Prima pagină » Cultural » Actorul american Ed Wheeler a murit. Era cunoscut pentru rolurile din ”Law & Order” și ”Mickey Blue Eyes”

Actorul american Ed Wheeler a murit. Era cunoscut pentru rolurile din ”Law & Order” și ”Mickey Blue Eyes”

14 oct. 2024, 08:54,
Cezar Bulgaru în Cultural

Este doliu la Hollywood după ce actorul american Ed Wheeler a murit.

Actorul american Ed Wheeler, renumit pentru aparițiile sale în seriale de mare succes precum „Law & Order” și în comedia „Mickey Blue Eyes”, s-a stins din viață în urmă cu câteva zile, la vârsta de 88 de ani.

Informația a fost confirmată de soția sa, Messeret Stroman Wheeler, care a declarat pentru publicația Deadline că actorul a decedat la Spitalul Englewood. Cauza decesului a fost insuficiența respiratorie, apărută în urma unor complicații cauzate de o pneumonie.

Actorul american Ed Wheeler a murit

Din informațiile disponibile, nu se menționează dacă Ed Wheeler a fost bolnav pentru o perioadă lungă de timp înainte de deces. Este posibil ca afecțiunea să fi fost una recentă sau să se fi agravat rapid. Născut pe 18 februarie 1936 în Brooklyn, Ed Wheeler și-a făcut debutul în lumea divertismentului prin câteva apariții în reclame televizate.

Cariera sa a luat avânt odată cu primul rol semnificativ din filmul „Broadcast News” (1987), unde a jucat alături de nume mari precum William Hurt, Albert Brooks și Holly Hunter, sub regia apreciatului cineast James L. Brooks.

Wheeler și-a continuat cariera în cinematografie în anii ’80 și ’90, apărând în filme precum „Presumed Innocent”, „Thinner”, „Daylight”, „Godzilla” (1998), „Mickey Blue Eyes”, „Head of State”, „The Good Guy” și „The Good Heart”.

Ed Wheeler a jucat în zeci de episoade ale serialului ”Law & Order”

Wheeler a avut o prezență constantă în serialul „Law & Order” între 1992 și 2004. De asemenea, a apărut în alte producții TV cunoscute, printre care „Soul Food”, „Third Watch”, „New York Undercover”, „Hope & Faith” și „One Life to Live”, conform informațiilor furnizate de Deadline. A colaborat și cu Bill Cosby în celebrul „Cosby Show”. Ultimul său rol a fost în 2010, în serialul „Blue Bloods”.

În 2017, Ed Wheeler a fost onorat cu prestigiosul premiu „Living Legend Award” la Festivalul Național de Teatru Negru din Winston-Salem, în semn de recunoaștere pentru contribuțiile sale remarcabile la teatrul american și la industria divertismentului.

Soția actorului a postat un omagiu emoționant

Soția actorului a adus un omagiu emoționant pe Instagram, unde a transmis un mesaj profund:

„În amintirea iubitului meu soț, Ed Wheeler. Ai adus lumină, zâmbete și dragoste în fiecare moment al vieții mele și în viețile tuturor celor care te-au cunoscut. Talentul, dedicarea și pasiunea ta erau de neegalat, fie pe scenă, fie în fața camerei de filmat sau în culise. Dragul meu Ed, ai fost mai mult decât o persoană publică; ai fost o lumină călăuzitoare, un partener și un sprijin în toată viața mea. Ne-am clădit o viață frumoasă și împreună am reușit să facem artă, iar moștenirea ta va continua să inspire. Îmi va fi dor de vocea ta, de înțelepciunea și de generozitatea ta”, a scria aceasta.

Ed Wheeler a murit, iar fanii săi nu vor uita rolurile memorabile pe care acesta le-a jucat de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`