Prima pagină » International » Actorul Thomas Jefferson Byrd a fost împuşcat mortal

Actorul Thomas Jefferson Byrd a fost împuşcat mortal

05 oct. 2020, 12:36,
în International

Tragedie uriaşă la Hollywood. Actorul Thomas Jefferson Byrd a fost împuşcat mortal sâmbătă noaptea în oraşul american Atlanta. Actorul era cunoscut în lumea cinematografică pentru că a jucat în mai multe filme regizate de Spike Lee.

Actorul Thomas Jefferson Byrd, cunoscut din mai multe filme regizate de Spike Lee, a fost împuşcat mortal în Atlanta, potrivit poliţiei locale citate de Variety. Îndrăgitul actor, în vârstă de 70 de ani, a fost ucis sâmbătă noapte.

Thomas Jefferson Byrd a fost împuşcat mortal în Atlanta

Sâmbătă noaptea poliţia a fost alertata cu privire la o persoană rănită. Medicii chemaţi la faţa locului l-au identificat şi au pronunţat decesul cauzat de mai multe răni în spate provocate de o armă de foc.

Departamentul de poliţie din Atlanta a transmis că investigaţia continuă, potrivit News.ro.

Byrd a jucat în mai multe filme ale lui Lee, între care „Clockers”, „Get on the Bus”, „Bamboozled”, „Chi-Raq”, „Red Hook Summer”, „Girl 6” şi „Da Sweet Blood of Jesus”.

El a jucat şi în „Brooklyn’s Finest” al lui Antoine Fuqua, în filmul biografic „Ray” şi în „Set It Off” al lui F. Gary Gray.

Duminică, Lee a scris pe Instagram: „Sunt atât de trist să anunţ decesul tragic al fratelui nostru iubit Thomas Jefferson Byrd, noaptea trecută, în Atlanta, Georgia”.

Miron Murea a murit. Celebrul cascador din echipa lui Sergiu Nicolaescu avea coronavirus

Celebrul cascador Miron Murea a murit la vârsta de 77 de ani. Colaboratorul lui Sergiu Nicolaescu era infectat cu virusul SARS-CoV-2. De-a lungul carierei sale de actor şi cascador, Murea a apărut în numeroase producţii româneşti.

Printre filmele în care şi-a făcut apariţia merită menţionate „Mihai Viteazul“, „Cu mâinile curate“, „Pentru patrie“, „Revanşa“ (regia Sergiu Nicolaescu), „Burebista“ (regia Gheorghe Vitanidis), „Stejar, extremă urgenţă“, „Ecaterina Teodoroiu“, „Iancu Jianu, haiducul“, „Iancu Jianu, zapciul“ (regia Dinu Cocea) sau „Racolarea“ (regia George Cornea). Ulterior, a fost director de producţie la filme precum „Domnişoara Christina“ (regia Viorel Sergovici) sau „Azucena, îngerul de abanos“ (regia Mircea Mureşan).

Cascadorul Miron Murea a murit

Virusul s-a dovedit nemilos în cazul cazul actorului şi cascadorului Miron Murea, corpul acestuia cedând într-un final.

Prietenii săi au fost devastaţi la aflarea veştii şi au transmis mai multe mesaje de condoleanţe.

„A fost un om deosebit, foarte inimos, veşnic dornic să îi ajute pe cei din jur. Eu am avut iniţiativa de a face în fiecare an câte un parastas pentru colegii cascadori, dar vă daţi seama că nu puteam face totul de la Paris. Sigur, eu am trimis banii, dar Miron s-a oferit să se ocupe de toată partea organizatorică, împreună cu Jean Polizache. Prima oară ne-a onorat cu prezenţa şi nea Sergiu, nu cu mult timp înainte de a muri.

Anul trecut, tot Miron a avut iniţiativa de a-i premia pe toţi cascadorii lui Sergiu Nicolaescu care mai sunt în viaţa la Gală Premiilor UARF, el a vorbit în acest sens şi cu preşedintele Carmazan. A ieşit foarte frumos, se împlineau şi 50 de ani de la premiera filmului «Baltagul», a fost şi nea Mircea Mureşan atunci printre noi“, şi-a reamintit, cu tristeţe în glas, fostul cascador Paul Misai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *