Prima pagină » Local » Acuzat de cămătărie în Italia, prins la Iași! Judecătorii ieșeni l-au făcut „pachet” și l-au trimis în Peninsulă! „Sunt nevinovat!” (Exclusiv)
Acuzat de cămătărie în Italia, prins la Iași! Judecătorii ieșeni l-au făcut

Acuzat de cămătărie în Italia, prins la Iași! Judecătorii ieșeni l-au făcut „pachet” și l-au trimis în Peninsulă! „Sunt nevinovat!” (Exclusiv)

08 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ suspectat de cămătărie a fost prins la Iași. După ce a fost băgat în arest, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au făcut „pachet” pe Florin Nicușor Botea și l-au trimis în Italia. Autoritățile judiciare din Peninsulă vor să îl ancheteze pe bărbat pentru cămătărie

Un individ suspectat de cămătărie în Italia a fost prins la Iași! Magistrații ieșeni l-au făcut „pachet” și l-au trimis în Peninsulă! Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis recent solicitarea formulată de autoritățile din Italia.

„Instanța admite sesizarea formulată de Tribunalul din Brescia – Biroul Judecătorului pentru anchetă preliminară, pentru executarea mandatului european de arestare emis pe numele persoanei solicitate Florin Nicușor Botea. Dispune predarea persoanei solicitate, în vederea cercetării pentru comiterea infracțiunii de cămătărie. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o durată de 30 de zile. Definitivă”, au afirmat magistrații ieșeni.

Florin Nicușor Botea, suspectat că a făcut cămătărie în Italia

Florin Nicușor Botea (28 de ani) a fost prins recent de anchetatorii ieșeni, după ce aceștia au primit o solicitare din partea autorităților judiciare italiene.

„Din supravegherea tehnică a fost stabilită implicarea acestuia în împrumuturi și cămătărie. În perioada februarie 2018 – iunie 2019, în provincia Bergamo, alături de alte două persoane, Florin Nicușor Botea, prin mai multe acțiuni infracționale ale aceluiași plan criminal, acorda împrumuturi de bani în diferite ocazii numitelor L.Ș.N. și F.A.V. sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de euro odată, cerea promisiuni și dobânzi cămătărești de 30 la sută lunar. Numitul Florin Nicușor Botea încasa de la victime sumele cu titlu de camătă, echivalentul sumei de 33.090 de euro, reținându-se ca circumstanță agravantă că fapta a fost comisă în detrimentul unei persoane aflate în dificultate”, au afirmat oamenii legii din Italia.

Ieșeanul, prins la finele lunii trecute în propria casă: „Sunt nevinovat!”

Anchetatorii ieșeni au menționat că au efectuat activități investigative în vederea prinderii lui Florin Nicușor Botea, pentru punerea în executare a mandatului european de arestare. Astfel, pe 30 iunie 2021, la ora 7:10, a fost prins de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri în locuința de la adresa situată în municipiul Pașcani.
Ulterior, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Mai apoi, ieșeanul a fost dus în fața judecătorilor. În declarația dată în instanță, ieșeanul a susținut că nu are obiecțiuni privind identitatea sa, precizând, în esență, că nu a comis faptele pentru care a fost emis mandatul european de arestare și că știe, totuși, despre efectuarea anchetei penale de către autoritățile judiciare italiene, întrucât a ținut legătura cu avocatul pe care îl are în Italia.

„Până la predarea mea, cer să fie luată, în ceea ce mă privește, o măsură preventivă mai blândă decât cea a arestării. Aș vrea să mai petrec un timp cu familia mea. În prezent, eu nu mai sunt cercetat penal sau judecat pentru vreo altă faptă pe teritoriul României și nici în Italia sau în vreo altă țară. Eu nu m-am sustras anchetei derulate în Italia! Am părăsit teritoriul Italiei cu permisiunea organelor judiciare de acolo. După ce am plecat din Italia și m-am întors în România, am ținut legătura cu avocatul meu din Italia privind cursul anchetei. Sunt de acord să fiu predat către autoritățile judiciare italiene”, a declarat ieșeanul în fața magistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`