Prima pagină » Eveniment-Social » Actrița Mălina Lazăr, fiica renumitului regizor Ovidiu Lazăr, și-a construit succesul pe propriile picioare: „Tata nu a vrut să dau la teatru. Am muncit din greu pentru fiecare”

Actrița Mălina Lazăr, fiica renumitului regizor Ovidiu Lazăr, și-a construit succesul pe propriile picioare: „Tata nu a vrut să dau la teatru. Am muncit din greu pentru fiecare”

19 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Iulia MARIA în Eveniment-Social

Actrița Mălina Lazăr, fiica renumitului regizor Ovidiu Lazăr, și-a construit succesul în cariera de teatru prin forțe proprii. Deși tatăl său nu a fost de acord cu alegerea ei profesională, actrița de 27 de ani a demonstrat că talentul și determinarea au fost cheia succesului, recent premiată la Gala UNITER

Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, are 27 de ani și și-a construit succesul pe propriile picioare. Absolventă a Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Mălina a demonstrat că talentul și determinarea sunt esențiale pentru a reuși în lumea teatrului. Deși este fiica unui regizor cunoscut, Ovidiu Lazăr, Mălina a ales să își croiască propriul drum, fără a se sprijini de numele tatălui său.

Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, și-a construit succesul pe propriile picioare, fără a se folosi de numele tatălui său, Ovidiu Lazăr

Deși ar putea părea că statutul de fiică a unui regizor cunoscut i-ar fi netezit drumul în cariera artistică, Mălina Lazăr mărturisește că a ales să își croiască singură propriul drum, parcursul său nefiind influențat de tatăl ei.

„Tatăl meu nu a vrut deloc să dau la teatru, probabil pentru că știe că e o lume nu neapărat roz, e o lume destul de rea uneori, și atunci nu cred că îți dorești asta ca părinte, pentru copilul tău”, a spus Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Mălina a fost conștientă de la început că numele tatălui său va fi adus în discuție și s-a pregătit pentru comentarii mai puțin plăcute.

„Eu, de când am știut că voi da la actorie, am știut că va fi adus în discuție numele tatălui meu și știam că o să urmeze diferite comentarii, poate mai puțin plăcute. Nu a contat, pentru că eu mereu am făcut lucrurile în felul meu, iar el nu a influențat cu absolut nimic”, a explicat Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Tatăl a înțeles, în cele din urmă, dorința Mălinei de a descoperi pe cont propriu lumea teatrului și i-a lăsat libertatea de a își alege singură drumul și de a lua propriile decizii, iar când a fost nevoie de vreun sfat sau când a avut nevoie de ajutor, ea a spus că tatăl ei mereu a fost acolo, dar nu s-a băgat, nefiind intruziv în parcursul ei. Tatăl Mălinei, Ovidiu Lazăr, nu a încercat niciodată să îi arate cum ar trebui să fie lucrurile sau cum ar trebui să facă, pentru că a înțeles că ea vrea să descopere pe cont propriu, iar dacă greșește, să greșească pentru că a fost alegerea ei. Această independență i-a permis să se dezvolte artistic, în mod autentic, și să fie apreciată pentru talentul său, nu pentru numele pe care îl poartă.

„Am muncit din greu pentru fiecare rol și nu am permis niciodată ca numele tatălui meu să aibă vreo influență asupra mea. Premiul câștigat la Gala UNITER pentru «Cea mai bună actriță în rol secundar» este o recunoaștere a efortului meu, nu a numelui pe care îl port”, a spus Mălina Lazăr, tânăra actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, recent premiată la Gala UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”.

Mălina Lazăr nu poate spune că a avut o revelație bruscă care să o determine să devină actriță. Crescând în teatru, a umblat toată copilăria prin teatru și pe lângă actori, însă nu avea în cap ideea de a deveni actriță. Pasiunea pentru teatru a început să prindă contur în timpul liceului, când a facut parte dintr-o trupă de teatru, în limba franceză, la Liceul „Mihai Eminescu” din Iași.

„Cumva, de acolo a început să îmi placă teatrul. Am început, mai întâi, să îl fac în felul meu și, după aia, am ajuns în zona profesională. De la trupa de teatru din liceu a început să îmi placă sa fiu pe scenă”, spune Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Cu toate că a lucrat sub îndrumarea tatălui său în unele producții, Mălina a reușit să păstreze o relație profesională clară, fără a permite ca relația lor personală să interfereze.

„La început, m-am gândit că va fi dificil să separăm relația tată-fiică de cea actor-regizor, dar am reușit să stabilim foarte clar aceste limite. Pe scenă, el este regizorul, iar eu sunt actrița, fără compromisuri personale”, a spus Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Acest echilibru i-a permis să se dezvolte artistic în mod independent și să fie apreciată pentru talentul său autentic. Mălina Lazăr este un exemplu al faptului că succesul nu vine neapărat dintr-o moștenire profesională, ci din pasiune, muncă și dedicare.

După absolvirea liceului, drumul a fost natural spre Facultatea de Teatru din Iași, specializarea Arta actorului și, ulterior, un masterat în același domeniu.

Primele emoții, pe scena mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Debutul pe scena mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași a reprezentat, pentru Mălina, un moment plin de emoții, pe care îl rememorează cu intensitate.

„Am fost copleșită de impactul publicului. Nu mi-am imaginat că atâtea perechi de ochi pot să aibă un impact emoțional asupra ta ca actor, am avut așa o emoție, care, în același timp, îmi spunea că am ales drumul care trebuia, pentru că mi-a plăcut foarte mult ce am simțit, am simțit că sunt în locul în care trebuie”, a explicat Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Premiul câștigat la Gala UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” a venit ca o confirmare a muncii susținute, pe care Mălina o investește în fiecare rol. În spectacolul „Antologia dispariției”, regizat de Radu Afrim, Mălina interpretează șase personaje, dintre care patru sunt roluri de copii, roluri dificile pe care le-a explorat cu răbdare și creativitate.

„Sunt roluri care mi s-au părut destul de grele de la început și pe care le-am descoperit greu, dar și când le-am descoperit, a fost o bucurie pentru mine și, cumva, emoția a pornit și din faptul că altfel te simți când câștigi  cu ceva care îți place și ceva la care știi că ai muncit foarte mult și în care chiar ai pus suflet, și atunci a venit așa, ca o mare bucurie. Am simțit recunoștință foarte mare”, a spus Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Mălina Lazăr le recomandă tinerilor care își doresc o carieră în teatru să își urmeze visurile doar dacă sunt cu adevărat pasionați de acest domeniu.

„Teatrul nu este o carieră pe care să o urmezi din hobby. Este o lume dificilă și trebuie să îți dorești cu adevărat asta. Îi sfătuiesc pe tinerii care vor să devină actori să aibă încredere în propriile lor instincte și să își urmeze propriul drum, fără să se lase influențați de părerile celor din jur”, explică Mălina Lazăr, actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Mălina Lazăr, tânăra actriță a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, își continuă parcursul artistic, construindu-și succesul în carieră prin propriile forțe, fără să se sprijine de numele familiei.

Comentarii
  • se munceste ca profii muncesc dedicati si trebuie sa tii pasul dar avanatajul e si taticutzu ca multe talente sunt dar nu au taticutzi regizori sau actori

  • Felicitari Malina! Esti talentata, tenace, ambitioasa si foarte muncitoare. Succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`