Prima pagină » Actualitate » Acuzație gravă lansată de părintele Vasile Ioana, după scandalul cu Cina cea de Taină: „Franța a devenit anti-creștină!”

Acuzație gravă lansată de părintele Vasile Ioana, după scandalul cu Cina cea de Taină: „Franța a devenit anti-creștină!”

30 iul. 2024, 10:02,
în Actualitate

Părintele Vasile Ioana a lansat o acuzație gravă, după scandalul cu Cina cea de Taină, de la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice 2024, de la Paris. Preotul a precizat că astfel s-a văzut Franța a devenit anti-creștină. Totuși, duhovnicul a transmis că nu ar trebui să se enerveze creștinii, ci să aibă o atitudine pozitivă și să se roage pentru cei care fac astfel de lucruri.

Acuzație gravă lansată de părintele Vasile Ioana, după scandalul cu Cina cea de Taină

Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice 2024m, de la Paris, a fost marcat de un moment controversat a fost aspru criticat pe rețelele de socializare de oameni din întreaga lume. DJ-ul local Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru militantismul acceptării persoanelor cu kilograme în plus, purta o aureolă pe cap, având rolul lui Iisus Hristos. Aceasta era înconjurată de travestiți, de un model transsexual, dar și de un cântăreț dezbrăcat, care a jucat rolul zeului grec al vinului, Dionysis.

Ulterior, văzând reacțiile critice din întreaga lume, organizatorii și-au cerut scuze în mod oficial. Aceștia și-au cerut iertare în fața catolicilor, dar și în fața altor grupuri de creștini care și-au exprimat revolta în fața parodiei scandaloase.

Părintele Vasile Ioana a reacționat în urma scandalului care a avut loc în urma momentului controversat de la Jocurile Olimpice de la Paris. Duhovnkcul a spus că creștinii ar trebui să încerce să nu se enerveze, ci să aibă o atitudine pozitivă și să se roage pentru cei care fac astfel de lucruri.

„În fața blasfemiilor de la Paris, noi ar trebui să facem o cruce și să spunem: «Iartă-i, Doamne, pentru că nu știu ce fac!» Am văzut, în online, tot felul de atitudini. Care ar trebui să fie atitudinea practicantului ortodox, creștinului autentic iubitor? Atitudinea noastră ar trebui să fie la fel cu atitudinea pe care Hristos o are. Ce a făcut Hristos când era răstignit? A zis: «Iartă-i, Doamne, pentru că nu știu ce fac»”, a precizat părintele Vasile Ioana.

Duhovnicul a transmis că acea scenă este o blasfemie și că, astfel, Franța a demonstrat că nu mai este creștină.

„Trăim vremuri în care răul a pus stăpânire pe lume. Astăzi apar ideologii ale răului, care se întorc cu spatele la Dumnezeu, și – mai rău decât atât – îl batjocoresc pe Dumnezeu. Ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice este o blasfemie înfiorătoare. Este dovada vie că Franța a devenit anti-creștină. De ce? Pentru că această paradă ne arată nouă o batjocură la adresa a ceea ce este mai scump pentru creștini: Cina cea de Taină. Înțelegem, prin harul lui Dumnezeu, că lumea aceasta este luată de demoni. În timpul vieții Mântuitorului, un oraș întreg îl alungă pe Dumnezeu. Acum, Parisul l-a alungat pe Hristos. «Pleacă de la noi!» i-au zis lui Dumnezeu. Și, mai mult decât atât, L-au batjocorit pe Iisus Hristos, au batjocorit jertfa Lui vie. Ei au lovit în inima creștinătății. Este o înfiorătoare batjocură“, a comentat părintele.

„Au depășit legile bunului simț!“

Părintele Vasile Ioana a menționat că acele persoane sunt demonizate și că ele nu realizează acest lucru

„Noi nu ar trebui să intrăm în ură. N-ar trebui să intrăm în judecată. Oamenii aceia sunt demonizați pentru că demonizatul nu crede despre el că este demonizat. El crede că, în numele libertății de exprimare, poate să spună absolut orice despre absolut oricine. Greșit! Este normal să respecți niște cutume, rânduieli, legi – legile bunului simț. Dar toate legile bunului simț au fost depășite la ceremonia de la Jocurile Olimpice“, a mai zis părintele.

Duhovnicul a mai menționat că trebuie să înțelegem că răul este, în continuare, minoritar și că noi trebuie să ne rugăm pentru iertarea lor.

„Răul este minoritar. Binele este uriaș, dar este tăcut. Haideți să nu-i judecăm! Haideți să ne rugăm să-i ierte Dumnezeu pentru că nu știu ce fac. De ce nu știu ce fac? Pentru că se îndepărtează de Dumnezeu. Aici este pierderea lor. Dacă ar înțelege cât de frumos este cu Dumnezeu, ar veni și ei la Biserică. Dar nu vin. Preferă să facă alte lucruri. Noi, creștinii, rămânem în iubire. Prin batjocura pe care ei au adus-o Cinei cea de Taină, ne-au amintit nouă ce este Cina cea de Taină”, a mai spus preotul Vasile Ioana, care a lansat o acuzație gravă, după scandalul cu Cina cea de Taină.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *