Prima pagină » Cultural » Din lumea filmului » Actorul american Biz Markie a murit. Avea doar 57 de ani

Actorul american Biz Markie a murit. Avea doar 57 de ani

19 iul. 2021, 10:22,
în Cultural

Actorul și cântărețul american Biz Markie a murit la vârsta de 57 de ani în Baltimore. Artistul a devenit faimos în urma piesei „Just a Friend”. Acesta s-a stins din viață din cauza unor complicații pe fondul diabetului.

Reprezentantul artistului a anunţat că „pionierul hip-hop Biz Markie a murit liniştit”, având-o alături pe soţia lui, Tara.

Actorul american Biz Markie a murit

Imediat după decesul acestuia, reprezentatul său a avut doar cuvinte de laudă la adresa artistului.

„Biz a creat o moştenire de măiestrie care va fi veşnic sărbătorită de colegii săi din industrie şi de fani ale căror vieţi le-a putut atinge prin muzică pe parcursul a 35 de ani”, a mai spus el.

Cântărețul a devenit cunoscut în zona hip-hop odată cu piesa „Just a Friend” din 1989, inclusă pe al doilea album al lui, „The Biz Never Sleeps”. Melodia a ajuns pe locul 9 în topul american al single-urilor.

Marcel Theo Hall, pe numele sau real, s-a născut pe 8 aprilie 1964 la Harlem (New York) şi a crescut în Long Island. Acesta și-a început cariera muzicală susţinând recitaluri în cluburi de noapte şi la facultăţi, devenind membru al grupului Juice Crew al lui Marley Marl, asigurând partea de beatbox.

Biz Markie  a avut o carieră de succes

Albumul lui de debut, „Goin’ Off”, a apărut în 1988 şi a cuprins piese că „Make the Music With Your Mouth, Biz”, „Vapors” şi „Nobody Beats the Biz”, care l-au ajutat să pătrundă în Billboard Hot 100.

„The Biz Never Sleeps” i-a urmat după un an şi single-ul „Just a Friend” i-a consolidat statutul.

Cu al treilea album, „I Need a Haircut” (1991), Markie a ajuns în centrul unui scandal. Compozitorul Gilbert O’Sullivan l-a dat în judecată pentru că rapperul a folosit fără permisiune tema „Alone Again (Naturally)”. Judecătorul a decis împotriva lui Markie. Rapperul a făcut referire la acest caz pe următorul lui album, „All Samples Cleared!” (1993).

A renunţat treptat la înregistrări şi a avut câteva colaborări cu Beastie Boys, atât pe albume, cât şi live. Abia în 2003, Markie a lansat un alt album, „Weekend Warrior”.

Pe lângă muzică, el a avut numeroase apariţii în filme şi programe de televiziune. Între producţii se numără filmul „Men in Black II” (2002) şi show-ul pentru copii „Yo Gabba Gabba”. Mai recent, a apărut în serialele „Empire” şi „Black-ish”. Înaintea decesului, el se afla în producţie cu filmul „Chaaw”, care ar urma să fie lansat în mai 2022.

Actorul Daniel Mickelson a murit la 23 de ani

Este tragedie la Hollywood după ce actorul Daniel Mickelson a murit la doar 23 de ani. Tânărul star era cunoscut pentru rolul din serialul „Mani” (2019), dar și pentru filmul „The Killer Clown Meets the Candy Man”.

Moartea fulgerătoare a acestuia a fost deplânsă de numeroase staruri hollywood-iene precum Paris Hilton, Kaia Gerber, dar și Patrick Schwarzenegger.

Anunțul tragic a fost făcut de către sora actorului, Meredith Mickelson, pe rețelele de socializare: „Inima mea este zdrobită”, a mărturisit tânăra, fără să precizeze, însă, cauza morții.

O altă veste cruntă a lovit showbizz-ul internațional

Cântăreața și realizatoare TV Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de către Sergio Japino, care i-a fost partener mai mulţi ani. Starul italian suferea de o boală grea care în ultimii ani „îi atacase trupul subţire, dar plin de energie”.

Raffaella era considerată un simbol al televeniziunii din Italia unde a activat o bună perioadă la televiziunea RAI. Vedeta a prezentat și pentru postul TVE emisiuni de succes precum „Caliente, caliente” şi „Hay que veni al sur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *