Prima pagină » International » Actorul Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, „o boală cruntă”, a declarat familia sa

Actorul Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, „o boală cruntă”, a declarat familia sa

16 feb. 2023, 23:00,
în International

Actorul Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, „o boală cruntă”, a declarat familia sa într-un comunicat postat joi pe site-ul web al Asociației pentru Degenerarea Frontotemporală.

Willis a fost diagnosticat inițial cu afazie anul trecut. Familia lui a spus la acea vreme că, drept urmare, el „se îndepărta” de cariera sa de actor.

„Provocări ale comunicării”

Boala este probabil mai frecventă decât sugerează statisticile, deoarece este mai puțin cunoscută și poate dura ani pentru a primi un diagnostic oficial.

„Ca familie, am vrut să profităm de această ocazie pentru a vă mulțumi tuturor pentru revărsarea de dragoste și compasiune pentru Bruce în ultimele zece luni. Generozitatea dumneavoastră de spirit a fost copleșitoare și suntem extrem de recunoscători pentru aceasta. De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demența frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD)”, a spus familia lui joi, înainte de a oferi o actualizare despre starea lui Willis.

„Provocări ale comunicării”, printre simptomele cu care se confruntă Willis cu DFT, care este cea mai comună formă de demență la persoanele sub 60 de ani – majoritatea cazurilor de FTD apar între 45 și 64 de ani, potrivit AFTD.

Ce este demența frontotemporală?

FTD este o tulburare degenerativă a creierului caracterizată prin deteriorarea lobilor frontali și/sau temporali, conform AFTD. Simptomele pot include „schimbările necaracteristice ale personalității, apatia și luptele inexplicabile cu luarea deciziilor, vorbirea sau înțelegerea limbajului sunt printre cele mai frecvente simptome de prezentare”.

Deși în prezent nu există nici un remediu, nici tratamente disponibile pentru această afecțiune, familia Willis scrie că speră să ajute să schimbe acest lucru.

„Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mass-media poate fi concentrată pe luminarea acestei boli care necesită mult mai multă conștientizare și cercetare. Bruce a găsit întotdeauna bucurie în viață și i-a ajutat pe toți cei pe care îi cunoaște să facă același lucru.Compasiunea, înțelegerea și respectul tău continuă ne vor permite să-l ajutăm pe Bruce să trăiască o viață cât mai plină posibil”, adăugând că Willis a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a-i ajuta pe alții, atât în și din ochii publicului.

Scrisoarea a fost semnată de cele cinci fiice ale lui Willis, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn; soția sa, Emma Heming Willis; și fosta lui soție, Demi Moore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *