensionată, mai ales luând în considerare faptul că oraşul a rămas fără încălzire din cauza bombardamentelor.

„Din cauza avariilor pe care le-a suferit sistemul în timpul bombardamentelor nocturne, Enerhodar nu are încălzire. În prezent, încercăm să-l repornim”, a spus primarul.

Orlov a mai precizat că persoanele care au petrecut noaptea în adăposturi subterane se pot reîntoarce acasă, dar recomandarea este să nu stea afară din cauza „situației extrem de tensionate”.

„Cu privire la situația din oraș, acum pe străzi este liniște, nu au fost văzuți străini. Cei care au stat în adăpost peste noapte, se pot întoarce acasă. Totuși, din cauza situației extrem de tensionate, le recomandăm să petreacă puțin timp afară și să stea în case”, a precizat primarul Orlov.

Amintim că în noaptea de joi spre vineri, în zona centralei nucleare Zaporojie au fost trase numeroase focuri de armă, astfel izbucnind un incendiu la o clădire a complexului industrial. După bombardarea centralei nucleare din Ucraina, s-au adus acuzații de ambele părți.

bombardarea centralei nucleara Zaporojie din Ucraina de catre armata rusa

Conform purtătorului de cuvânt Konaşenkov, în apropierea centralei, o patrulă a Gărzii Naţionale ruse a fost atacată de un grup ucrainean de sabotaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *