Prima pagină » Local » Acuzat de tentativă de omor calificat, trimis acasă de judecătorii ieșeni! Curtea de Apel Iași a înlocuit, în acest caz, arestul preventiv cu cel la domiciliu! (Exclusiv)
Acuzat de tentativă de omor calificat, trimis acasă de judecătorii ieșeni! Curtea de Apel Iași a înlocuit, în acest caz, arestul preventiv cu cel la domiciliu! (Exclusiv)

Acuzat de tentativă de omor calificat, trimis acasă de judecătorii ieșeni! Curtea de Apel Iași a înlocuit, în acest caz, arestul preventiv cu cel la domiciliu! (Exclusiv)

01 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un tânăr acuzat de procurori de tentativă de omor calificat a fost lăsat să plece acasă. Decizia a fost luată ieri de judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași. Ștefan Eduard Ciocoiu, fiul unei grefiere de la instanțele din Vaslui, este acuzat că a tras cu pistolul după un rival, în trafic

Decizie-bombă a judecătorilor ieșeni! Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au decis ieri să îl trimită acasă pe un tânăr acuzat de tentativă de omor calificat.

„Instanța admite contestația formulată de inculpatul Ștefan Eduard Ciocoiu, împotriva încheierii pronunțate de Tribunalul Vaslui. Admite cererea formulată de inculpatul Ștefan Eduard Ciocoiu și înlocuiește măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpatului din locul de deținere. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Avocatul tânărului s-a arătat încântat de hotărârea emisă de instanță în cazul lui Ștefan Eduard Ciocoiu.

„Sunt mulțumit de această decizie. Cred că lucrurile intră pe un făgaș normal, încep să se așeze”, a declarat ieri avocatul Sorin Dimitriu.

Ștefan Eduard Ciocoiu, acuzat de tentativă de omor calificat în urma unui incident în trafic

La mijlocul lunii martie a acestui an, procurorii au decis trimiterea în judecată a lui Ștefan Eduard Ciocoiu, sub acuzația de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.
Conform anchetatorilor, pe 29 noiembrie 2019, tânărul a fost protagonistul unui incident destul de grav. Oamenii legii au susținut că tânărul a tras trei gloanțe în autoturismul în care se afla un membru al clanului Modoranu, din Bârlad. La scurt timp de la incident, polițiștii au pornit în căutarea suspectului, însă, inițial, el nu a fost de găsit și nici nu s-a prezentat de bunăvoie la audieri.

Mai mult, în timp ce era căutat de polițiști, Ciocoiu a apărut la un post de televiziune pentru a nega acuzațiile ce i se aduc. Acesta a susținut că acuzații sunt neadevărate și că la mijloc ar fi vorba despre o înscenare. El a recunoscut doar că s-a șicanat în trafic cu rivalul său. Ciocoiu a negat că s-ar sustrage cercetărilor, ci doar „persoanelor care aplică legea în județul Vaslui”.

Tânărul, dat în urmărire de către anchetatori

În noaptea de 29 noiembrie 2019, un tânăr de 26 de ani, din Bârlad, sunase la 112, anunțând că asupra autoturismului cu care circula s-au tras mai multe focuri de armă. Atacatorul nu a mai fost prins de echipajele de Poliție mobilizate în zonă. În urma cercetărilor la fața locului, s-a constatat că asupra autoturismului respectiv s-au tras trei gloanțe. Unul dintre ele a atins tetiera din dreptul șoferului. Victima asupra căreia s-a tras, l-a indicat pe cel care ar fi îndreptat pistolul asupra sa, în persoana lui Ștefan Eduard Ciocoiu.

Pentru că nu a fost de găsit inițial, oamenii legii au emis o alertă, el fiind dat în consemn la frontieră. Ulterior, tânărul a fost prins de polițiști, reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost arestat preventiv. De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui l-au trimis pe acesta în judecată, sub acuzațiile amintite. Ștefan Eduard Ciocoiu este fiul unei grefiere din cadrul Judecătoriei Bârlad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *