Vești triste în lumea culturală din România. Actrița Natașa Raab are probleme grave de sănătate și simte că a ajuns la capătul puterilor. Totul a început în urmă cu șase luni atunci când soțul artistei s-a stins din viață.
De atunci probleme s-au agravat pentru îndrăgita actriță, iar în prezent a ajuns de nerecunoscut.
Natașa Raab are probleme grave de sănătate
Actrița se lupta cu probleme grave și pare să fi ajuns la capătul puterilor. Moartea soțului a afectat-o cu atât mai mult.
‘Soţul meu a avut un cancer de vezică urinară. Este foarte greu când ai un pacient medic, pentru că nu e uşor să-l ‘prosteşti’ să facă ce vrei tu. El spunea că ştie mai bine ce e bine şi cum e bine să facă. Ne-a părăsit anul trecut şi m-a lăsat singură. Ultima mea şansă de a avea copii s-a dus acum 20 ani, când am învins un cancer uterin şi am făcut o histerectomie. Imediat după aceea a venit moda cu înseminările în vitro, dar eu nu mai aveam în ce să inseminez. Nu am copii, însă am mulţi studenţi şi fini. Nu duc lipsă de copii’, a declarat Natașa Raab pentru Click.
În urmă cu 20 de ani a suferit o intervenție chirurgicală din cauza unui cancer uterin, iar acum are o boală autoimună ce îi afectează creierul.
‘Mă simt foarte rău, vreau să mor şi eu, nu mai sunt aşa volubilă cum eram. Am o însoţitoare, Victoria, care stă aici cu mine, la Craiova. Sunt foarte bolnavă, am o boală autoimună care îmi afectează creierul. Sunt lovită de soartă, aşa am fost toată viaţa, lovită de încercări. Sufăr că nu mai pot juca, că nu mai pot filma, viaţă mea s-a sfârşit şi aş vrea să mor să merg după soţul meu drag şi iubit’, a mai povestit Natașa.
Cine este Natașa Raab
S-a născut la Huedin și a purtat numele de Natașa Rab – Guțul. A copilărit apoi la Cluj, într-o familie în care toată lumea cânta. A absolvit Liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu.
În tinerețe, pe când era studentă la Cluj, a studiat canto cu Stela Simonetti și a interpretat jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj și muzică populară la ansamblul „Mărțișorul”. De asemenea, a fost în tinerețe și manechin la Centrul de Creație UCECOM condus de Zina Dumitrescu (1979-1988). În perioada studenției, a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj, împreună cu actorul George Motoi.
După absolvirea facultății, a devenit actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. De-a lungul anilor a mai colaborat cu Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj.
A jucat în mai multe spectacole de teatru printre care Vărul Shakespeare, Unchiul Vanea, Ubu Rex cu scene din Macbeth, Hamlet de W. Shakespeare, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, Ferma animalelor de George Orwell, …Escu de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Nașterea de C. Voiculescu, Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil și Eric Assous, Omul cu mârțoaga de Gheorghe Ciprian, Valsul hazardului de Victor HaTm etc. În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER.