Prima pagină » National » Actorul Marius Manole a înapoiat decoraţia primită de la preşedintele Klaus Iohannis. Iată motivul
Actorul Marius Manole a înapoiat decoraţia primită de la preşedintele Klaus Iohannis. Iată motivul

Actorul Marius Manole a înapoiat decoraţia primită de la preşedintele Klaus Iohannis. Iată motivul

22 nov. 2021, 12:00,
în National

Astăzi, 22 noimebrie 2021, actorul Marius Manole a dat înapoi decorația pe care a primit-o din partea președintelui acum cinci ani, mai exact Ordinul Meritul Cultural, grad de Cavaler.

Această decizie a luat-o după ce s-a decis în mod oficial ca PNL-PSD-UDMR să conducă România, lucru pe care îl vede ca pe o trădare.

Mariu Manole a renunțat la decorația primită de la președintele Klaus Iohannis

Luni, 22 noiembrie 2021, Marius Manole, în urma deciderii de către Klaus Iohannis de a permite ca PSD să intre la guvernare alături de PNL și UDMR, a hotărât să returneze decorația și să renunțe la titlul primit pe motiv de trădare. Acesta a primit această decorație chiar din partea președintelui în anul 2016. Mesajul prin care justifică acest gest l-a postat chiar duminică, 21 noiembrie 202.

„L-am votat pe preşedinte şi ţin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârşit PSD-ul nu mai putea face rău acestei tări. Urma să avem un preşedinte care ţine cu ţara. Ghinion. Nu l-am avut. Am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra justiţia şi democraţia. Când a plecat Dragnea, iarăşi am crezut ca am învins. Ghinion, propriul nostru preşedinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat.

Acum PSD intră în Guvern pe uşa din faţă, pe covorul roşu. De asemenea,vrea să preia şi şefia Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea & Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea preşedintelui Iohannis. Halucinant, nu? Nu aş fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele”, a scris acesta.

Președintele Klaus Iohannis a retras decorația li Adrian Năstase

În urmă cu mai mult timp, Președintele Klaus Iohannis a decis retragerea decorației  fostului premier Adrian Năstase. Această decizie a venit din cauza faptul că în cazul acestuia s-a decis pedeapsa cu închisoarea. Mai mult, președintele României a anunțat că vor fi retrase toate decorațiile celor care au fost sau urmează să fie condamnate penal.

De asemenea, având în vedere acestă decizie, s-a pus în discuție la acel timp și posibilitatea retragerii decorațiilor lui Silvio Berlusconi şi Jacques Chirac. Acestea au fost două personalităţi decorate de statul român dar care ulterior au fost condamnate penal.

Aceaste acțiuni nu au fost tocmai ușor de aplicat, întrucât existau niște probleme. În cazul lui Jacques Chirac conform legii, este imposibil să fie retrasă o decorație post mortem iar în cazul lui Silvio Berlusconi lucrurile au pus mai multe probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *